Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Oct 28, 2009 5:54 am

И аз имам няколко култовки.

1. Да почнем със софиянците естествено.
Един познат "DJ" отива да озвучава една сватба в един ресторант. Персонала съвсем чинно му е подготвил една маса, на която нашия човек да си разпростре техниките. Пристига той, слага лаптопа и вика един от сервитьорите да му донесе още една маса, че тая била малка и не може да скролне до края на монитора.

2. Един познат който асемблираше компютрите на половин Княжево найстина, ама найстина се беше сблъсквал с казуса:"Ми, мишката дет ми я продаде с компютъра само на ляво и надясно работи, на "горе и надолу" не ще!".

3. Преди 5-6 години една китенска мома беше дошла да я обучавам за рецепционистка в един хотел. Почваме обучението и аз я питам дали някога е работила с компютър. Тя отговаря че е, но не била "спец". Аз и казвам, че не е нужно да е "спец" и продължаваме нататък. Сяда нашата пред компютъра и аз започвам да и обяснявам функциите на основния прозорец на хотелския софтуер. Обяснявам, обяснявам и по едно време и казвам, че за да продължим нататък трябва да кликне върху еди кое си прозорче(те са бая големи - замислени са главно да се ползват на тъч скрийн). Оттам се почна голямата борба да дотъркаляме мишката до въпросното прозорче под обезкуражителните мърморения на другите 5 рецепциониста и когато все пак успя, тя буквално започна да "гали" бутона на мишката опитвайки се да кликне щото "Ми, аз такова да не счупя нещо."
В последствие мадамата се научи да бачка доста сносно с компютъра, ама нали знаете можеш да извадиш селянина от селото, но селото от него не. На 1 септември дамата така и не се появи на работа(края на сезона по черноморието е ужас щото всички бягат и няма персонал с който да се довърши сезона), а аз в последствие разбрах, че отишла с мъжа си да бере някъде някакви чушки с парите от които въпросния хубавец щял да си купи "симсонче". 8-)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Wed Oct 28, 2009 7:19 am

Morwen wrote: При мен шашът беше с един таксиджия, който ме вози на 15-ти септември и минава покрай някакви деца, при което почва да се чуди в кой клас учат дробите. Аза започвам да обяснявам, че аз ги учих в 4 и 5, при което получавам отговор от рода на "А, ама ти учиш дробите". Аз първо изяснявам, че не съм нито учителка, нито ученичка, та да ги уча, а после решавам, че този явно нещо се подиграва с мен. В отговор на обидената ми физиономия, таксиджията съвсем сериозно ми обяснява ка така и не ги разбрал тези дроби, те не били за деца и това било границата на научните му способности.
Пък аз на такъв... бих му закръглил сумата по апарата надолу до цял лев, за да не го тормозя с дробите дето не ги разбира.
Некой от тези като ми каже, че не работи със стотинки изкушениетто е да му кажа. че аз пък с левове не работя...

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 28, 2009 10:26 am

Amelia wrote:А за Уърда няма кво да се вживявате толкова. [...] Ако човекът не е виждал Уърд или друг текстови редактор до този момент, няма НИЩО срамно в това да не знае как да го ползва. [...] Никой не е длъжен да е компютърно грамотен, ако до този момент не му се е налагало да се занимава с компютри. Ако пичът с поемите (който сигурно е отишъл в библиотеката на компа, щото си няма в къщи и все пак му се иска да провери кво е това животно) беше системен администратор или секретар или квантов химик или нещо от сорта - да се възмутим, пък то...
Всъщност си права :) Нооооооо... понякога и със системни администратори се случват такива неща - или поне с кандидат-системни администратори. Имаше един суек, който кандидатстваше за работа в едно от не най-големите, но почти, софийски ISP-та - точно за сисадминска работа - и на доста резонния за едно изцяло-Linux-базирано ISP въпрос "А с Linux работил ли си?" отговорът му беше (цитирам *точно*) "Ееее паааа... ръчкАл съм!"

Не стигна твърде далеч в кандидатстването си, поне не и за това работно място :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 28, 2009 3:49 pm

Да споделя, че вече е известна програмата на OpenFest 2009 и, като част от него, другата събота, 7 ноември, ще организирам PGP keysigning party както всяка година досега. Ако някой вече знае какво е PGP и има път към София, повече информация има на http://www.ringlet.net/keysigning-of2009/ - а за тези, които не знаят - не хапе :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Oct 29, 2009 1:05 pm

Устаановявам, че е много по-поносимо да се следят новините по телевизията на изключен звук. Мартин Димитров ломоти там нещо в Парламента за данъците, усмихнат. Всички са усмихнати. Свински грип, ВТФ? - произволни кадри от клиники, отклоняваш поглед към халбата бира докато мине. Разцъфтели люляци - сигурно плямпат колко лоша ще е зимата, но виждаш цвят. Което предполага, че слухът е по-сугестиращо сетиво от зрението. И обяснява защо глухите са по-щастливи от слепите.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 30, 2009 2:03 pm

Обичам русия!

Само пишеш каквото ти трябва + скачать в яндекс и си готов :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 31, 2009 2:36 pm

Снощи тъкмо заспивах, съумявайки някакси да не мисля за твърде болната манга, която бях прочел през деня, когато картината на сестра ми падна от стената (гвоздеите са супер тънки и единият се е огънал под тежестта на рамката малко по малко).

Заспах в 4...
And you can't dance with a devil on your back...

Roamer
Ascendent

Post by Roamer » Sat Oct 31, 2009 3:09 pm

Хм, преживяването ти като че ли е подранило с 24 часа :plez:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Oct 31, 2009 10:06 pm

Създадох чудовище. Или чудовища, ако предпочитате. Всичко тръгна от един дъждовен ден, когато реших, че вместо да изляза в обедна почивка, мога да проверя най-сетне що е то Фармвил. Ми разни хора постоянно ми изпращаха разни зарзавати, парчета ограда, бали сено и патки, та реших лично да проверя що е то. Месец и половина по-късно въпросното чудо се разпространи из мойта месторабота като свински грип в тревненско училище. Но аз съм виновна, признавам си. И сега всичко живо сее, копа, жъне, стриже овце, дои кози и какво ли още не. А скоро чакам реколта и от котките... :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun Nov 01, 2009 11:41 am

Shame on you, Rincewind! :lol: Можеше да е по-зле - да ги зарибиш с Chalga Killer.....

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Sun Nov 01, 2009 3:26 pm

Maledictus wrote:Shame on you, Rincewind! :lol: Можеше да е по-зле - да ги зарибиш с Chalga Killer.....
Ха-ха по някаква странна причина "това" беше попаднало на хард диска ми миналата седмица!(Най си харесах Кондьо) :D

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sun Nov 01, 2009 11:24 pm

Хехе, *thumb up* В техникума с аверите от метъл агитката много я играехме... ех, беме млади и убави...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Nov 02, 2009 1:25 pm

Студено ми е :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 02, 2009 1:54 pm

Кучи студ, шефа е болен от свински грип а аз стискам палци и аз да не се разболея. За да пестим ток нямаме отопление .

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Nov 02, 2009 2:11 pm

Инспекция по труда да си викнете? И това не гони ли клиентите?
Бтв, ако нямаш много силна имунна система (а тя страда от настинки) е много вероятно да се заразиш, тъй като е доста прилепчив.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either