Насилието в училище

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 29, 2010 1:50 am

Добре, аз продължавам да не мога да разбера ситуацията.
Тоест теб не те бият (Или не често? Или само един път?), а те тормозят вербално (т.е. с думи) така ли?
И на това ти отговаряш с желание да се научиш да се биеш? Лесно и доста... гаменско решение на проблема.
Също така според мен прекаляваш с психоанализата. Социалната (а не социялната) фобия се изразява в страх от общуване с хора, дори нормални такива. И в страх от провал пред хора. На теб не ти е приятно да общуваш с някакви дебили, което е повече от нормално. Доколкото разбирам нямаш и сянка на притеснение, че се излагаш пред тях, просто ти се иска те да не се опитват да те изложат.

А Амелия е права - трябва да си намериш приятели, които да харесваш и черти в себе си, които да харесваш. Бих добавила и нещо за правене, което да харесваш. Няма да ти пука особено, че някой ти е казал "дебел, имаш ли парфюм" (на това с парфюма съвсем му изпуснах логиката, между другото), когато знаеш, че след два дни ще ходиш да качвате Рила с приятели, които смятат, че си доста готин. И те са по-готини от някакви случайни идиоти, които цял живот ще си останат с предпубертетна душевност.

Още нещо, за училището. Да, бих ти помогнала и през интернет, и извън него за кандидатстването, стига да мога. Обаче ти трябва да решиш да го правиш, а не да лежиш на удобното "оф, ми ниски са ми оценките, а и не си струва да ги качвам, щото и в другото училище може да има идиоти". Ще има със сигурност. Но ако училището прави някакъв подбор, поне ще са чувствително по-малко.(А и ги има симпатичните училища с пет пъти повече момичета, отколкото момчета). И да, смятам, че интелигентните хора са като цяло по-малко предразположени към агресия. Така че седни си на задника, помисли какво ти се удава и какво искаш, виж кои училища го предлагат и какви изпити искат. Сега му е времето. Можеш да ни кажеш какво си решил, нищо чудно да можем да ти дадем съвет, тук има всякакви хора. И после си дай много зор до изпитите. Ама наистина много. И си оправи правописа, без да се обиждаш.

Сигурно звуча скучно. Обаче това е начинът. Можеш да направиш бицепси и да си въобразяваш, че някой те уважава заради тях. Може дори да има такива хора. Но това ще са едни много повърхностни хора, които ще те набия в момента, в който направят по-големи бицепси от теб. От друга страна ако те уважават заради това, че си душа човек и че примерно свириш яко на китара популярни мелодии или можеш да оправяш компютри, това ще си остане.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 29, 2010 1:56 am

Пиша ти моето мнение. Простащините съм сложил в спойлър тагове, за да не дразня интелигентните и възмутими хора ;)

На първо време непременно трябва да си смениш нагласата към живота. Осъзнай, че нещата, които в момента изпълват цялото ти съзнание и те тормозят денонощно са нещо временно и нещо, за което някой ден ще си спомняш с усмивка. Използвай ситуациите, за да се забавляваш с тях и ги приеми като предизвикателство за собственото си остроумие, а не като тежко бреме. Как да стане това?

1. Най-важното нещо (и може би най-трудното) е напълно да се отърсиш от страха. Помисли дали има истинска заплаха за физическото ти оцеляване и ако няма такава, реално погледнато, най-страшното е да отнесеш няколко шамара или ритника, което се е случвало на всяко дете и не е нещо страшно. Освен това, след като веднъж покажеш боеспособност или дори само воля да се защитаваш, надали ще се случва често някой да те напада. Повтарям - да се защитаваш - не да налиташ на бой, а да отвръщаш и то само ако бъдеш атакуван и физически провокиран.
Ако нямаш възможност (например финансова) да се запишеш на курсове по бойни изкуства, започни с елементарни тренировки - лицеви опори, лостове, тичане. Ако си дебел - още по-добре. Като за начало - това е достатъчно за самочувствие и увереност.

2. Предразсъдъците. Научи се да приемаш с усмивка шегите на свой гръб. Нещо повече. Шегувай се със самия себе си и не се ядосвай и нервирай, когато другите го правят. Най-скучни са шегите не когато ги пренебрегваш със стиснати зъби или се озлобяваш и губиш контрол, а когато самият ти започнеш да се смееш и да ги допълваш. Случаен пример: Когато те нарекат "педерас" - отвръщаш
Spoiler: show
"Предният път, бате, не си беше епилирал дупенцето и ми бучкаше на хуя. Тази вече ме чакай в 08:00 пред къщи, че ми се ебе мъжко"
3. Вдъхвай респект и увереност! Намери своя маниер на изразяване! Бъди готин! Това е много важно на тази възраст. Гледай различно! Мисли позитивно! Оплакваш се от болежки и депресии като някакво старче. Никой не обича мрънкачите. Всеки обича хората, които държат живота си в ръце и упражняват контрол. Избягвай да се оплакваш - само на нас във форума е разрешено, но никой да не знае за това ;) Наложи си да се усмихваш! Наложи си да се радваш на живота, защото наистина е страхотен! И най-важното - научи се да харесваш себе си!

