Много са приятни книжките. Нещо обаче на български ги издават с невероятно бавно темпо. Мисля че сме на третата засега май.Gunslinger wrote:Тая вечер бях на купонче и от скука хванах да и прочетох 100тина страници Артемис Фоул и някакъв инцидент беше на Оуен Някой си.Не знам дали някой се сеща то и аз не мога в момента.Книгата има доста оригинален сетинг тип Хари Потър,ама главния герой не е такъв гей!Взема да намера някво инфо за тая книга!
Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
Дочетох Where Late the Sweet Birds Sang. Великолепна книга в класическия фантастичен стил на idea-driven романите. Малко усещането прилича на Какавидите, ако и отдалеч. Беше ми писнало от детективски романчета/трилърчета в космоса, каквито са 90% от съвременните фантастики...
And you can't dance with a devil on your back...
- Interpreter
- Forsaken
И аз, ма идеята на тая точно не ми звучи много интересно. То не се и очаква, де.
- Spoiler: show
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Така вече е много по-идейно.
Тенкс.
Даже се замислям дали авторката не е провидяла преди 30-40 години още накъде ще тръгнат нещата в някои развити общества (и не толкова развити - като у нас
).
Даже се замислям дали авторката не е провидяла преди 30-40 години още накъде ще тръгнат нещата в някои развити общества (и не толкова развити - като у нас
- Spoiler: show
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Тц-тц. Срамота.
On a serious note, би ли изброил няколко, че аз май наистина не съм ги и чувал.
On a serious note, би ли изброил няколко, че аз май наистина не съм ги и чувал.
Eто един много хубав линк по темата за почти пълната липса на издавани фантастични книги от автори жени у нас
http://ikosmos.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
БТВ, аз също прочетох Where Late the Sweet Birds Sang и също останах очарован. Хубаво ще е Бард да се вземат в ръце и да я издадат, и да престанат да пренебрегват толкова отявлено авторките на фантастика, които не се казват Лоис Бюджолд.
http://ikosmos.blogspot.com/2007/09/blog-post.html
БТВ, аз също прочетох Where Late the Sweet Birds Sang и също останах очарован. Хубаво ще е Бард да се вземат в ръце и да я издадат, и да престанат да пренебрегват толкова отявлено авторките на фантастика, които не се казват Лоис Бюджолд.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Мда, аз съм чувала само за Джеймс Типтрий Джуниър, при това заради биографията. Знам ли, понякога си мисля, че е въпрос на комерсиализъм - хората са недоверчиви към произведения от жени, няма да се купуват. От друга страна издават такива идиотщини, които пак е ясно, че няма да се купуват, че това се губи като аргумент...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either