Местя тук всичко от темата с плямпотенето

Само дано не съм бъгнал съществуващи постове... то ще си покаже
това надолу е моя пост, в отговор на този на Киллуа от гледаното напоследък:
Killua wrote:а преди малко изгледах и едно друго много красиво, много трогателно аниме - Beyond the clouds, наистина си заслужава, не е нито мудно, нито с недоразвита история, поне аз не усетих такива неща

За Beyond the Clouds, вярно си е

- красиво и в емоционален, и в графичен смисъл - с невероятно въздействащи кадри иззад героите - едни игри на светлини, красота просто... Много мила атмосфера, за която доста спомага и музиката, де, това ми направи впечатление в началото на филма

Все пак има какво да се пипне по сюжета, но така както е, постига един такъв ефект на недовършен щрих, сякаш съсредоточен на разни места в повече детайли, на други по-наедро... който сам по себе си въздейства... красиво е. Повече по ревюта, евентуално
И още малко ОВИ покрай филмчето
Other worlds - съвсем кратичка тетрадка от черно-бели сцени с красива музика и думи и по-точно красива е комбинацията от всичко това, много приятно пипнато..
She and her cat - малко по-дълга вариация на мотива с черно-белите сцени - тук го няма толкова ефектът на импресия, който го има при първата ОВА, но затова пък е по-сладко

Горе-долу става дума за размислите на един котарак, влюбен в стопанката си, ама то само като да има някаква сюжетна рамка. Много забавно моментче с котката-girlfriend. Май най-много ме впечатлиха преплитащите се гласове на няколко места, хубав ефект, абе цялото е едно такова тъжно-сладко-щастливо... малко за радостта от живота
Egao - не толкова впечатляващо като останалите, но с един толкова безобразно kawai хамстер....
Hoshi no Koe - ами сигурно някой вече е писал тук за него, ама нямам нерви да ровя назад - на мен безкрайно ми хареса

Разказва се за двама ученици, момиче и момче, не твърде осъзнато влюбени, които се разделят, когато момичето заминава с космическата флота да гонят разни извънземни и започва да пише на момчето писма от телефона си, които с отдалечаването от Земята стигат все по-бавно. Анимацията на героите наистина малко позасмуква и особено от героинята има доста какво да се желае, но иначе е доста красиво и атмосферно. Не съм съгласен, че сюжетът му е в повече - накрая наистина стана малко твърде екшън, но размяната на писмата и как двамата герои преживяваха времето между писмата един без друг, беше много трогателно. Няколко много разчувстващи момента има

The world is as far away as my cell can reach

This is it. Ground zero.