Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 24, 2009 12:37 pm

Какъв ти съботник - всеки ден. Просто вчера бил редът на майка ми.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Sat Oct 24, 2009 1:53 pm

Вчера вечерта тръгнах да търся из шкафовете вкъщи някакъв вид чай. Попаднах на очакваните смрадлика, гръден, ройбос, дори някакъв черен... и в един момент пред очите ми се оказа кутийка, на която пишеше 'Чай "Зверобой"' :)

Мдам, с толкова години руски зад гърба си успях да науча нещо ново - как се казва иначе безобидната билка жълт кантарион на руски :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Oct 24, 2009 2:39 pm

между другото вчера майка ми , ми каза че има разпоредба според коятоучителите чистят двора на училището а учениците правят оборка. Естествено всичко протекло по стария армейски начин - тарикатите скатали, 2-3 изръшкали цялата работа. Това което ми е чудно е защо учителите (доста от които жени пред пенсиониране, доста дебелички или със здравни проблеми) ги карат секат къпини в допълнение към другите им задължиения като се подразбира че това си е в реда на нещата и че няма да се заплаща. Добрата стара военщина в действие.
Гадно, мислех, че това си е отишло с края на социализма. Бтв, подозирам, че всъщност няма такава разпоредба, само го повтарят по навик.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 24, 2009 5:44 pm

Не - от тази седмица е разпоредбата от министерство на образованието. Заедно с още две три безумни по военому .

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Oct 24, 2009 5:49 pm

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Не, сериозно, нямат право просто...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Oct 24, 2009 6:08 pm

Открих белтъчини в брюкселското си зеле, което варих на пара. Те са под формата на мини-същественца с доста крака... :shock: Исках да хапна нещо вегетарианско, а то...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Oct 24, 2009 6:13 pm

Преди малко майка ми ме сравни с Ал Ди Меола...
В момента съм без думи...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Oct 24, 2009 6:27 pm

Marfa wrote:Добре, ама аз виждам и друг проблем. Така да се каже, набива ми се на очи. Значи, нали им трябвало около минута на тея крушки, за да започнат да светят в цялата си прелест? Ами какво става, когато на човек му се допикае? С фенерчето в клозета ли се ходи в такива случаи или как?
секунда-две след палене на подобна крушка тя почва да си свети на около 70% от възможностите си,тъй че няма страшно :)

а аз да споделя,че много зверски си отпорих пръста и при това по много тъп начин,но пък нали не ми се беше случвало нещо гадно от два-три дена,нямаше как просто :lol:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Oct 24, 2009 7:59 pm

Аз пък да споделя, че жените непоследък ме пренебрегват.
Иначе съм хубав, мил и доста запазен за възрастта си.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 24, 2009 9:56 pm

Тествай с Лили Иванова :mrgreen:

Аз пък днеска щастливо и необременено си придремах през деня, ядейки разни вкусни неща, зяпайки други неща... основно излегнат блаженно. Това не се беше случвало от месеци.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Oct 25, 2009 2:11 am

Тия дни се жертвам да чета разни тренировъчни сайтове на Microsoft и Intel, та да изкарам някоя-друга далаверка покрай службата (от първия вече ми пратиха копие на Win 7 Ultimate, а от втория искам да изцоцам някое процесорче, вместо да се охарча 200 долара). ОБАЧЕ! Да ги еба в маркетинговите лъжци, особено Intel. Айде, на Microsoft Win 7 тренировката им беше супер повтаряща се и нямаше и думичка за много от най-важните неща (за идиоти ли е правена?? Май да...), обаче в Intel всяко трето нещо е пълна лъжа. Изкарват, че Intel Pentium Dual-Core процесорите в момента са едва ли не продължение на "старите" Pentiums, които някак успяват да смажат "новите" AMD... Еми не. Всичко си е брандинг - тия Pentiums са всъщност Core 2 Duo-та с по-малко L2 кеш и във все по-малко случаи - с по-ниско FSB. Т'ва е. Ма не, не ги кръщават "Core 2 Celeron" или уотевър. Пак на техния тренировъчен сайт гледам някаква дружа лъжица, която и на сайта на MS не намерих - че Win 7 зарежда, излиза от слийп и се изключва по-добре от която и да е друга операционна система (айде да предположим на MS). Е да, ама не. Най-бързо стартира XP, после Vista, после 7. При изключването и излизането от слийп е обратното. Това според всеки бенчмарк из списания и нета. Ма за да им отговориш "правилно" на Интелци, трябва да излъжеш. Друг безумен клейм - че Intel процесорите са някак по-"reliable". Дрън та пляс, от край време AMD е поне на същото ниво. Въобще пропагандата е извън всякаква мярка.

Но как да е, още малко мъки и ще вдигна "ниво", та ще видя какво имат да ми дадат за жертвата. Бтв имаше малко доста интересно инфо за новия WiMAX - нова технология а-ла cellphones, ама за broadband нетец. Много кефи!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 25, 2009 2:52 am

За Intel - не познавам сервизен инжинер или сис админ на голям завод с AMD базиран сървър. От процесорите - за една година нито един процесор не са ми върнали дефектирал за разлика от AMD които дефектират горе долу 2 на 10. Същото ми го казват колеги от Most computer през които са минали хиляди процесори. Разбира се предполагам че ще се оспориш тези данни (доказани от практиката) и ще ми извадиш някакви интернет статистики :).

Pentium и Celeron като брандове си ги има - и си го пише на всеки процесор.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 25, 2009 9:07 am

Мдаа а мене ме притеснява, че за новия комп в офиса драйвери за xp свестни нямат, конкретно от asus. Ясно, че искат да си пробутат новите неща де, ма се пак е тегаво.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 25, 2009 12:52 pm

ASUS от една година нямат поддръжка за XP и специално техните лаптопи излючително много ги скапаха. Какви проблеми сме имали с ASUS не е истина просто .

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 25, 2009 9:11 pm

Опитвам се да разбера защо хората се променят.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib