(Конкурс 2) Брой 42 - Зрънце в пясъчен часовник
Moderators: Trip, Random, Marfa
- JaimeLannister
- Forsaken
Стилът е добре като език, но не и като конструкция. Има очевиден "инфодъмп", при това доста грубичък. Идеята също не е особено оригинална. Самата история изглежда някак безцелна - или трябва да се измисли свястен сюжет, или да се акцентира повече върху чувствата, които изпитва главният герой. А най-гадното е, че разказът свършва изведнъж, като отрязан с нож. Все пак би могло да се получи нещо приятно, ако се пренапише с по-голямо умение.
Не можах да се сдържа... :)
Понеже мнението на vankata съвпада почти дословно с моето, когато четох "Зрънцето..." за летния конкурс на Буквите/Фантазийската преводаческа - 1) вече не се чувствам като недоразбрал критикар :P (особено след това "като отрязан с нож"); 2) за догодина каня vankata да ме смени като журиращ (та да мога и аз да се включа в тия конкурси, пусто да остане...)
К:D
Понеже мнението на vankata съвпада почти дословно с моето, когато четох "Зрънцето..." за летния конкурс на Буквите/Фантазийската преводаческа - 1) вече не се чувствам като недоразбрал критикар :P (особено след това "като отрязан с нож"); 2) за догодина каня vankata да ме смени като журиращ (та да мога и аз да се включа в тия конкурси, пусто да остане...)
К:D
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...
Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.
Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.
- Legend for the Sun
- Smallfolk
Този разказ ми харесва, създава една изчистена жива картина. Препратките си вършат чудесно работата да допълват това, което не се казва пряко в текста. Разказът има добър бланс в поднасянето на информация - нито излишно много, нито недостатъчно малко.
Сюжетът според мен е въпрос на авторов замисъл, липсата на твърде разгърнат такъв не ми пречи да харесам разказа в този му вид.
Сюжетът според мен е въпрос на авторов замисъл, липсата на твърде разгърнат такъв не ми пречи да харесам разказа в този му вид.