Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 29, 2007 9:51 am

Gunslinger wrote:Тая вечер бях на купонче и от скука хванах да и прочетох 100тина страници Артемис Фоул и някакъв инцидент беше на Оуен Някой си.Не знам дали някой се сеща то и аз не мога в момента.Книгата има доста оригинален сетинг тип Хари Потър,ама главния герой не е такъв гей!Взема да намера някво инфо за тая книга!
Много са приятни книжките. Нещо обаче на български ги издават с невероятно бавно темпо. Мисля че сме на третата засега май. :? Бтв почти във всяка по-голяма книжарница можеш да си намериш повечето на английски и то на доста прилична цена.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 29, 2007 10:36 am

Дочетох Where Late the Sweet Birds Sang. Великолепна книга в класическия фантастичен стил на idea-driven романите. Малко усещането прилича на Какавидите, ако и отдалеч. Беше ми писнало от детективски романчета/трилърчета в космоса, каквито са 90% от съвременните фантастики...
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Oct 29, 2007 10:51 am

Roland wrote:Беше ми писнало от детективски романчета/трилърчета в космоса, каквито са 90% от съвременните фантастики...
съгласен :thumbsup:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 29, 2007 10:56 am

И аз, ма идеята на тая точно не ми звучи много интересно. То не се и очаква, де.
Spoiler: show
Клонингите не щат да правят секс? Ми добре, баси.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 29, 2007 10:59 am

На баба ти парашутните гащи :lol: Идеята няма нищо общо с това.
Клонингите се скъсват от секс, но отказват да се възпроизвеждат сексуално, защото групите "братя" и "сестри" са развили някаква рудиментарна телепатия помежду си и се смятат за различен нов вид. А това е проблем, защото технологията, с която могат да продължават да се клонират, има ограничения във времето и в даден момент ще стане неизползваема. Плюс, че с всяко следващо поколение клонинги се появяват нови проблеми. Описано е изключително добре и далеч не е единственото в книгата.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 29, 2007 11:08 am

Така вече е много по-идейно. :thumbsup: Тенкс.

Даже се замислям дали авторката не е провидяла преди 30-40 години още накъде ще тръгнат нещата в някои развити общества (и не толкова развити - като у нас :roll: ).
Клонингите се скъсват от секс, но отказват да се възпроизвеждат сексуално.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Oct 29, 2007 4:54 pm

Тая книгата за клонингите не е преведена на БГ или? Че ми стана интересно. :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 29, 2007 8:17 pm

Мне. Както и всички останали класически фантастики, писани от жени, които не са с първо име Урсула... :?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Oct 29, 2007 8:25 pm

Тц-тц. Срамота. :spite:

On a serious note, би ли изброил няколко, че аз май наистина не съм ги и чувал. :oops:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 29, 2007 8:26 pm

Мързи ме :mrgreen: Само ще отбележа, че най-много Хюго и Небюли в историята и на двете награди има жена - Кони Уилис. От която на бг е излизала ЕДНА книга, при това орязана.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Oct 29, 2007 9:10 pm

Eто един много хубав линк по темата за почти пълната липса на издавани фантастични книги от автори жени у нас
http://ikosmos.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

БТВ, аз също прочетох Where Late the Sweet Birds Sang и също останах очарован. Хубаво ще е Бард да се вземат в ръце и да я издадат, и да престанат да пренебрегват толкова отявлено авторките на фантастика, които не се казват Лоис Бюджолд.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 30, 2007 9:06 am

Как точно се превежда това заглавие? :?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 30, 2007 9:10 am

Питай произволен преводач на Шекспир, цитатът е от там.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 30, 2007 9:34 am

Мда, аз съм чувала само за Джеймс Типтрий Джуниър, при това заради биографията. Знам ли, понякога си мисля, че е въпрос на комерсиализъм - хората са недоверчиви към произведения от жени, няма да се купуват. От друга страна издават такива идиотщини, които пак е ясно, че няма да се купуват, че това се губи като аргумент...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed Oct 31, 2007 1:11 pm

Хм тоя Лукяненко има ли слаби книги въобще? :shock: Започнах Лабиринта на отраженията и се размазвам от кеф. :mrgreen: