Джонатан Стрейндж и Мистър Норел - Сузана Кларк

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
kalein
Arcanist

Post by kalein » Wed Jan 17, 2007 12:43 am

Roland wrote:Подкрепям с две ръце.
А, не е възпитателно така.

Едната ти трябва да е заета да пише, пише...

К:ДДД
Аз съм мазохист. От грубостта и агресивната глупост ме боли ужасно, но нещо ме кара да продължавам...

Ако не харесваш думите ми, спомни си: винаги можеш да ми спретнеш бан.

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Jan 19, 2007 11:21 am

Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jan 19, 2007 11:39 am

Дам, човекът разбира явно :) Макар че отде я е зел за 18 кинта, не ми е много ясно...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Jan 19, 2007 11:44 am

Roland wrote:Дам, човекът разбира явно :) Макар че отде я е зел за 18 кинта, не ми е много ясно...
Сигурно от някой интернет доставчик от сорта на bgbook.dir.bg или mobilis.bg и други подобни.

Hagal
Commoner

Post by Hagal » Sat Jan 20, 2007 12:22 pm

И аз я купих за толкова в Оринджа:)

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Tue Jan 23, 2007 10:31 am

Т`ва в на Алвин блога:
At 23 Януари, 2007 08:18, Anonymous said…

Радвам се, че книгата ви е харесала. Аз имах огромното щастие да живея с (в?) нея близо година, докато я превеждах. Извинявам се за печатните грешки, които коректорката поради голямото напрежение (бързо, че да излезе за Коледа!) не е успяла да оправи, дано не са твърде много. Аз с едно прелистване намерих четири-пет. Каня всички ви на премиера утре вечер в голямата книжарница "Хеликон", някогашното кино "Витоша", от 18 ч. (пада се 24 януари). Ще има викторина с въпроси като за идиоти относно продукцията на издателството, можете да спечелите безплатна книга.

До утре вечер,

преводачката.
Един вид среща с "Прозорец". Жалко, че не съм от София, щото определено бих наминал. С нещо тежко :lol:

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Jan 28, 2007 11:20 am

Покрай полууспешните ми опити да уча успях да попрочета малко от книгата преди лягане - битката при Ватерло :shock: :shock: :shock:

Толкова добра глава... Може би засега най ми хареса от цялата книга, толкова красив стил, хем хумор има, хем баталии, хем тонове магия(и красива), че даже и малце трагизъм, нещо нетипично за книгата. Много, много съм доволен от тая книга засега:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

shannara
Misting

Post by shannara » Mon Jan 29, 2007 1:18 pm

Драпам в момента до към страница 200. :D Книгата е много добра - първата асоциация, която ми хрумна е Джейн Остин(това преди да обърна на задната корица и да видя, че и други са я направили тая връзка). Та Остин - с маниерниченето на героите и иронията на авторката, обаче с магия.
Според мен обаче бележките под линията са малко в повече - не знам за вас, но мен много ме разсейват и ми прекъсват разказа. Едно е да четеш странична история в повествованието, друго е да четеш препратки и бележки постоянно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 29, 2007 1:25 pm

О, много разкошни има сред тях :) Цяла приказка имаше на едно място. Не знам, мен не ми пречат.
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Mon Jan 29, 2007 1:38 pm

На мен също ми идват много на място. В друг случай биха били дразнещи, но на Кларк стилът е толкова приятен, че бележките само ме увличат по-силно в света на книгата.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Jan 29, 2007 1:51 pm

И на мен ми харесват, и аз съм горе-долу до мястото, докъдето е Шанара, книжката определено е интересна, макар че май ще е по-добре да я прочета и в оригинал, след като чувам, че е далеч по-увлекателна така ...
This signature is not yet rated

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Feb 05, 2007 2:43 pm

Аз след известен период време прекаран в спестяване най-накрая си взех книжката.Много съм доволен макар да съм в началото,още от първата страница грабва,стилът е прекрасен.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 05, 2007 3:22 pm

Абе позарязал съм я аз за са, че малко неудобно на компа в тоя случай. Ше я зема по-натам на английски, спокойно да си я дочета.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Thu Feb 08, 2007 1:53 pm

Вече съм на втората част и просто грухтя от кеф.Не виждам повод за оплаквания от рода на "има много сюжетни линии и твърде много герои",чел съм Малазана джийз :D Много ме радват героите до един са някакви постоянно променящи се и докарват онази сивота на Мартиновите персонажи без да им се налага да бият,колят и изнасилват.Тази книга в буквален смисъл *не се оставя* :shock:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Random
Ascendent

Post by Random » Sat Feb 10, 2007 10:30 pm

Изчетох я. Разкошна. От първата до последната 1006-а страница:) Не само, че е най-доброто фентъзи за 2006-а на бг пазара ИМО, но е и едно от най, ама най-добрите, които съм чел изобщо. Книгата си е съвсем завършена и въобще страхотно построена, но аз искам още:) Не толкова Стрейндж и Норел, колкото още от същия алтернативен свят, магията му и стила на Сузана Кларк:) Не, сериозно, все още не мога да проумея как книга от 1000 плътно напечатани страници, в която действието хич не е в изобилие, успя да ми доскучее едва за 30на странички(и то май щото ми се спеше) и то накрая на тия тридесет страници все пак се реваншира и ме разсипа от кеф със съвсем неочакван обрат:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.