Spider-Man 3

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
AlDim
Elder God

Spider-Man 3

Post by AlDim » Sat May 05, 2007 10:46 am

Току що гледах Spiderman 3 и съм тотално изкефен. Някои може да смятат, че има прекалено много мелодрама; според мен беше чудно хилежна, дори да не й е това целта. Други може да се оплакват, че филмът е доста повече Сам Райми, отколкото Спайдър-Мен; голямо тъмбс ъп от мен! Трети може да не понасят Кирстен Дънст като Мери Джейн, с което съм напълно съгласен, но за сметка на това си умирах от задоволство, докато я гонеше каръка (целия филм тоест). Глупавите съвпадения и чийзи моменти пък може да бяха абсурдни, но за мен си имаха много чар.
Абе какво въобще си говорим. В този филм може да се види емо-Паркър, ритащ задници по джаз барове, Брус Кембъл като управител на френски ресторант (най-убийствената му роля в трите Спайдита; за момент почти ми заприлича на Джон Клийз в най-добрите си години; почти го очаквах да каже "I'm French! What do you think I have this silly accent for!"), Хари Осбърн с най-дрогираната усмивка евър, простака Стен Лий с най-тъпото си уот дъ фък камео евър, Джона Джеймисън на енгър мениджмънт и т.н. и т.н.
Тъмбс ъп, деба! Пък критиците нека си мрънкат.

9/10

(п.п. Да отбележа, че първата част ме кефи доста, барабар със слабостите й, а втората я считам за смрадлив екскремент)

Elayne
Elder God

Spider-Man 3

Post by Elayne » Sat May 05, 2007 3:20 pm

Та, сигурно ще има тема за филма, но не ми се иска аз точно да я пускам. Гледах Спайди днес и ми хареса, има доста кефещ екшън с мнооого брутални батални сцени с ефекти във въздуха :). Според мен си е най-добрият от трите Спайдъра, само едно оплакване имам и то е --> сладникав сълзлив мелодраматизъм на няколко места, който бих преживяла ако в един момент просто не беше прекалено и типичната сцена със 'сплотените нюйоркчани ръкопляскат на появата на Спайдърмен, прелитащ с американското знаме за фон', която никога не ми е харесвала. Та, изключая това филмът беше много кефещ.

Вече има тема за филма, преместих поста в него, да видите, че не съм чак толкова мързелив модератор :mrgreen: - Демандред
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat May 05, 2007 7:48 pm

Точно това с американското знаме и радостните нюйоркчани ми беше адски забавно (но пак казвам - не знам дали това му е била идеята :lol:).

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 05, 2007 9:21 pm

И аз чаках да пуснете тема. Иначе го гледах още вчера, разбира се.

И съм адски горд с постижението си в абстрахирането. Щом успях зверски да се накефя на тоя филм. 8-) Цяла вечер ме държа в страхотно настроение, а утре, като го гледам пак, сигурно ще ми хареса още повече. Третият път го пазя за Рол.

Във филма се разказва за... абе, вземате два сезона от произволен латиносериал, изтисквате от тях всички съвпадения, деус екс махини, псевдодиалог, трагичен патос, пародийни "образи" и прочие идиотщини и ги наблъсквате в два часа филм. Получава се Паяк 3. Да не пропускаме и доведената до безумна степен екстернализация на всеки конфликт. Абе - като във всички филми по комикси със супергерои - ама още по-зле.

Въпросът е, че Райми е наясно с всичко това. И не само не се опитва да го пооправи или поне поприкрие, ами целенасочено парадира с целия абсурд и го довежда до крайност. Гениален режисьор, гениален ход - резултатът е смазващ. Там където фенбойчетата и маститите критици хленчат как бил съсипал серията, аз за първи път искрено се радвам на супергеройски филм. :mrgreen: Изобщо Райми винаги е бил единственият възможен режисьор за Спайдърмен. Единствено безумната пародия на Ивъл Дед създателя е в състояние да спаси подобен ужасяващ боклук.

