Брой 39 е на линия :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Брой 39 е на линия :)

Post by Roland » Tue May 02, 2006 9:35 pm

Новият брой е на линия, като никога съвсем в срок. Надяваме се да ви хареса, но какъвто и да е случаят, пишете активно за всичко, което ви направи впечатление :)

www.shadowdance.info


Съдържание:


РЕВЮТА:
Книга на броя - Нож от блянове - книга #11 от Колелото на времето (Робърт Джордан) - Матрим, Демандред, Роланд, Марфа
HALO: Потопът (Уилям Дийц) - Ян
Разбунени фурии (Ричард Морган) - The Dragon
Камерата помътняла (Филип Дик) - Роланд
Децата на Просперо #1: Ключът към дверите (Джан Сийгъл) - Гибли
Star Wars - The Black Fleet Crisis Trilogy: Пред буря, Щит от лъжи, Изпитанието на тиранина (Майкъл П. Кюб-Макдоуъл) - Джаар


ПРОФИЛИ
Кларк Гейбъл - Амос


EVERGREEN:
Човекът във високия замък (Филип Дик) - Трип, Роланд, Моридин


НЕПРЕВЕДЕНО:
Night of Knives - A Tale of the Malaz (Ian Cameron Esslemont) - Моридин


АНИМЕ:
Mai-Otome - Матрим и Алексис


СТАТИИ:
Изкуството на Оригами, Част 1 - Моридин


ФИЛМИ:
София Филм Фест 2006 - Роланд, Матрим, Демандред, Гибли, Трип

V като Вендета - Роланд, Трип

Сериали:
- Supernatural - Берик
- Kimi wa petto - Алексис

Класическо кино: Булевардът на залеза - Демандред


МУЗИКА:
Enigma - Джаар


ХУМОР:
"Знаете, че сте гледали твърде много аниме, ако:" - Превод: Матрим и Алексис


www.shadowdance.info

Приятно четене :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
herairness
Jaghut Tyrant
Posts: 1983
Joined: Tue Oct 04, 2005 10:43 am
Location: varna

Post by herairness » Tue May 02, 2006 10:37 pm

уауууууууууу,утре веднага го мятам на ворк:)))
Image

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed May 03, 2006 8:50 am

Powered by Mat

+ Егвийн яде много бой.

Минуси:
– Но май на кучката почва да й харесва да я бият. А и аз искам да я убият, не просто да я бият.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Powered by da same guy:

+/– Джордан очевидно е голям фен на BDSM и се чувства длъжен да си направи кефа като включи колкото се може повече сцени, вклюващи шамаросване, бой с пръчка, с камшик и какво ли още не. Да не забравя и лесбийските намеци, които изведнъж почнаха и от чешмите да текат. Даже и Елайда говори за секс :)
И с чехъл, и с чехъл, ма'а му!!!! Особено с чехъл!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Wed May 03, 2006 10:28 am

Започвам с 1-вата рубрика, която прочетох, а това е Музика и Enigma на Jaar. 8-) Виж, човече, много ти благодаря, че си сетил за Enigma – любима музика за мен, доживотен фен съм на New Age звученето, на Enigma също. Честно казано, не знаех много за тях и по-точно не знаех, че гл действащо лице зад проекта е румънец. Надявам се в някой следващ брой да пишеш за ERA, Enya, D Emotion Project, и още някои други подобни ако се сещаш за такива. Прав си за D Emotion Project, че са забулени в мистерия, аз самата трудно откривам инфо за тях, а 1 техен албум го търся вече повече от година. Благодаря ти за Enigma. :)

