Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Dr. Horrible
- Forsaken
Аз започнах днес „Не е време за дракони” на Перумов и Лукяненко.
Прочел съм само 50 страници, но много ми харесва. Стилът е невероятно приятен, а не превзет и изкуствено епичен. Персонажите са интересни, историята е увлекателна, въобще ще си я прочета с удоволствие.
Прочел съм само 50 страници, но много ми харесва. Стилът е невероятно приятен, а не превзет и изкуствено епичен. Персонажите са интересни, историята е увлекателна, въобще ще си я прочета с удоволствие.

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Прочетох "Брентфордският триъгълник" на Робърт Ранкин. Хареса ми повече от "Антипапата" и не знам дали причината е в автора, в преводача, или в мен самия (може би просто вече свикнах). Този път почти няма фентъзи елементи; книгата е весела фантастика от сорта на Пътеводителя с преобладаващи кой-ще плати-следващия-ред елементи.
В момента чета "Камъкът" на Адам Робъртс. Солидна фантастика! Макар и "твърда" със що-годе сериозната научна основа на квантовата физика и наномашините, книгата разглежда основно промените в обществата, породени от възможностите за използване на високи технологии, предоставяни от околната среда и съответно отхвърлянето на технологии по културно-/религиозини причини. Освен това не липсва и приключенския дух.
Радвам се, че открих тази книга благодарение на Shadowdance!
По всичко личи, че до края на седмицата най-после ще захвана "Пергаментът".
В момента чета "Камъкът" на Адам Робъртс. Солидна фантастика! Макар и "твърда" със що-годе сериозната научна основа на квантовата физика и наномашините, книгата разглежда основно промените в обществата, породени от възможностите за използване на високи технологии, предоставяни от околната среда и съответно отхвърлянето на технологии по културно-/религиозини причини. Освен това не липсва и приключенския дух.
- Spoiler: show
Радвам се, че открих тази книга благодарение на Shadowdance!
По всичко личи, че до края на седмицата най-после ще захвана "Пергаментът".
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!
Тъй. След като се видя, че няма изход, останах буден до 4, за да си прочета последните 200 страници на The Shining. Брутална книга, зверски атмосферична и определено едно от най-добрите неща на Кинг, които съм чел, макар и да не може да ми измести То от първото място. Основният й проблем е разфокусираността на заплахата, която вместо да подсилва атмосферата, я размива, а също и това, че 3/5 от книгата са въведение. Супер увлекателно, но все пак въведение. При все това обаче наистина зверски се изкефих и толкова надъхан да разбера какво-ще-стане-мамка-му не съм бил отдавна. В смисъл, почти бях изпаднал до нивото да отгръщам по-нататък, за да видя...
And you can't dance with a devil on your back...
Подхаванах Mistborn и засега мога да кажа, че оправдава хвалбите, които доста хора й хвърлиха.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Roland wrote:Тъй. След като се видя, че няма изход, останах буден до 4, за да си прочета последните 200 страници на The Shining. Брутална книга, зверски атмосферична и определено едно от най-добрите неща на Кинг, които съм чел, макар и да не може да ми измести То от първото място. Основният й проблем е разфокусираността на заплахата, която вместо да подсилва атмосферата, я размива, а също и това, че 3/5 от книгата са въведение. Супер увлекателно, но все пак въведение. При все това обаче наистина зверски се изкефих и толкова надъхан да разбера какво-ще-стане-мамка-му не съм бил отдавна. В смисъл, почти бях изпаднал до нивото да отгръщам по-нататък, за да видя...
Yay! Now, onto the movie!

Аз чета книгата на Сара Пейлин в момента...

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Свърших с "Хиперион".
Колосална.
Колко много багрила от персонажи, човешки съдби, интереси, интриги и мистерия, колко заплетено и взаимно свързано се оказа всичко...
Спирам, щото за тази книга, само суперлативи мога да сипя.
Започвам с "Падението на Хиперион", която се очертава още по-добра.
бтв
Шрайка е един от най-култовите персонажи/елементи (не знам как да го нарека), който съм срещал въобще.
Колосална.
Колко много багрила от персонажи, човешки съдби, интереси, интриги и мистерия, колко заплетено и взаимно свързано се оказа всичко...
Спирам, щото за тази книга, само суперлативи мога да сипя.
Започвам с "Падението на Хиперион", която се очертава още по-добра.
бтв
Шрайка е един от най-култовите персонажи/елементи (не знам как да го нарека), който съм срещал въобще.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
Аз го разправях на един приятел, но ще го кажа пак:
от много време не е случвало една книга да осмисля ежедневието ми. Просто по цял ден седя и си мисля за нея, като се чувствам изключително добре, когато си поема малката порция за деня. Даже в училище я нося със себе си...
Мисля, че ме разбирате.
от много време не е случвало една книга да осмисля ежедневието ми. Просто по цял ден седя и си мисля за нея, като се чувствам изключително добре, когато си поема малката порция за деня. Даже в училище я нося със себе си...
Мисля, че ме разбирате.

Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/