Всичко работи: и актьорите, и образите им, и комедията, и музиката. Не ме разбирайте грешно, филмът продължава да е ужасен на ниво замисъл - ако се замислиш дори за миг, виждаш чудовищни глупости (сцената с тримата на мостчето в парка, например). Но с такава трактовка и изпълнение спокойно можеш да не се замисляш изобщо. :)

За ефектите просто няма да говоря. Дори само за тях ще ми трябват тия три гледания, но поне ще се кефя и на останалото, вместо да се боря с гег-рефлекса си, както обикновено. Ще кажа само, че с право е най-скъпият филм правен някога и че някои от похватите ги виждам за пръв път в толкова добро изпълнение. Близо една трета от филма е въздушен екшън и близо 100% от него е чист CGI. 8-)

Като цяло, ако другият идиотски филм (Харитон5) докара и четвърт от удоволствието в този, ще съм много щастлив човек. Колко ми трябва. :)
Last edited by shayhiri on Sat May 05, 2007 9:35 pm, edited 3 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

tigermaster
Elder God

Re: Spider-Man 3

Post by tigermaster » Sat May 05, 2007 9:24 pm

AlDim wrote:(п.п. Да отбележа, че първата част ме кефи доста, барабар със слабостите й, а втората я считам за смрадлив екскремент)
Доста хора мислят тъй, което обаче е неправомерно, така да се каже. Вторият филм(до преди две минути си пусках по-интересните каскади от него :D ) е също тъй доволно ТЪП като първия. Само дето има доооста по-качествен екшън, много по-динамични бойни сцени и сто пъти по-добри ефекти. И го няма пауъррейнджърсовия Зелен Гоблин, което може само да радва човечеството. Имаме за сметка на това октопод със слънчеви очила, който подмята Спайдър-мен върху разни влакове и часовникови кули - кефещо. И пак някаква мелодрама, но не пречи. Много. Третия не съм го гледал, де, но от това, което видях(доста злокачествен релийз от арената, който просто се отказах да гледам), ще да има твърде интересен бой, че и Венъм... Видях я битката с него, понеже много обичам да си развалям кефа за по-натам.
Spoiler: show
Много хора разправят, че бил умрял. Само дето след онази експлозия на мястото нямаше следа от труп => труп просто няма, което ще рече, че в продължението основен злодей ще е Венъм.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

AlDim
Elder God

Re: Spider-Man 3

Post by AlDim » Sat May 05, 2007 9:46 pm

tigermaster wrote:Доста хора мислят тъй, което обаче е неправомерно, така да се каже.
Well, sue me. :roll:
Първият филм може да има доста дебилизми във втората си половина и да е със смехотворно изглеждащ лошковец, но има супер готина интродукция на Спайдър-Мен, както и, според мен, доста по-добра актьорска игра отколкото в повечето други супергероични филми. А и краят на финалния млат с Гоблина определено ме кефи повече от всичко екшънско във втория филм.
За мен Spider-Man 2 просто едно голямо кухо лайно с адски скучен блокбъстърски екшън (който на второ гледане 'ептен ми дотегна, колкото и да е нагрухан с ефекти). Пълен е с тотални глупости, но за разлика от 3-тия филм се взима доста по-насериозно и заради това не са и смешни.

Затова на трите филма им давам респективно 8/10, 6/10 и 9/10

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat May 05, 2007 11:01 pm

Според критиците двойката е на първо място сред всички филми по комикси. Не че конкуренцията е кой знае ква, де. :lol: Макар че са включени и аниметата по манги.

http://www.rottentomatoes.com/features/ ... id=1133520

Разгледайте и останалите стотина (с бутона "PREVious" под заглавието на филма). Хубав общ поглед.

А тройката е направил 104 милиона вчера, първия си ден, 60-ина от които в Щатите. Ше си избият парите. :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 06, 2007 3:14 am

Сещаш се колко ми дреме за тия критици. :)
А и това не са "критиците", а "американските мейнстрийм критици"...
А таз класация е меко казано смехотворна, но ми дава идея за допълнителна темичка:
viewtopic.php?p=76854#76854

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun May 06, 2007 3:40 am

Разбира се, че е смехотворно подреждането (поне за нас, на които ни е спестено промиването на мозъци със супергерои от малки). Хубавото е, че ги събира всичките (надявам се) на едно място. Ей сега ше пиша някои любими.

Двойката все пак не яж чак толкова. Мисля, че е добър филм, дори като нормален не-супергеройски такъв. Но очевидно и аз предпочитам тройката. Единицата не я помня добре - а и предпочитам да не си я спомням. :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 06, 2007 9:51 am

Ми аз пък го гледах вече... Може би пак ше го гледам де, но като цяло ме разочарова. Абс безсюжетен, за разлика от предните два, които поне си се движеха по някаква обща линия. Тука имаш рандъм бед гайс камеота и това е. И тамън си викам "трябваха му два филма и половина, за да стане пич", и той зе, че го махна костюма и пак стана путка... Иначе двете хубави неща в тоя филм са абс невероятният Брус Кембъл и сцената в джаз-клуба за мен.

