Като оставим на страна мнението ми, че Пратчет не може да бъде филмиран, защо точно тази книга и защо точно този режисьор?

И аз не съм я чел, но доколкото знам става дума за една от "детските" му книги. Не ми се мисли какво може да стане от една достатъчно елементарна история и майтапи в ръцете на Холивуд. Но, ок, ние ще го преживеем някак. Ами хората, които за първи път се "сблъскват" с Пратчет? Ще останат със съвсем различно впечатление...Ambartanen wrote:Като цяло историята представена в книжката е достатъчно елементарна, за да се поддаде на филмиране. Повечето майтапи не са особено дълбоки или абсурдни, тъй че и с тях не би трябвало да имат проблеми.
Според мен в най-лошия случай Пратчет може да се сдобие с голямо количество дезориентирани ХП фенчета (които естествено са забравили, че той се е изказал зле за Роулинг). Хмм... е, може би е малко твърде оптимистична оценка, но се съмнявам да се получи нещо по-слабо от Нарния като актьорска игра, така че, ако има същите ефекти, филмът би трябвало да е доста успешен.Jaar wrote:Ами хората, които за първи път се "сблъскват" с Пратчет? Ще останат със съвсем различно впечатление...
Има нещо вярно, особено в случая с баба Вихронрав, но не виждам какво имаш против Леля Ог.вещиците според мене трудничко могат да ги окепазят, щото то по-окепазено накъде. те се борят със зъби и нокти за топ дразнеща тройка литературни герои(ни) с елейн + нинив + егвийн imo.
Абсолютно съм съгласен!Roland of Gilead wrote:Глупости, Пратчет има точно един дразнещ герой и тва е РинсуиндВсичко друго негово си радва, а вещиците - хептен.
На Нарния може и да са й били достатъчни въпросната актьорска игра и спец-ефектите, но ние си говорим за Пратчет. Той е повече от поредната шарена приказка за екранизация. Сценарият, режисурата и кастингът може да съсипят всичко.Ambartanen wrote:но се съмнявам да се получи нещо по-слабо от Нарния като актьорска игра, така че, ако има същите ефекти, филмът би трябвало да е доста успешен.
Действително е така. Ефектите ще са необходимост, но не това ще направи Света на Диска автентичен. Но пък нищо не ни пречи да се надяваме да е горе-долу успешно това филмово начинание.Jaar wrote:На Нарния може и да са й били достатъчни въпросната актьорска игра и спец-ефектите, но ние си говорим за Пратчет. Той е повече от поредната шарена приказка за екранизация. Сценарият, режисурата и кастингът може да съсипят всичко.
Специално тази книга е измамно близка до шарена приказка и въобще няма да се изненадам ако в крайна сметка филмът не е нищо повече от това. Наистина е Пратчет и книгата има много повече дълбочина от Нарния, но ще е истинско чудо ако на лентата си личи поне малка част от нея.На Нарния може и да са й били достатъчни въпросната актьорска игра и спец-ефектите, но ние си говорим за Пратчет. Той е повече от поредната шарена приказка за екранизация.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests