Започвам с 1-вата рубрика, която прочетох, а това е Музика и Enigma на Jaar.

Виж, човече, много ти благодаря, че си сетил за Enigma – любима музика за мен, доживотен фен съм на New Age звученето, на Enigma също. Честно казано, не знаех много за тях и по-точно не знаех, че гл действащо лице зад проекта е румънец. Надявам се в някой следващ брой да пишеш за ERA, Enya, D Emotion Project, и още някои други подобни ако се сещаш за такива. Прав си за D Emotion Project, че са забулени в мистерия, аз самата трудно откривам инфо за тях, а 1 техен албум го търся вече повече от година. Благодаря ти за Enigma.
Сега вече по ред на номерата.
Новините както винаги добри, но нищо интересно за мен, заради което обаче проблема си е в мен.
Ревюта – Колелото. Изчетох ги и 4-те, точно каквито ги очаквах са. Аз съм от последните, които биха се опитали да защитят тази поредица, но все пак ще се обадя в защита на Ранд. Вижте, ако си го спомням правилно той беше 17-18 годишно момче, живеещо спокойно със семейството си и приятелите си в някакво забутано селце и се радваше на безгрижието си, когато му се изтърси Моарейн, стовари му новината, че е Преродения Дракон и трябва да спасява света и то не от кого да е, а от най-голямото зло (как се казваше тук главния лошковец, че съм забравила вече). Ми не знам, но аз се опитах да се поставя на мястото на Ранд – всичките промени, които му се случиха, постоянно звучащия в главата му глас на Луз Терин, ненормалничките от Бялата кула, момичетата, които среща и в които се влюбва, отговорността, с която е натоварен. Все пак говорим за момче около 20-те, не за някакъв обръгнал в битки, кален и силен 30-40 годишен як пич, като Лан примерно. Вярно, има томове, в които Ранд страшно ме дразни, но може би ако вземем предвид всичко, което му се случи и което му предстои (и той го знае какво е) може би е донякъде оправдано, че той е такъв какъвто е. Специално Ранд аз съм склонна да го извиня за някои от неговите действия (или бездействия). За останалите герои вече нееднократно съм си казвала мнението, така че няма да ви досаждам сега пак. Жалко за Мат. (Да, Роланд, и на мен Матрим определено ми допадаше. Но относно третирането на Ранд от страна на лелките Айез Сеяд като непослушно момченце, което трябва да бъде напляскано, си абс прав. Много е тъпо.)
Камерата потъмняла = Scanner Darkly?

Е, понякога предпочитам заглавията на книги или филми да не се превеждат. Как така става, че 1 заглавие на англ звучи толкова яко, и като го преведеш на бг, макар да е съвсем точно като превод, започва да звучи адски тъпо? Scanner Darkly с Киану Рийвс по тази книга ли е? Очаквах го с голям интерес, имайки предвид начина на заснемане, но сега като знам какъв точно е сюжета...
Гибли, историята в Децата на Просперо по кое време се развива – в наши дни, нещо по-средновековно или ...
Хубаво, че в Непреведено сте представили ад-он-а на Малазан. Все пак доста сме феновете тук и като се има предвид, че не много от нас ще си я купят, инфото ви си е голям +. Само кои за бога са Тайшрен и Сърли, че нещо не се сещам, стари познайници са казвате, обаче... Ласийн в някакъв друг живот или...
За Кино ще си замълча, но не защото не съм чела рубриката, а защото от споменатите филми съм гледала само Бялата графиня и нищо друго.

Същото нищо се отнася и за сериалите, които сте представили, но определено ще си потърся Supernatural, макар списъка ми от сериали вече да стана доста дълъг.
Амииии... толкоз от мен засега. До следващия път.