От доста време (повече от 3 години) не съм се захващал с интересна поредица фентъзи и страшно ми се чете нещо хубаво. Днес си купих "Землемория" на Ле Гуин (поправям пропуска

Любимите ми са:
1. Властелинът на Пръстените
2. Песен за Огън и Лед
3. Сага за Войната на Разлома
4. Истории от Света на Диска (почти всички без тези с вещиците)
5. Хрониките на Амбър
6. Хари Потър

7. Пръстенът на Мрака (на Ник Перумов)
8. Хроники на Драконовото Копие
Чел съм също така "Белгариад" & "Малореон", "Войната на Студенокръвните", "Донеси ми Главата на Принца" и първите 3 книжки от поредицата "Мит" на Робърт Асприн.
"Колелото на Времето" не смея да го започна, защото ми се струва прекалено разточително, но сигурно все някога ще се наканя да прочета поне първата книжка

Та изискванията ми са:
1. БГ превода (на въпросната книга/серия) да е на ниво, ако е като "Малазанска Книга на Мъртвите" или пък "Хрониките на Драконовото Копие" (версията от преди няколко години) - изобщо не искам да се захващам...
2. Да е фентъзи и да няма особено много елементи на фантастика (Харесвам "Фондация" и първия "Ендър", ама такива като "Хиперион", "Илион" и тн. не са ми по вкуса)
3. Да е увлекателно, да не е прекалено разточително в описанията и тн. и мудно като действие.
4. Абе ръководете се от челната тройка на личната ми класация

Тери Гудкайнд ми го хвалят от доста време, ама 9 тома ми се струват излишно множко и аналогията с Джордън е неизбежна