Карибски Пирати - Краят на "Трилогията"

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Wed May 30, 2007 5:08 pm

Гибли, зеленият лъч (също както синият и виолетовият, които са много по рядкосрещани) е атмосферно явление което популяризира едноименната новела на Жул Верн. И на теория може да се види и от южното крайбрежие на Испания и Португалия, макар че доста трудно. (Наложи ми се да снова 2 седмици в най-подходящото време за да го зърна - т.е. фотоапарата доказа че съм го спипала - близо до Кадиз.) И колкото по-близо до екватора си, по-голяма е вероятноста да заърнеш нещо което трае м/у 2 и 5 секунди (едно примигване, горе долу). Там се вижда много по-ясно, макар че трае много по-малко от колкото по-на север (или юг).
Просто не ми харесва да ме взимат за будала само защото филма е на Дисний! Нито да се гаврят с романтичноста на хората пробутвайки "лесни" клишета!! :twisted:

Edit: Съжалявам, имам доста информация, но предимно на испански. Прегледах и никоя от страниците не е преведа на аглийски. Макар че в нета информация колкото щеш - правилна и тенденциозна също. :mrgreen:
PD: Снимкааааа
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu May 31, 2007 2:11 pm

Мдаааа... а сега си чета разни мейлинг листи, и в един подпис попадам на цитатче от неизвестен автор:

All problems can be solved by diplomacy, but violence and treachery are equally effective, and more fun.

...и ми прозвуча почти като обобщение на Карибските пирати в едно изречение :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sat Jun 02, 2007 12:42 am

Гледахме го третия и беше доста... слаб. Е по-добър от вторият, но за това не е нужно кой знае какво.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jun 02, 2007 5:53 am

Пак е нещо. :) За мен филмът е magnificent, fierce and huge-ish, по думите на Джак. :mrgreen: (Когато обсъждаше кораба си - или друга своя собственост? - в края.)

Сериозно, едва ли има много филми дето мога да ги гледам 4 пъти първата седмица (extended) и да са ми все толкова интересни. Дигиталните прожекции в Арена, в най-хубавите им зали, наистина оказват влияние (кристален образ и всепомитащ звук), така че останалите три пъти ще гледам да си ходя там. 8-)
Last edited by shayhiri on Sat Jun 02, 2007 2:46 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 02, 2007 12:27 pm

Бе, забавлява трилогията. Не е кой знае кво, в нито една от частите си, но и много по-тъпи неща съм гледала.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Jun 02, 2007 3:36 pm

http://boxofficemojo.com/features/?id=2 ... all&p=.htm

Интервю с Тед и Тери, сценаристите. Доста инсайт.
Terry Rossio: It's fun to watch how the first movie comes out and it's [considered by some to be] convoluted. Then the second movie comes out and the first one becomes ever so understandable. Now, the third movie is out, and people seem to understand Dead Man's Chest vastly better than they did before. The best reason to make a fourth movie is so people will actually figure out the third.
:lol: :wink:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Jun 06, 2007 12:45 pm

Чек дис аут. Синдромът "Ерагон". :lol:
Spoiler: show
The story revolves around three main characters: a pirate with a heart of gold, a Princess who rescues her rescuers, and an earnest young man with Daddy issues.

Along the way, the Hero finds out his father was the embodiment of everything he despised and has to re-evaluate his own priorities as well as save his father from himself. The Pirate’s past catches up with him when a creditor of massive proportions and malice comes asking for his due. The Princess discovers that her heart is torn between the two men.

Along the way, there is joy and loss, meetings with a strange swamp-dwelling Being of strange powers, cryptic words of destiny and manipulative intentions. There are other encounters with Natives of a strange world who are looking for their deity.

The story sung in three stanzas. The second ends on a dismal note of surprising revelations, betrayal and death as our Pirate’s nemesis finally catches up with him and sends him into a coffin from wherein he can never escape. But hope is restored at the beginning of the third stanza when our other heroes descend to the Nemesis’s den and rescue the Pirate from his sarcophagus. They then join forces with strange new allies and battle against the Tyrant of that world.

The story ends on a bittersweet note. The Hero saves his father but loses a part of his body in the process. The Pirate chooses the side of good once and for all. The Princess makes her choice and True Love is not begrudged by any. The Tyrant is destroyed and Freedom reigns…

What a story.

Main Characters:

Luke Skywalker (Hero)
Leia Organa (Princess)
Han Solo (Pirate)

Supporting Cast
Anakin Skywalker (Father)
Yoda (Cryptic Powerful Swamp Being)
Jabba (Pirate’s Creditor/Nemesis)
Emperor Palpatine (Tyrant)
and last but not the least
the Ewoks (Natives Looking For Their God).

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 11, 2007 11:36 pm

Ми гледах го и пети, и шести път дигитално в Арена. :) Няма да ми омръзне скоро тоя филм. Особено с такава музика - при такъв саунд. И с такава визия - при аналога на плазма с няколко десетки метри диаметър. 8-)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 11, 2007 11:40 pm

Музиката му баш нищо особено не е...
And you can't dance with a devil on your back...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Jun 11, 2007 11:45 pm

Е как, тананикам си я цяла вечер. :shock: Има много нови теми, не е само рециклиране на старите. И надъхва яко. Повече от в двойката.

Пък и Цимър, таковата...

Не знам, на мен ми направи впечатление още на първото гледане, като изседяхме всички надписи. Заслужаваше си (за мен) точно заради музиката. Но, нали знаете - колкото повече пъти се гледа/чуе, толкова по-добре. Аз поне повечето саундтраци изобщо не ги забелязвах на първо гледане доскоро.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Jun 12, 2007 2:15 pm

Я, най-сетне и аз да гледам този филм!
Знаех си, че ще ми хареса, и - о, чудо, много ми хареса :lol:
имаше много смешни моменти, много красиви гледки, дори Орландо Блум ми се стори много хубав! Изобщо много "много" сякаш ;р
Мда, равносметката, че и трите филма са страхотни и трябва някой ден да си направя пиратско маратонче 8-)
shadow dance nikoga ne luje

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 12, 2007 3:48 pm

shayhiri wrote:Ми гледах го и пети, и шести път дигитално в Арена. :) Няма да ми омръзне скоро тоя филм. Особено с такава музика - при такъв саунд. И с такава визия - при аналога на плазма с няколко десетки метри диаметър. 8-)
абе имаше един такъв шайхироподобен тип миналата седмица в Арена като гледах Пиратите за втори път :) ама чак пък 5-6 пъти да го гледам :) Ще чакам на DVD
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Jun 12, 2007 3:52 pm

Сряда, от 21.00. :) Е аз бях, де.

Като че ли и аз вече се понаситих, обаче. Ще си го гледам още един, седми път по-нататък - и това е. Но дигиталното кино ще ми е много важно и занапред.

Как можаха пък точно моя филм да го поскъпят, гадовете. :neutral:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jun 13, 2007 6:37 pm

Изгледах го най-накрая. Приятен като цяло, но определено най-слабия от поредицата. Сюжетът е меко прекалено оплетен и пълен със изсмукани обрати. Орландо Блум оново потвърди, че е най-некадърния актьор на света. И най-лошото - филмът не е толкова забавен колкото предишните.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Sat Jun 16, 2007 9:42 am

Черешката на тортата в третия филм са отношенията м/у кептън Джак Спароу и Барбоса :lol: Просто ти мачкат възприятията. Както и шизофреничните изпълнения на първия, няма такъв смях. Иначе да, по-малко смешен е от предишните, но е и по-сериозен. Вярно, на сценарно ниво е доста оплетен , но края беше точно както си трябва, с надъхваща музика и дуелът на двата кораба, както и последвалия абордаж. Не знам, но в днешно време такива филми заслужават искрените ни адмирации, а Гор Вербински се изкачва все по-нагоре в личната ми класацияя на любими режисьори. Евалата :mrgreen: