Негоден

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Dzvero
Sorcerer

Негоден

Post by Dzvero » Mon Aug 21, 2006 11:40 am

Миналия Петък с ОГРОМНО удоволствие и радост се разделих с военните :twisted:
Вече официално съм обявен за негоден да им козирувам и ми връчиха Решение от изборната комисия.
Та това е, аз вече приключих с цялата тая простотия, остава ми евентуално след 2 седмици да си взема готовата военна книжка, ама от прекомерна любов и уважение към военните, мисля да не ги притеснявам повече с негодността си и да пратя баща си да я прибере :lol:
На следващия купон на ШД (или свързан по някакъв начин с ШД, на който и аз имам място) задължително ще почерпя.

Стига да нямам неотложни задължения :roll:

От следващата година отпада задължителната военна служба, остана още малко.
То май народа беше казал, че мъж, който не е ходил войник не е истински мъж. На мене ама изобщо не ми пука доколко това е истина, да му мислят жените :D
Не само, че много от "мъжете" сега са не само негодни, но не са и станали "истински" мъже" (и аз в кюпа :P ), ами от следващата година съвсем няма да има "истински" мъже :twisted:
От следващата година казармата се премахва и не само, че няма да има "истински" мъже, ами и голяма част от тях ще са негодни :wink:
И това ако не е повод за почерпка, здраве му кажи :wink:
Не мое да мъмриш, брат!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 21, 2006 11:49 am

Честито :). Ще организираме нещо тия дни, дори да е само излизанка за кафенце 8-).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 21, 2006 2:35 pm

Хехе :) А честито.
And you can't dance with a devil on your back...

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Mon Aug 21, 2006 3:00 pm

Я кажи по какви критерии те обявиха за негоден, че мен тоя проблем живо ме интересува. :)
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon Aug 21, 2006 4:58 pm

Нещо съвсем елементарно - далтонизъм. И то частичен.
Чувах от познати, че вече освобождавали и за плоскостъпие и за хроничен синузит....ама слухове, то около тия военни гъмжи от слухове.

За себе си вече със 100%-това сигурност мога да кажа - частичен далтонизъм, НИКАКВИ връзки или пари.

Също така съм чувал и за донаборници, които въпреки че са с доказан далтонизъм си ги зачисляват редовно. Но не и в Плевен (аз съм от там), който е записан като далтонист на наборните комисии се е отървал вече. Май при военните лявата ръка не знае какво прави дясната, в Плевен далтонистите (мразя това определение) ги обявяват за негодни, в Пловдив (ама кофти пример давам :wink: ) пък си ги прибират без никакъв проблем.... примерно. Не знам дали точно в Пловдив е така, просто давах пример, но знам, че не навсякъде в Булгаристан ги освобождават, да се чуди човек дали са чували за единни стандарти.
Last edited by Dzvero on Mon Aug 21, 2006 5:00 pm, edited 1 time in total.
Не мое да мъмриш, брат!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 21, 2006 5:00 pm

Бе извадил си късмет ако не връзки :). Честито ;) При военните критерии нема сигурни :suck:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Aug 21, 2006 5:33 pm

Честито! Вчера тъкмо пихме с един приятел по случай обявяването му за негоден, май вече гледат да обявят колкото се може повече народ за негодни, поне на някои места. Стискайте палци и за брат ми и той тия дни може да се сдобие с решение, че е негоден да защитава родината.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Aug 21, 2006 5:57 pm

Ами поне в София май освобождават за плоскостъпие, братовчед ми е на път да се отърве по този начин. Но му правят гадории, щото е 79-ти набор и през ноември навършва 27, т.е. се отървава генерално. Ама ще го отмине, още повече, че ще кандидатства за докторантура по тракийска археология наесен, така че не трябва да има проблеми (надявам се).
This signature is not yet rated

BaYa
Forsaken

Честито

Post by BaYa » Mon Aug 21, 2006 6:54 pm

И от мен честито. Особенно след като ти го казват военните - още повече се гордей с негодността си.

Човек негоден, за негондиците! Хе, ама колко весело.

Дерзай и се радвай на времето което не са ти краднали.

:mrgreen:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Aug 21, 2006 7:41 pm

Чувах от познати, че вече освобождавали и за плоскостъпие и за хроничен синузит....ама слухове, то около тия военни гъмжи от слухове
Не освобождават за тези неща. Имам и двете, дори не са се замисляли лекарите дали да ме освобождават, тъй че поне в Пловдив няма да му се размине на човек с някое от горните. И за далтонизъм никога не са се интересували, тъй че предполагам само биха те изгледали безизразно ако кажеш, че имаш. Поне за мен остава утехата, че цялата история със задължителната служба трябва да е свършила доста преди да завърша университет.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Aug 21, 2006 7:46 pm

В Пловдив освобождават за далтонизъм, споко. Двама такива имах на последната комисия с мен. Както и за астигматизъм между другото.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Mon Aug 21, 2006 8:32 pm

Хмм, аз си имам и астигматизъм, ама както синузита и плоскостъпието доста леки, може би затова не ме освобождават :) Иначе ме водят годен за доста малко служби (ама не помня кои).

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Aug 21, 2006 8:37 pm

За астигматизма зависи и от градусите. Аз съм 95 на едното и 100 на другото съчетано с 4 диоптъра късогледство. Последно ме писаха негоден, но докато не си получа окончателното решение нищо не е финално.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Aug 21, 2006 9:44 pm

Честито на Дзверо ([offtopic]ти днес да си тичал след един автобус 102?[/offtopic]) и късмет на Ян, дано да черпите и двамата :twisted:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon Aug 21, 2006 11:58 pm

ти днес да си тичал след един автобус 102?
Съвсем не :)

Аз по принцип не тичам след автобуси, а 102 не ползвам от първи курс, когато бях на квартира в Слатина. Отвратителна пенсионерска линия.
Не мое да мъмриш, брат!