1. Да почнем със софиянците естествено.
Един познат "DJ" отива да озвучава една сватба в един ресторант. Персонала съвсем чинно му е подготвил една маса, на която нашия човек да си разпростре техниките. Пристига той, слага лаптопа и вика един от сервитьорите да му донесе още една маса, че тая била малка и не може да скролне до края на монитора.
2. Един познат който асемблираше компютрите на половин Княжево найстина, ама найстина се беше сблъсквал с казуса:"Ми, мишката дет ми я продаде с компютъра само на ляво и надясно работи, на "горе и надолу" не ще!".
3. Преди 5-6 години една китенска мома беше дошла да я обучавам за рецепционистка в един хотел. Почваме обучението и аз я питам дали някога е работила с компютър. Тя отговаря че е, но не била "спец". Аз и казвам, че не е нужно да е "спец" и продължаваме нататък. Сяда нашата пред компютъра и аз започвам да и обяснявам функциите на основния прозорец на хотелския софтуер. Обяснявам, обяснявам и по едно време и казвам, че за да продължим нататък трябва да кликне върху еди кое си прозорче(те са бая големи - замислени са главно да се ползват на тъч скрийн). Оттам се почна голямата борба да дотъркаляме мишката до въпросното прозорче под обезкуражителните мърморения на другите 5 рецепциониста и когато все пак успя, тя буквално започна да "гали" бутона на мишката опитвайки се да кликне щото "Ми, аз такова да не счупя нещо."
В последствие мадамата се научи да бачка доста сносно с компютъра, ама нали знаете можеш да извадиш селянина от селото, но селото от него не. На 1 септември дамата така и не се появи на работа(края на сезона по черноморието е ужас щото всички бягат и няма персонал с който да се довърши сезона), а аз в последствие разбрах, че отишла с мъжа си да бере някъде някакви чушки с парите от които въпросния хубавец щял да си купи "симсонче".