а. Работи активно върху външността си - спортувай, къпи се редовно, направи си гъзарска прическа, избирай си модерни дрехи - предпочитай ярки цветове, които изпъкват (бяло, червено), подбирай си готини артикули - слънчеви очила, кожена каишка за ръката... - всичко, което те кара да се чувстваш добре и те прави да изглеждаш атрактивно в очите на останалите. Някои от тези неща са много лесно изпълними и все пак много важни.

б. Общувай с много хора! С всякакви хора. Трябва да се пребориш с агорафобиите и депресиите! Учи се от тези, които харесваш и обръщай внимание с какво привличат останалите! Не е необходимо да им подражаваш, но някоя ценна идея и някое яко лафче няма да ти навредят.

в. Интересувай се от готини и модерни теми, дори да не са ти присърце - поне колкото да можеш да завържеш разговор или да не звучиш смешно - футбол, фитнес, коли, момичета...

4. Ако си имаш работа с простаци - научи се в такава обстановка и в таква компания да простееш и да се лигавиш и ти. Възползвай се от острия си ум, за да отвръщаш на нападките им бързо, остро и самоуверено. Забавлявай се! Имаш добра езикова култура, с която можеш да обърнеш нещата в своя полза, ако не се изразяваш като възмутен от деградацията на младото поколение чичка. Бъди циничен, язвителен, нагъл, непукист, когато общуваш с такива хора. Наричай ги
"бастун, цървул, хуй изтръскан (най-голямата обида на света ;))), с подходяща интонация всякаква глупост може да звучи смешно - дори "тъп кучияш" или "прост си като боза". Когато някой те затапи винаги можеш да му отвърнеш с "яж лайна" или да го погледнеш с нежни мигащи очи и да се премолиш с престорена любезност "Моля те... ела насам. Искам да ти се изсера в устата"
Не го прави със злоба. Прави го, за да се забавляваш. Ако иска да се биете, започни да го изкарваш от равновесие като му обясняваш бавно и спокойно, че не трябва да решава нещата с физическо насилие... че може да се удари... и т.н. За това, обаче, наистина е необходима голяма харизма.

Всички тези съвети може да са катастрофални ако не съумееш да ги подплътиш с правилната нагласа и опит, така че не почвай с рогата напред. Ако вече си създал някаква карикатурна представа за себе си в очите на другите и си момчето за подбив, трудно ще можеш да се наложиш над тях. Трудно, но не и невъзможно. Основният и най-важен коз е възможността да общуваш с много различни хора и да се обогатяваш от контактите си с тях. Когато някой ден смениш училището, гледай да направиш добро първо впечатление, защото то е много важно.

Опитай да си хванеш и гадже. Това много помага за самочувствието. Някоя малка натокана кифличка ;)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Apr 29, 2010 2:02 am

Ахахахаха тези в спойлерите са БЕСНИ

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 29, 2010 2:13 am

Мда, аз бих те посъветвала, все пак да се въздържаш от най-натуралистичните, защото колкото и добронамерено да ги кажеш, има опасност да не минат.
Супер М, не знам да ти ръкопляскам ли или да те гледам втрещено :unsure:
I don't wanna die

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Apr 29, 2010 2:22 am

Освен всичко, което каза супера, можеш да почнеш и да спортуваш - приятелства по тренировките се завързват изненадващо лесно, а по автобусите/колите на път към състезание, дето сте натъпкани заедно и трябва да си говорите, хептен :)

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Thu Apr 29, 2010 2:52 am

Morwen wrote:Добре, аз продължавам да не мога да разбера ситуацията.
Тоест теб не те бият (Или не често? Или само един път?), а те тормозят вербално (т.е. с думи) така ли?
И на това ти отговаряш с желание да се научиш да се биеш? Лесно и доста... гаменско решение на проблема.
Също така според мен прекаляваш с психоанализата. Социалната (а не социялната) фобия се изразява в страх от общуване с хора, дори нормални такива. И в страх от провал пред хора. На теб не ти е приятно да общуваш с някакви дебили, което е повече от нормално. Доколкото разбирам нямаш и сянка на притеснение, че се излагаш пред тях, просто ти се иска те да не се опитват да те изложат.

А Амелия е права - трябва да си намериш приятели, които да харесваш и черти в себе си, които да харесваш. Бих добавила и нещо за правене, което да харесваш. Няма да ти пука особено, че някой ти е казал "дебел, имаш ли парфюм" (на това с парфюма съвсем му изпуснах логиката, между другото), когато знаеш, че след два дни ще ходиш да качвате Рила с приятели, които смятат, че си доста готин. И те са по-готини от някакви случайни идиоти, които цял живот ще си останат с предпубертетна душевност.

Още нещо, за училището. Да, бих ти помогнала и през интернет, и извън него за кандидатстването, стига да мога. Обаче ти трябва да решиш да го правиш, а не да лежиш на удобното "оф, ми ниски са ми оценките, а и не си струва да ги качвам, щото и в другото училище може да има идиоти". Ще има със сигурност. Но ако училището прави някакъв подбор, поне ще са чувствително по-малко.(А и ги има симпатичните училища с пет пъти повече момичета, отколкото момчета). И да, смятам, че интелигентните хора са като цяло по-малко предразположени към агресия. Така че седни си на задника, помисли какво ти се удава и какво искаш, виж кои училища го предлагат и какви изпити искат. Сега му е времето. Можеш да ни кажеш какво си решил, нищо чудно да можем да ти дадем съвет, тук има всякакви хора. И после си дай много зор до изпитите. Ама наистина много. И си оправи правописа, без да се обиждаш.

Сигурно звуча скучно. Обаче това е начинът. Можеш да направиш бицепси и да си въобразяваш, че някой те уважава заради тях. Може дори да има такива хора. Но това ще са едни много повърхностни хора, които ще те набия в момента, в който направят по-големи бицепси от теб. От друга страна ако те уважават заради това, че си душа човек и че примерно свириш яко на китара популярни мелодии или можеш да оправяш компютри, това ще си остане.
Еми общо взето миналата седмица ми бяха сериозни и единствени случки.. принципно никога не е ставала подобна ситуация до бой, но пак е имало "ей балък", "ше те пребия". Не, не искам да се науча да се бия, просто "за всеки случай" по някакъв начин след 3-4 години при екстремна ситуация да се отбранявам(примерно). Всъщност не е само при гаменчетата(социалната фобия) ами при много хора, но рядко и както казах съм я преодолял до една степен. До колкото хобито ми - то е компютри, общо взето всичко свързано с тях. Най-вече хардуераната част ми се отдава. А правописните ми грешки са заради бързото писане(докато отговарям прозореца е малък и гледам да бързам, защото е дразнещо), иначе ще се старая да не допускам. Сега ми дойдоха много съвети на веднъж и дори не мога да ги осмисля и да намеря правилното решение
Last edited by mamut on Thu Apr 29, 2010 2:59 am, edited 1 time in total.

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Apr 29, 2010 2:54 am

Що се отнася за простотиите, сигурно за отрицателно време мога да наизмислям какви ли не за всякакви ситуации, които са толкова цинични и цветисти, че ще накарат гимназист да зачерви бузки и да навлажни очета, но това не е най-важното. Най-важното са самочувствието, стила, визията и контактността. Другото са допълнения към общата картина и случайно хрумнали примери. Бъди готин, бъди малко разлигавен и се забавлявай. Вместо да удариш някого, перни го през ухото, издай странен влудяващ звук и тръгни да тичаш с крясъци ако хукне да те гони, за да те бие. Когато те догони, започни да го увещаваш, че имаш 25 стотинки и ще му ги дадеш, за да не те бие. После му предложи още 10, но при условие, че ти напише домашното. Прегърни го приятелски и му кажи, че страдаш от някаква измислена болест "кардиоцилантрофоконоскопия" и лекарят ти забранява да се биеш, а ти позволява само да правиш секс. Накарай всички около вас да се смеят. Изкарвай враговете си от нерви, вместо да се изнервяш от тях. А може дори да станете приятели. Няма някой, с който да съм си разменил шамар и сега да не сме близки. Обаче, пак казвам - за всичко трябва много нагласа, остроумие и непукизъм, каквито със сигурност нямаш. И не чакай само теб да дразнят. Дразни ги и ти де. Ама с чувство за хумор, с приятелски реплики като "бате", "човек" или ако си от бургаско и го заслужават използвай титлата "шаноманиак" ;)))
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Apr 29, 2010 3:09 am