Сега вече по ред на номерата.
Новините както винаги добри, но нищо интересно за мен, заради което обаче проблема си е в мен.
Ревюта – Колелото. Изчетох ги и 4-те, точно каквито ги очаквах са. Аз съм от последните, които биха се опитали да защитят тази поредица, но все пак ще се обадя в защита на Ранд. Вижте, ако си го спомням правилно той беше 17-18 годишно момче, живеещо спокойно със семейството си и приятелите си в някакво забутано селце и се радваше на безгрижието си, когато му се изтърси Моарейн, стовари му новината, че е Преродения Дракон и трябва да спасява света и то не от кого да е, а от най-голямото зло (как се казваше тук главния лошковец, че съм забравила вече). Ми не знам, но аз се опитах да се поставя на мястото на Ранд – всичките промени, които му се случиха, постоянно звучащия в главата му глас на Луз Терин, ненормалничките от Бялата кула, момичетата, които среща и в които се влюбва, отговорността, с която е натоварен. Все пак говорим за момче около 20-те, не за някакъв обръгнал в битки, кален и силен 30-40 годишен як пич, като Лан примерно. Вярно, има томове, в които Ранд страшно ме дразни, но може би ако вземем предвид всичко, което му се случи и което му предстои (и той го знае какво е) може би е донякъде оправдано, че той е такъв какъвто е. Специално Ранд аз съм склонна да го извиня за някои от неговите действия (или бездействия). За останалите герои вече нееднократно съм си казвала мнението, така че няма да ви досаждам сега пак. Жалко за Мат. (Да, Роланд, и на мен Матрим определено ми допадаше. Но относно третирането на Ранд от страна на лелките Айез Сеяд като непослушно момченце, което трябва да бъде напляскано, си абс прав. Много е тъпо.)

Камерата потъмняла = Scanner Darkly? :shock: Е, понякога предпочитам заглавията на книги или филми да не се превеждат. Как така става, че 1 заглавие на англ звучи толкова яко, и като го преведеш на бг, макар да е съвсем точно като превод, започва да звучи адски тъпо? Scanner Darkly с Киану Рийвс по тази книга ли е? Очаквах го с голям интерес, имайки предвид начина на заснемане, но сега като знам какъв точно е сюжета...

Гибли, историята в Децата на Просперо по кое време се развива – в наши дни, нещо по-средновековно или ...

Хубаво, че в Непреведено сте представили ад-он-а на Малазан. Все пак доста сме феновете тук и като се има предвид, че не много от нас ще си я купят, инфото ви си е голям +. Само кои за бога са Тайшрен и Сърли, че нещо не се сещам, стари познайници са казвате, обаче... Ласийн в някакъв друг живот или...

За Кино ще си замълча, но не защото не съм чела рубриката, а защото от споменатите филми съм гледала само Бялата графиня и нищо друго. :oops: Същото нищо се отнася и за сериалите, които сте представили, но определено ще си потърся Supernatural, макар списъка ми от сериали вече да стана доста дълъг.

Амииии... толкоз от мен засега. До следващия път.
pulled out

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed May 03, 2006 10:35 am

Сърли=Въсла=Ласийн
Тейшрен=първия магьосник на империята, има го в първа и трета книга (както и в 6-та, ма нея не я броим по очевидни причини).
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Wed May 03, 2006 10:38 am

Моргана, действието в "Децата на Просперо" е в съвременността - 80-те години, но няма старомодни елементи и може да си го представим и в наши дни.
Spoiler: show
СПОЙЛЕР!











Има пътуване във времето до дълбока древност и обратно.










(КРАЙ НА СПОЙЛЕРА)

Иначе ми е любопитно мнението ти за "Бялата графиня", въперки че предполагам какво е :Р
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Wed May 03, 2006 11:15 am

Аз пък намирам оценкита за Бляновете прекалено високи. Особено в предвид на това че централно място в книгата (преди всичко като обем) заема Мат, който ме дразни страхотно.

User avatar
Random
Ascendent
Posts: 4060
Joined: Thu Feb 05, 2004 12:18 am
Location: electromagnetic steamboat

Post by Random » Wed May 03, 2006 11:32 am

"Камера помътняла" си е достатъчно добър превод според мен, не мисля, че може да се преведе по-звучно и да запази сериозната контекстова плънка, с която е натоварено заглавието. Самият превод също е на доста добро ниво, а книгата по мое мнение си заслужава абсолютно парите. До шедьовър и инстант класик на фантастиката не го добутва чак като качества, но определено е много добра книга с ценни идеи, голяма част от които са доста хлабаво свързани с употребата на наркотици. Рол добре го е казал - вероятно зависи от читателя и настроението.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

User avatar
Killua
Ascendent
Posts: 3815
Joined: Sat Jun 11, 2005 10:10 pm
Location: София