Иначе и аз мисля, че вторият Спайди беше класи над първия и определено още няколко над този. Ма че не е най-добрата комиксова екранизация мисля е ясно на всички.
And you can't dance with a devil on your back...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 06, 2007 12:14 pm

shayhiri wrote:Според критиците двойката е на първо място сред всички филми по комикси. Не че конкуренцията е кой знае ква, де. :lol: Макар че са включени и аниметата по манги.

http://www.rottentomatoes.com/features/ ... id=1133520

Разгледайте и останалите стотина (с бутона "PREVious" под заглавието на филма). Хубав общ поглед.

А тройката е направил 104 милиона вчера, първия си ден, 60-ина от които в Щатите. Ше си избият парите. :wink:
Тя пък тази класация е много тъпа... Най-добрите комиксови филми за мен са "Гарванът" и "В като вендета", а те са доооста зад такива като "ХМЕН 2" и "Батман в началото"(който не е никак лош, но тия на Бъртън са по-хубави, а и те са назад)... То, всъщност, аз класацията изобщо не я разгледах цялата, но това, което видях, ми стига.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Кикаха
E'lir

Post by Кикаха » Sun May 06, 2007 12:30 pm

Аз втората част не съм я гледал още,та не можах да схвана връзките с нея,ако е имало такива де. :) Иначе филма ми се струваше изключително тъп,докато не навлече черното нашия човек.He must be emo. :) Като цяло имаше 1/3 комедия 1/3 скапани драми и 1/3 екшън,който пооправя настроението.Като за трета част толкоз.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun May 06, 2007 6:05 pm

Аз пък снощи изгледах 2-ката, за да мога като се прибера у дома да гледам 3 на кино. И много й се накефих. Като се изключат редицата твърде мелодраматични моменти, всичко останало си беше екстра!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun May 06, 2007 8:38 pm

Да отбележа, че, както си личи в долното интервю, Сам Райми, идиотът му с идиот, се е взимал тотално насериозно в тоя филм. Което поставя Spidey 3 в категорията на непредвидените комедии :lol:

http://www.superherohype.com/news/topnews.php?id=5542

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Sun May 06, 2007 8:56 pm

AlDim wrote:Да отбележа, че, както си личи в долното интервю, Сам Райми, идиотът му с идиот, се е взимал тотално насериозно в тоя филм. Което поставя Spidey 3 в категорията на непредвидените комедии :lol:

http://www.superherohype.com/news/topnews.php?id=5542
Ти, па, когато човек прави филм, зад който се мъдрят най-големите в бранша и няк'ви си 250млн. очакваш ли да каже:
"Йо, пичове, филма съкс, ма си прибрах я 15млн. стъкмих го, ефектите са яки, ама к'во от т'ва, нали история няма, а и всички ще го гледате, просто, за да злобеете, като в това време ще избиете бюджета - само заради едното злорадство, а и да видите как се стига дъното, ама как се стига със стил. Е, обеснете ми, за к'во да си давам зор с подобна кочиня, ся, едва ли някой е очаквал да направя пак нещо от типа на злите мъртви, я."
Не върви някак си. Ще каже няколко мазни думи, поне да се вика още по филма, а хората да идат да го гледат, що, все пак парите трябва да се върнат. Да не е да мислиш, че на Рейми му е много зор за тоя филм, на нито един режисьор не му е зор за големите филми, особено тези по комикси, тия филми са за пари, а не за изкуство. Е Нолан се опита да прави изкуство от Батман и к'ва стана тя - ужас. Докат баце Бъртан още на времето знаеше как стават нещата, не си даде зор и направи шедиовър. Е, там имаше и комкса, който по това време е правен от Франк Милър, демек готика яко, а спайди какво има, само сляпа фенска база, бая голяма, де.
И Бъртан и Рейми си знаят работата, само дето на Рейми му се падна по-здухания проект, ма няма го съжаляваме човечеца, нали са му платили. А да, няма и музиката, на спайди е яка музиката, ма на батман си я помня, особено на втория.
А и ако Рейми иска работа, няма да си плюе по проекта, колкот и да е зле.