Международното положение

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
The Dragon
Elder God

Международното положение

Post by The Dragon » Tue Jul 18, 2006 11:14 am

Израел за пореден пък решиха да се направят на интресни и да видят докъде стига протекцията на Щатите. Това в Ливам върви към открита война. Казуса с Иран е още нерешен, а Ирак в никакъв случай не се подобрява. Напрежението между Шанхайската група и Вашингтон продължава да расте, Япония е неориентирана, а Европа безсилна. Скапано. Само аз ли изпитвам известни опасения за бъдещето?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 18, 2006 11:20 am

Предполагам, че не си единствен, което за съжаление така и не прави особена разлика. Колкото до Ливан, според мен там нещата са си били планирани, защото ми се струва малко смешно да се предполага, че Израел ей така ще се хвърлят с цяла армия да спасяват двама души - ако не се лъжа жертвите от израелска страна вече са около десетина ... Явно са чакали нещо подобно като повод да ударят Хизбула, в общи линии това ми се струва и най-логично. Както и с ивицата Газа, изтеглиха си заселниците, и сега могат на свобода да атакуват палестинците, с цел да унищожат Хамаз (които винаги са били съсредоточени там).

Колкото до САЩ, с президент Джордж У. Буш какво друго очакваш? Републиканците винаги са подкрепяли Израел и ще продължават да го правят - та нали Израел прави в Ливан това, което САЩ направиха в Афганистан и Ирак. И на мен ми се иска Европа да не беше безсилна, но за съжаление не е така. Явно това е светът, независимо дали ни харесва или не.
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 18, 2006 11:30 am

А какъв е формалният повод за нападението, че нещо го пропуснах?
This is it. Ground zero.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Jul 18, 2006 11:31 am

Ако имаше къде да слезем от света, дет се вика...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 18, 2006 11:34 am

Moridin wrote:А какъв е формалният повод за нападението, че нещо го пропуснах?
Отвличането на двама израелски войници от Хизбула, след нападение на израелски граничен пункт. Израел иска незабавно предаване на войниците и поемане на охраната на израело-ливанската граница от ливанската армия. В момента южен Ливан е на практика в ръцете на Хизбула и техните милиции, а централното правителство на практика няма думата. Положението е сложно, обаче, тъй като Хизбула е формален член на ливанското правителство, и популярността им нарастна значително след израелските атаки.

Абе гадна работа, аз разбирам Израел от гледна точка, че Хизбула си е нищо повече от терористична организация. Но пък никога не съм одобрявал американската тактика да се намесваш в чужди страни както си искаш и когато си поискаш. Но явно такъв ще бъде светът още дълги години, с правото на по-силния.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 18, 2006 11:39 am

И на мен ми е черно и имам опасения. Като капак оня севернокорейски хахо не спира да изстрелва ракети. Като им се мре толко на тея имбецили за ко не се гръмнат дружно, вместо да развяват напред-назад желанието си да загробят солидарно целия свят?!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Couatl
Sorcerer

Post by Couatl » Tue Jul 18, 2006 11:44 am

Вие се радвайте, че Фидел си трае. Иначе с това геополитическо положение там...

А иначе, драконе - да не е за пръв път тая ситуация. Погледни само през миналите две десетилетия колко пъти са ставали такива проблеми.
...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 18, 2006 11:49 am

Фидел не си трае, но просто няма ресурси да направи каквото и да е. Русия вече не му свети. И без него светът в момента е опасно място за живеене.

Уук.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jul 18, 2006 11:53 am

Хизбула не ги ли отвлякха след като Изреал нахлу в Газа за пореден път?

а Изреал нахлу май пак заради някакви отвлечени
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 18, 2006 12:04 pm

thunder wrote:Хизбула не ги ли отвлякха след като Изреал нахлу в Газа за пореден път?

а Изреал нахлу май пак заради някакви отвлечени
Точно така. Първо Израел нахлу в Газа заради някакъв отвлечен ефрейтор, след което се случи историята с Хизбула. Само че това е по-скоро съвпадение, тъй като Хизбула обявиха, че операцията им била планирана с години. Все пак израелската граница е най-охраняваната в света. Друг интересен факт - загубите на Израел в операцията в Ливан към петък са били най-големите в последните десет години, а именно - 8 души. Така че си правете сметка за каква военна подготовка става дума в израелската армия, арабите не могат да им стъпят и на малкия пръст ...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 18, 2006 12:43 pm

http://fishki.net/comment.php?id=11867

е винаги има и камъни за мятане. Напред войници на Борогравия.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Elan Morin Tedronai

Post by Elan Morin Tedronai » Wed Jul 19, 2006 12:29 pm

израелската армия е една от най-добре подготвените в света и те получават оръжие от "Da Big Boss". имам един приятел, който беше прослужил там, защото майка му беше еврейка. тяхната казарма е 3 години. и не е като тукашните казарми. там момчетата влизат във война. повечето от тях не остават без загуби сред приятелите си.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jul 21, 2006 5:17 pm

Ne sum suvsem naiasno kakvo stava...
Zatova niama da se vpuskam v komentari.
Samo iskah da spodelia, ce malko me ucudi nezainteresuvanostta na amerikancite ot takiva nesta kato problemite v blizkia iztok....
Horata si gledat rabotata, tuk tame neshto se poiavi po televiziata, niakoi drug vestnik pisa tova onova.....
Be kato znam kakvo stava po princip v bg pri takiva subitia...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 23, 2006 8:05 pm

И става все по-грозно. Само дано Иран има достатъчно акъл да задържи за малко. А и Израел ми спечели вечните симпатии след като обявиха испанският премиер за антисемит, защото е казал, че Израел прекалява с приложената сила. Тъпи идиоти.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jul 24, 2006 8:29 am

Фанатиците трябва да ги прихващат още в зародиш и да бъдат абортирани своевременно, факт.

Уук.