Post by Killua » Wed May 03, 2006 2:30 pm

Тамън поприключих с четенето на интерсното от списанието (за мен де)
Макар че не съм чела и едно книжле от Колелото, брей, умрях си от смях като ви чета "възторзите", има някои толкова гениални гаври.. Едно е сигурно, няма скоро да я почна таз поредица.
От филмите си прочетох само за Ви, че от филмфеста нищичко не съм гледала :) И двете ревюта са добри, макар че на мен даже Натали Портман си ми хареса.. е, много ми е хубава девойката, за да обръщам внимание на маловажни неща като актьорска игра :P
Статията за Май-Отоме също ме забавлява много и за мен определено постигна целта си - няма никога да седна да гледам подобна боза.. ако ще и с пушка насочена.
Специални поздрави на Амос за статията. Изобщо не знаех, че би ми било толкова интересно да понауча нещо за Кларк Гейбъл, пък какво се оказа. Аз въпреки че съм фенка на единствения филм, който съм гледала с него, не харесвах самия Кларк особено (на външен вид де, мазен е са, какво да го правим), но пък прави много добра роля в Отнесените :) А пък бележките за филмовите студия ми бяха може би дори най-любопитни, някой път трябва да разкажеш по-подробно за това, Амос :)
Статията за оригами е действително увличаща (въпреки опасенията на автора й), а историята за малката Садако е просто трогателна :) А и със снимките е станало много добре подредено и цветничко :)
На това горе-долу обърнах внимание и си прекарах много приятни два часа :)
Успех с Киев :wink:

ПС Единственото, което не ми хареса от броя, беше хуморът.. за човек, който гледа аниме, има малко "прозрения" там.. пък един незарибен изобщо няма да схване (дори с обясненията, защото когато някой не схваща някакъв тип хумор, дори да му се обясни, на него така и така няма да му стане смешно)
shadow dance nikoga ne luje

User avatar
Jaar
Mistborn
Posts: 1273
Joined: Sun Mar 07, 2004 7:42 pm
Location: No earthly ships will ever bring him home again

Post by Jaar » Wed May 03, 2006 8:02 pm

Morgana wrote:Започвам с 1-вата рубрика, която прочетох, а това е Музика и Enigma на Jaar. 8-) Виж, човече, много ти благодаря, че си сетил за Enigma – любима музика за мен, доживотен фен съм на New Age звученето, на Enigma също. Честно казано, не знаех много за тях и по-точно не знаех, че гл действащо лице зад проекта е румънец. Надявам се в някой следващ брой да пишеш за ERA, Enya, D Emotion Project, и още някои други подобни ако се сещаш за такива. Прав си за D Emotion Project, че са забулени в мистерия, аз самата трудно откривам инфо за тях, а 1 техен албум го търся вече повече от година. Благодаря ти за Enigma. :)
Моля, моля, и на мен са ми любими. И преди да седна да пиша статията, не знаех нищо за тях. Силно се съмнявам, че ще намеря достатъчно инфо за D Emotion Project, но знае ли човек... Бтв, ти по едно време търсеше съвместният им албум с Енигма. Намери ли го? Защото ако не си, мога да ти го пратя. :wink:
Era, Enya казваш... Не знам, някой ден може би. Но преди тях имам други идеи, които на този етап също трябва да почакат. :?
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

User avatar
Regsa
Sorcerer
Posts: 444
Joined: Sun May 09, 2004 12:46 pm
Location: the Bird's cave

Post by Regsa » Wed May 03, 2006 10:17 pm

Впечатления разни:
Много добър нов брой. Не че другите не са били добри, но този е мнооого добър. Основно заради Кларк Гейбъл и Оригамито(стара страст, какво да се прави). И заради Филип Дик и Енигма. Откъсът от "Непреведено" още не съм го изчела както трябва, но подозирам, че и той ще ми хареса.
И най-искрени благодарности на Дем за "Булевардът на залеза"!
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Morgana
Paragon
Posts: 658
Joined: Sun Dec 19, 2004 7:34 pm

