Jaime влезе в лудница!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Jaime влезе в лудница!

Post by JaimeLannister » Sat Nov 11, 2006 12:08 am

Уиш ми гуд лък, гайс :)

От четири дни (официално от вторник) съм член на лекуващия екип на ДПБ Карлуково. С други думи- работя в лудница....

Всъщност, преди да започна да работя там мястото ми изглеждаше доста по- различно... Мда, първо човек се зазяпва в хубавата природа, после обръща внимание и на други неща...
А има много "други неща". Доста лошо дето дори не знам дали имам право да ги споделям тука, но...
Аз не знаех и не вярвах, че такива неща могат да стават в България... Поне не и през 21 век...

А аз почвам тая работа от чист ентусиазъм и... Ще видим де ще му излезе края...

Обръщайки се назад и спомняйки си как си мислех за тия неща преди 3-4 години... Божке кво наивно животно съм бил....

Ще видим :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Nov 11, 2006 12:39 am

Гуд лък, дюд.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Nov 11, 2006 1:03 am

Разкажи де, така и така си пуснал темата, стана ми любопитно :)
shadow dance nikoga ne luje

Zheko
Adept

Post by Zheko » Sat Nov 11, 2006 1:43 am

Зависи какво има за разказване... Някои неща действително не бива да се коментират.

Ro#|#
Adept

Post by Ro#|# » Sat Nov 11, 2006 6:48 am

Успех и от мен. И да се пазиш. :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Nov 11, 2006 8:18 am

Олеле... Аз не бих могла да оцелея на такова място. Успех и споделяй от време на време каквото можеш.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Nov 11, 2006 8:52 am

Успех и гледай да не ти влиза под кожата ситуацията доколкото е възможно :ghostche:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

CruelGoblin
E'lir

Post by CruelGoblin » Sat Nov 11, 2006 11:18 am

Ма ти верно си в лудница :shock: ! А аз си мислех, че говориш само символично... Успех, и глей скоро да не станеш и клиент в заведението... :roll:

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat Nov 11, 2006 11:34 am

Честито :-P
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Sat Nov 11, 2006 1:27 pm

Джайм, видяното от теб дори не е най-лошото, което може да се види, когато става дума за институции... :? . Освен това може да отчетеш факта, че през последните повече от 10 години нещата са се подобрили... за да стигнат до това ниво. Е, вярно и и това, че промяната не е постигната в еднаква степен навсякъде.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Nov 11, 2006 6:14 pm

Lannis, aко 10 години промени са ни докарали до "това ниво"- не ми се мисли какво е било преди... И... не знам в какви институции си попадала ти, но това не е първата, която виждам и това не са първите лоши неща, които виждам, но са най- лошите. И ми е гадно щото съм доста безсилен да ги променя, въпреки че съм там от чист ентусиазъм и именно с идеята да... помогна на хората? Вече и аз не знам сякаш :(

Cruel, Xellos, то ние дето работим на такива неща неминуемо търпим отклонения. Както каза преди време един колега след като се възмутих как може да си прави майтап с "тези неща"- "или ги приемаш с ирония, или и ти избръмчаваш..."

Killua, ама то не е смешно. Ще разказвам след време... Може би. За сега са ми много объркани впечатленията...

Абе мерси на всички за добрите пожелания.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Hijo de la Luna
Paragon

Post by Hijo de la Luna » Sat Nov 11, 2006 6:41 pm

Успех!

П.П. Само внимавай - казват, че е по-лесно да влезеш, отколкото да излезеш оттам :wink:
Gone for good

Killua
Ascendent

Post by Killua » Sat Nov 11, 2006 9:26 pm

Ясно ми е, че не е смешно. Ама пускаш тема и всъщност нищо не казваш освен това, че работиш в лудница. Като в същото време споменаваш, че има доста за казване. И на мен съвсем естествено ми стана любопитно. Като се има предвид, че изобщо не знам какво става в тези заведения.
Иначе и аз стискам палци да си доволен, но да ти пожелаваме ли да се задържиш по-дълго? Това временно ли е, или за постоянно го искаш?
shadow dance nikoga ne luje

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Sat Nov 11, 2006 10:06 pm

Ем...
То нали знаеш, че не е хубаво да се правят планове щото винаги работата може да се преебе...
Ама аз за момента се каня догодина да отида да си пека задника из америката пак... Сиреч- мисля да стоя в лудницата 4-5 месеца да науча каквото има да се учи и да изчезна. А какво ще стане на фона на плановете ми, това вече не знам. Все пак в момента съм в ролята на нещо като заместник на колежката която замина да си доучва...
А и аз имам да доучвам. Като цяло винаги съм искал да се занимавам с клинична психология. Една от основните причини да напиша този пост е, че се оказва по- тежко отколкото мислех...

А нещата за които нищо не казвам едва ли са нещо ново за България. Недоумици всякакви- прехвърляне на пациенти насам натам, хора, които държим при положение, че бихме могли да ги изпишем просто защото няма къде да отидат (между другото никой не мога да изписвам, аз съм прост психолог), липса на отопление и... без малко да ни умре един пациент от хипотермия ебаси...

Такива неща. Нищо ново.
Но едно е да го гледаш по телевизията или дори да го видиш, когато си отишъл на гости на колегите, а съвсем друго, когато работиш там и се очаква от теб да полагаш грижи за хората и когато се чувстваш отговорен...

И... Ако някой ми беше казал, че ще ми се доплаче, не бих му повярвал. Просто има много тъжни гледки, много съсипани животи. А най- тъжното е, когато виждаш, че с малко повече пари или някой роднина, който да положи усилия и да се погрижи за психично болния близък, вместо да се покрие някъде (както повечето всъщност правят), нещата биха могли да бъдат толкова различни....

Но не. Сякаш светът е гаден... По- гаден отколкото бях забелязал...

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Nov 12, 2006 12:23 am

Ми какво да кажа... Успех в начинанието. Помагай на тези хора и ги подкрепяй, защото никой друг не го прави.