Super M wrote:Що се отнася за простотиите, сигурно за отрицателно време мога да наизмислям какви ли не за всякакви ситуации, които са толкова цинични и цветисти, че ще накарат гимназист да зачерви бузки и да навлажни очета, но това не е най-важното. Най-важното са самочувствието, стила, визията и контактността. Другото са допълнения към общата картина и случайно хрумнали примери. Бъди готин, бъди малко разлигавен и се забавлявай. Вместо да удариш някого, перни го през ухото, издай странен влудяващ звук и тръгни да тичаш с крясъци ако хукне да те гони, за да те бие. Когато те догони, започни да го увещаваш, че имаш 25 стотинки и ще му ги дадеш, за да не те бие. После му предложи още 10, но при условие, че ти напише домашното. Прегърни го приятелски и му кажи, че страдаш от някаква измислена болест "кардиоцилантрофоконоскопия" и лекарят ти забранява да се биеш, а ти позволява само да правиш секс. Накарай всички около вас да се смеят. Изкарвай враговете си от нерви, вместо да се изнервяш от тях. А може дори да станете приятели. Няма някой, с който да съм си разменил шамар и сега да не сме близки. Обаче, пак казвам - за всичко трябва много нагласа, остроумие и непукизъм, каквито със сигурност нямаш. И не чакай само теб да дразнят. Дразни ги и ти де. Ама с чувство за хумор, с приятелски реплики като "бате", "човек" или ако си от бургаско и го заслужават използвай титлата "шаноманиак" ;)))
So... much... win!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Apr 29, 2010 9:21 am

Абсолютно!!!!
Бтв, трябва да споделя, че момичето което ме тормозеше в пети-шести клас после се оказа един от най-свестните хора, които познавам. От друга страна момчето, което ме тормозеше в гимназията си остана идиот, ама не живеем в идеален свят.
I don't wanna die

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Thu Apr 29, 2010 10:31 am

mamut wrote: принципно никога не е ставала подобна ситуация до бой

Значи проблема ти съвсем не е толкова сериозен. Общо взето във всеки клас има по 1 или дори няколко човека на които им се подиграват постоянно. Дали ще е на дебелака, зубъра или на необщителния все ще се намери някой върху който гамените да си избиват комплексите.
Училищата са пълни с псевдо биячи ,но истинките побойници всъщност се срещат сравнително рядко. Според мен цялата тая работа е за да покажат ,че имат някаква власт над тебе и следователно са много силни, страшни и готини. Ако обаче както казва Super M покажеш ,че си по остроумен от тях и ги затапваш постоянно се губи тоя ефект и следователно нямат вече полза да се закачат с тебе. Разбира се има известен риск да се стигне и до бой в такива случаи, обаче който пръв посегне всъщност признава ,че е загубил словестния двубой. Пък и не е голямо постижение да пребиеш най-беззащитния в класа, така че много рядко се стига до там. А дори и един два пъти да изядеш малко бой това далеч не е края на света. Едва ако се стигне до това ситемно да те малтртират може да се каже, че наистина си загазил и е време да потърсиш помощ.

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Thu Apr 29, 2010 3:06 pm

Не, при мен не е постоянно миналата седмица бяха едниствените случки за цял срок. Инече ще се старая да следвам инструкциите на Super M :)

mamut
Smallfolk

Post by mamut » Fri May 21, 2010 2:52 am

Да ви се похваля, че съм по-добре след многото съвети. Игнорирам хората, които се опитват да ме дразнят(а и не могат), а тези които го казват просто на шега ги допълвам с
когато някой ми каже нещасник - много съм щастен, но не важи същото за теб, не ти ли казах лошата новина?, или ей гей - гей, гей ама гея e този, който го *бът, а вчера с дупенцето ти се случи нещо подобно, а и не беше епилирано или пък педерас - педерас, ама те *бах у вас
Естесвено страха ми не се е премахнал напълно, примерно днес ме беше адски страх, какво ще стане когато супер гадната госпожа ми се скара, че съм остъствал и познайте... каза ми "ТИ ЖИВ ЛИ СИ БЕ?", отговорих и по най-скучния начин - мне. От както въобще не ми пука от безличните псевдо-биячи и комплексари позьори, всичко се улесни светкавично бързо. Остава в подходящ момент да "гримирам" и пича, който ме разкървави преди месец, но и за това си има време. И последно, но не на последно място - благодаря за подкрепата :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri May 21, 2010 9:43 am

Виж, "Ти жив ли си бе" е популярен израз за "Къде се загуби", и аз го ползах преди два дни към един приятел с внезапно изключен телефон. Няма как да знам с какъв тон го е казала, разбира се.
I don't wanna die

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 21, 2010 10:03 am

Аз го използвам много често :wink:

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Fri May 21, 2010 11:20 am

mamut wrote:Да ви се похваля, че съм по-добре след многото съвети.
Едва ли е от съветите :).
Look at the darkness...
...around me.