Post by Morgana » Thu May 04, 2006 8:47 am

@Ghibli: Предполагаш какво е? :) Разбира се, достатъчно дълго се мотая наоколо, пиша често в Кино, а и такъв стандартен тип като мен няма начин да не бъде опознат бързо. То аз вече себе си не мога да изненадвам, камо ли някой друг.
За Бялата графиня мнението ми почти 1:1 съвпада с твоето. Навих се да гледам филма единствено и само заради Ралф Файнс, просто незабравима роля направи като Хийтклиф в Брулени хълмове и оттогаво ми е слабост, има едно такова излъчване... Обаче явно много време не съм го виждала, защото сега бях много изненадана колко се е променил, все пак 13 години са се минали. Както и да, стига за Ралф. Филмът като цяло ми беше леко скучен, без водеща сюжетна нишка и с досадната Наташа Ричардсън, която нито за миг не свали от лицето си изкуствената и излишна полуусмивка. Тази актриса съм я харесала единствено като Дарлийн в Да се събудиш в Рино. Може би за ролята на графиня София си беше ОК, но на мен не ми хареса. И каква беше ролята на Мацуда в цялата история, аз не можах да намеря оправдание за екранното му присъствие. От целия филм ми остана 1 реплика на София - All of us have to fall in love from time to time. Без продължението. :P Не знам какво друго да кажа за филма, а и сега покрай тази математика леко съм се смахнала и не мога да пиша дълги и обстойни мнения, макар да гледах напоследък някои филми, които ми харесаха много и заслужават истинско ревю.

@Jaar: Мне, не търсех съвместния албум, а самостоятелен на D Emotion Project, казва се Hybrid и съдържа следните песни

1 Svoboda
2 The mountain song (Pritouritze Planitata) 6:56
3 Optaki 4:55
4 Sebastien's Song 3:32
5 Time is right 4:03
6 Lady of stars 5:20
7 Fade away 3:23
8 The emotion project 5:07
9 The mountain song (Pritouritze Planitata) 3:14

Ако ти попадне някъде, моля те, пиши ми, още не съм го намерила. ERA и Enigma също имат общ албум, и него търся.
pulled out

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5773
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Thu May 04, 2006 9:35 am

Благодаря за подробното мнение :) Само да отбележа: наистина си създавам някаква представа за вкусовете на хората, които пишат в кино форума, но съм далеч от това да си помисля, че съм си изяснила нечия личност :P
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Amos Trask
Aes Sedai
Posts: 1606
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:41 am

Post by Amos Trask » Thu May 04, 2006 11:07 am

Regsa wrote:Впечатления разни:
Много добър нов брой. Не че другите не са били добри, но този е мнооого добър. Основно заради Кларк Гейбъл и Оригамито(стара страст, какво да се прави). И заради Филип Дик и Енигма. Откъсът от "Непреведено" още не съм го изчела както трябва, но подозирам, че и той ще ми хареса.
И най-искрени благодарности на Дем за "Булевардът на залеза"!
Killua wrote:Специални поздрави на Амос за статията. Изобщо не знаех, че би ми било толкова интересно да понауча нещо за Кларк Гейбъл, пък какво се оказа. Аз въпреки че съм фенка на единствения филм, който съм гледала с него, не харесвах самия Кларк особено (на външен вид де, мазен е са, какво да го правим), но пък прави много добра роля в Отнесените :) А пък бележките за филмовите студия ми бяха може би дори най-любопитни, някой път трябва да разкажеш по-подробно за това, Амос :)
Много са радвам, че ви харесва Профила. Хвърляйте му по едно око и в следващите броеве, планирам още интересни неща.Image

Killua, няма проблеми за студията, даже може да драсна една статия за тва - материята наистина е много интересна. Image
:shark:
Feel the summer!

User avatar
Matrim
Moderator
Posts: 5266
Joined: Mon Dec 22, 2003 10:58 pm
Location: Remedy Lane

Post by Matrim » Thu May 04, 2006 3:35 pm

И на мен ми беше интересен профила, при все, че интересът ми към Холивуд и историята му клони към нула. :)

Непреведеното естествено ми беше интересно, макар нещо да не съм съгласен с това за Ериксън и женските персонажи, но карай да върви.
Статията за Май-Отоме също ме забавлява много и за мен определено постигна целта си - няма никога да седна да гледам подобна боза.. ако ще и с пушка насочена.
Чак пък и с насочена пушка...Не искам да се доверяваш на ревюто до такава степен. :lol:

И с чехъл, и с чехъл, ма'а му!!!! Особено с чехъл!
Този момент съм го пропуснал явно. :wink:
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest