Crash!!!

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Voland
E'lir

Crash!!!

Post by Voland » Sun Aug 21, 2005 10:22 pm

http://www.imdb.com/title/tt0375679/

Не зная, дали защото се намирах в подходящото състояние на духа за подобен филм, но "Crash"(2004) успя да ме закове на стола от началото до края си(и още не мога да се "разкова" :wink:) . Дали ще прекаля със суперлативите ако просто кажа, че е убийствено добър? Впечатлен съм! Няма да ви кажа за какво става дума, защото аз въобще не бях наясно със съдържанието му преди да го пусна и мисля, че така е по-добре. Чудесен замисъл, подходящ избор на актьори, великолепна реализация...абе още ми се гледа 8-) Just go for it... a must see movie imho:D
И не збравяйте - добрите са лоши, а лошите са добри, но всъщност първите са добри, а вторите лоши(или обратното) :lol:

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Sep 08, 2005 11:40 am

Воланд, не зная дали аз съм била в коренно различно настроение, но мен филмът определено ме издразни. Не, че няма идея. Напротив. При това доста up-to-date... но и прекалено американиизирана. А и точно, като за американци, филмът започва с разсъждения по таз основна идея, за да не би разсеяният американец да пропусне да я схване и да й загуби дирите нейде из дейстията и драмите человечески. Има известно количество клишета... понасипали са тук-там...

Е, доста негативно звуча... филмът несъмнено си има и добрите страни. Но... можеше да е много по-добре...
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Sep 08, 2005 1:41 pm

Не знаех нищо за филма преди да го гледам, освен, че е на #54 място в топ 250 на imdb. Ако бях знаела, че основната тема в него е расизма, нямаше въобще да го гледам (когато започна филма и като видях името на Сандра Бълок на първо място, мислех веднага "да се изнеса"). За съжаление съм на мнението на Lannis. И не заради основната тема, а заради самия си филм и как се третира расизма. Имаше някои попадения, актьорите играха великолепно, но за мен това са всички +ове на филма. Не съм сигурна дори, че при този замисъл е могло и по-добре. Филмът си беше чисто американски, насочен най-вече само към американците и целящ да трогне именно тях. На мен ми бяха много чужди и идеята, и героите, и действията им и случващите им се случки. Не ми хареса.
pulled out

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Thu Sep 08, 2005 4:56 pm

Силно съм заинтригуван от описанието в imdb.com. Ще се гледа задължително. И без това си обичам американците. И не знам защо всички толкова ги плюят... :roll:
:shark:
Feel the summer!

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Thu Sep 08, 2005 9:11 pm

Amos Trask wrote: И без това си обичам американците. И не знам защо всички толкова ги плюят... :roll:
Ми аз не плюя по американците, само казвам, че са по-различни като психика и мироглед в сравнение с нас европейците, примерно. Може би и затова има толкова голяма разлика в усещанията, когато гледаш европейски и американски филм. Ти пак си ги обичай, но не отричай фактите. Аз, знаейки колко са успешни негрите във всяка област на живота - започвайки от шоубизнеса и стигайки до науката - нямам впечатление, че в Щатите има такъв яростен расизъм. Но, гледайки филма, разбираш, че това явно е много болезнена тема за американците. И други неща мога да кажа, но гледай филма първо, после може пак да говорим.
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Sep 08, 2005 9:34 pm

BTW, режисьорът и сценарист на филма е канадец, а не от САЩ. Да вметна само. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 08, 2005 9:45 pm

Биг диъл, те са още по-промити...
And you can't dance with a devil on your back...

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Sep 09, 2005 1:44 am

Morgana, не ми беше известно, че всички европейци са с един мироглед. Май и на повечето от тях не им е известно. :lol: А усещането ми от повечето европейски филми най-често се изчерпва с главоболие и чувство за изгубено време.
Feel the summer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 09, 2005 9:40 am

Така де, друго си е познатата територия на Холивуд - там изненади няма...

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Sep 09, 2005 10:08 am

По-лошо е, Роланд. Там се опитват да те изненадат, и често не успяват. На този филм можеш да му предвиждаш сцените и развръзките и това дразни.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 09, 2005 10:16 am

Мен холивудското кино отдавна спря да е в състояние да ме изненада... За мен всеки филм, на който отида, е ясен на 90% вече от самото си начало... Не, че няма изключения де, но са редки и далеч едно от друго...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Sep 09, 2005 10:54 am

Same here, Roland. След Шесто чувство няма холивудски филм, който да е успял да ме изненада с края си. Lannis много точно описа най-големите недостатъци на Crash.
Demandred, няма особено голямо значение каква е националността на режисьора/сценариста, а какъв филм е направил или е искал да направи. То и Хидео Наката е японец, но това не му попречи да направи The Ring Two типично холивудски.
Amos Trask, твърде опростенчески гледаш на нещата, плоско се измъкваш от сериозна дискусия с безвкусни и елементарни, уж шеговити, подмятания. Оставам с впечатление, че за теб всеки филм made in Hollywood заслужава само адмирации. Ми нямам какво да си говоря с такъв "кинаджия", сори. (Оф, и това след като се опитвам да ставам добра под въздействието на един член :lol: от форума.)
Е, някой няма ли да каже нещо за филма, все пак. :)
pulled out

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Sep 09, 2005 10:58 am

Като не сме го гледали, трудно ще коментираме, освен с някоя странична забележка. 8-)
Иначе ми е ясно, че типично американски филм може да направи всеки, примерно най-дебилно пропагандната американска боза, която аз помня да съм гледал "Денят на независомостта" беше правена от германец.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 09, 2005 11:18 am

Роланд Емерих и да направи филм, където президентът на САЩ се превръща в супер-герой и смазва извънземни терористи, пускащи урагани, пак си остава режисьорът на оригиналния Старгейт. Не ми пука колко Годзили и 13-ти етажи ще заснеме след него.

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Sep 09, 2005 1:10 pm

Roland of Gilead wrote:Така де, друго си е познатата територия на Холивуд - там изненади няма...
Може да няма изненади напоследък, но има богата и славна история. Архивите са живи, бейби. Живи и пълни с диаманти.
Morgana wrote:Оставам с впечатление, че за теб всеки филм made in Hollywood заслужава само адмирации. Ми нямам какво да си говоря с такъв "кинаджия", сори.
Хахахахахаха... Отдавна не се бях смял така. Първо - не ме познаваш и не знаеш какви филми гледам, за да се хвърляш в такива смели заключения. Второ - малко ми е писнало да дискутирам неща, които се отнасят до вкуса на отделния човек. Колкото и да си чешеш езика с някой, едва ли ще го накараш да приеме твоите вкусове и виждания. През последните няколко години на пръсти се броят холивудските филми, които наистина са ми харесали и са ме развълнували. Затова и не ходя често на кино, предпочитам DVD, защото там избора на заглавия е къде-къде по-голям и качествен (тоя месец излиза колекцията "Грета Гарбо" например 8-) ). В интерес на истината, последния филм, който гледах на голям екран беше "Intolerance" от 1916 година. :D

Обаче ми е забавно - "Холивуд тва, Холивуд онова...". Ами като не ви харесва, гледайте си само японско, европейско и независимо кино, бе! Ама не, като излезе поредния "мегаизумителен натъпкан с ефекти блокбъстър", се юрвате вкупом към Арената и после се почва: "Егати тъпотията беше, тия американци с техния патриотизъм, такава боза с баклава и еклери нема и прочие...". Ми стойте си в къщи и зяпайте аниме като не ви харесва. :P
Feel the summer!