Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 23, 2009 8:22 pm

Не се. Но и те са яки :)
And you can't dance with a devil on your back...

kire4a
Commoner

Post by kire4a » Tue Nov 24, 2009 8:01 pm

Властелинът на пръстените, То (за тия ми бяха необходими 7 години :mrgreen: ), Невидимият, Смъртта е занимание самотно.

относно с.кинг-ми пича владее няколко 'номера' и ги прилага от 30+ години

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Nov 27, 2009 6:03 pm

Аз започнах днес „Не е време за дракони” на Перумов и Лукяненко.
Прочел съм само 50 страници, но много ми харесва. Стилът е невероятно приятен, а не превзет и изкуствено епичен. Персонажите са интересни, историята е увлекателна, въобще ще си я прочета с удоволствие. :)
But goddamn,
you got me in love again

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Mon Nov 30, 2009 8:35 am

Прочетох "Брентфордският триъгълник" на Робърт Ранкин. Хареса ми повече от "Антипапата" и не знам дали причината е в автора, в преводача, или в мен самия (може би просто вече свикнах). Този път почти няма фентъзи елементи; книгата е весела фантастика от сорта на Пътеводителя с преобладаващи кой-ще плати-следващия-ред елементи.

В момента чета "Камъкът" на Адам Робъртс. Солидна фантастика! Макар и "твърда" със що-годе сериозната научна основа на квантовата физика и наномашините, книгата разглежда основно промените в обществата, породени от възможностите за използване на високи технологии, предоставяни от околната среда и съответно отхвърлянето на технологии по културно-/религиозини причини. Освен това не липсва и приключенския дух.
Spoiler: show
Главата "Дъжд" ми напомни за пътешествията на Лорд Валънтайн - първо спускането по реката, после изкачването на върха (не Връхни, а Островът на съня), макар и съвсем не толкова епични.

Радвам се, че открих тази книга благодарение на Shadowdance!

По всичко личи, че до края на седмицата най-после ще захвана "Пергаментът".
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 30, 2009 11:11 am

Тъй. След като се видя, че няма изход, останах буден до 4, за да си прочета последните 200 страници на The Shining. Брутална книга, зверски атмосферична и определено едно от най-добрите неща на Кинг, които съм чел, макар и да не може да ми измести То от първото място. Основният й проблем е разфокусираността на заплахата, която вместо да подсилва атмосферата, я размива, а също и това, че 3/5 от книгата са въведение. Супер увлекателно, но все пак въведение. При все това обаче наистина зверски се изкефих и толкова надъхан да разбера какво-ще-стане-мамка-му не съм бил отдавна. В смисъл, почти бях изпаднал до нивото да отгръщам по-нататък, за да видя...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Nov 30, 2009 11:14 am

Подхаванах Mistborn и засега мога да кажа, че оправдава хвалбите, които доста хора й хвърлиха.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Nov 30, 2009 12:49 pm

Roland wrote:Тъй. След като се видя, че няма изход, останах буден до 4, за да си прочета последните 200 страници на The Shining. Брутална книга, зверски атмосферична и определено едно от най-добрите неща на Кинг, които съм чел, макар и да не може да ми измести То от първото място. Основният й проблем е разфокусираността на заплахата, която вместо да подсилва атмосферата, я размива, а също и това, че 3/5 от книгата са въведение. Супер увлекателно, но все пак въведение. При все това обаче наистина зверски се изкефих и толкова надъхан да разбера какво-ще-стане-мамка-му не съм бил отдавна. В смисъл, почти бях изпаднал до нивото да отгръщам по-нататък, за да видя...

Yay! Now, onto the movie! :mrgreen:

Аз чета книгата на Сара Пейлин в момента... :neutral: All the rumors are true!!!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vash
Paragon

Post by Vash » Mon Nov 30, 2009 1:31 pm

Аз чета книгата на Сара Пейлин в момента... :neutral: All the rumors are true!!!
Я кажи малко повече за това творение плс, че изпитвам научен интерес. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Mon Nov 30, 2009 6:10 pm

Дюн II

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Nov 30, 2009 6:18 pm

Свърших с "Хиперион".
Колосална.
Колко много багрила от персонажи, човешки съдби, интереси, интриги и мистерия, колко заплетено и взаимно свързано се оказа всичко...
Спирам, щото за тази книга, само суперлативи мога да сипя.

Започвам с "Падението на Хиперион", която се очертава още по-добра.

бтв
Шрайка е един от най-култовите персонажи/елементи (не знам как да го нарека), който съм срещал въобще.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 30, 2009 6:25 pm

завиждам ти :)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 30, 2009 6:36 pm

Няма кво да му завиждаш, ами я подхващай на английски. Това е съвсем ново изживяване.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Nov 30, 2009 6:37 pm

Аз го разправях на един приятел, но ще го кажа пак:
от много време не е случвало една книга да осмисля ежедневието ми. Просто по цял ден седя и си мисля за нея, като се чувствам изключително добре, когато си поема малката порция за деня. Даже в училище я нося със себе си...
Мисля, че ме разбирате. :D
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Nov 30, 2009 7:04 pm

Roland wrote:Няма кво да му завиждаш, ами я подхващай на английски. Това е съвсем ново изживяване.
Животът е кратък ;) Има и много други нови изживявания
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Nov 30, 2009 7:07 pm

Това е трансцедентно обаче ;)