Page 1 of 1

(Конкурс 2) Брой 42 - Зрънце в пясъчен часовник

Posted: Thu Nov 02, 2006 11:46 am
by Moridin
Коментирайте тук :)

Posted: Fri Nov 03, 2006 12:13 am
by JaimeLannister
Ма много мразя тия истории с препратки към Атлантида :)
Стигнах до 4-тата книга за зона 51 и повече трудно ще понеса...
Иначе ми се стори майсторски написано.
Но... Ми нищо повече.
....
Някак празно.

Posted: Sat Nov 04, 2006 2:00 pm
by Vankata
Стилът е добре като език, но не и като конструкция. Има очевиден "инфодъмп", при това доста грубичък. Идеята също не е особено оригинална. Самата история изглежда някак безцелна - или трябва да се измисли свястен сюжет, или да се акцентира повече върху чувствата, които изпитва главният герой. А най-гадното е, че разказът свършва изведнъж, като отрязан с нож. Все пак би могло да се получи нещо приятно, ако се пренапише с по-голямо умение.

Posted: Tue Nov 07, 2006 5:13 pm
by kalein
Не можах да се сдържа... :)

Понеже мнението на vankata съвпада почти дословно с моето, когато четох "Зрънцето..." за летния конкурс на Буквите/Фантазийската преводаческа - 1) вече не се чувствам като недоразбрал критикар :P (особено след това "като отрязан с нож"); 2) за догодина каня vankata да ме смени като журиращ (та да мога и аз да се включа в тия конкурси, пусто да остане...)

К:D

Posted: Sun Nov 12, 2006 11:12 pm
by Legend for the Sun
Този разказ ми харесва, създава една изчистена жива картина. Препратките си вършат чудесно работата да допълват това, което не се казва пряко в текста. Разказът има добър бланс в поднасянето на информация - нито излишно много, нито недостатъчно малко.

Сюжетът според мен е въпрос на авторов замисъл, липсата на твърде разгърнат такъв не ми пречи да харесам разказа в този му вид.