Споделете пак
Moderator: Moridin
Яко чесън и ше се опраиш.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
от 12 на обяд съм се захванал да оправям колата и чак сега се качих в нас и дано поне утре всичко да е наред като изсъхнат всичките му там силикони,дето ги мазах,че иначе утре ме чака пак нещо подобно.
просто се изкривих днес,няма такъв весел уикенд
а вивиян да рупа ремантадин,5 кинта е в аптеката,един еднодневен курс и ебава мамата на всякакви наченки на грип
просто се изкривих днес,няма такъв весел уикенд

а вивиян да рупа ремантадин,5 кинта е в аптеката,един еднодневен курс и ебава мамата на всякакви наченки на грип

И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Поне ще сложиш край на мъките.Vivian wrote:Може да съм вампир и да не ми понесе.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Днес обикалях по магазините, за да си търся обувки. Трудно и мъчително занимание. В този конкретен случай и забавно по оня абсурден начин, който просто оставя човек в пълен потрес.
Влизам аз в поредния магазин, в който впрочем се продават САМО обувки. Гледам и потъвам все по-дълбоко в отчаянието си, и в един момент продавачката, която благоразумно не ми беше досаждала, след едно банално "заповядайте..." ми задава въпроса: "Обувки ли търсите?" Аз мигам няколко секунди в опит да обработя сложния въпрос и след това още доста по-дълго се борих с изкушението да й отговоря: "Не, търся салам, защо не предлагате?"
Това разбира се беше единствения светъл момент в броденето ми по магазините. Мразя да пазарувам обувки. Мразя!
Влизам аз в поредния магазин, в който впрочем се продават САМО обувки. Гледам и потъвам все по-дълбоко в отчаянието си, и в един момент продавачката, която благоразумно не ми беше досаждала, след едно банално "заповядайте..." ми задава въпроса: "Обувки ли търсите?" Аз мигам няколко секунди в опит да обработя сложния въпрос и след това още доста по-дълго се борих с изкушението да й отговоря: "Не, търся салам, защо не предлагате?"
Това разбира се беше единствения светъл момент в броденето ми по магазините. Мразя да пазарувам обувки. Мразя!
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
А аз боготворя моментите, в които пазарувам обувки. Разкошни са. На теб просто ти липсва политика при справянето с нищожествата, обитаващи магазина по цял ден. 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Пазаруването спира да е такъв кеф, когато трябва да правиш сложни сметки, целящи да идентифицират оптималния вариант, да контактуваш с неприятни хора и да мериш купища неща, които са правени просто за биологичен вид с друга физиология. Но ако поне два от тези фактори отсъстват се внезапно дава нова перспектива...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Абе имах днес един случай, от който ми прекипя леко...
Събудиха ме в 6 сутринта на пожар (баща ми излязъл с ключовете от съседния апартамент, а майка ми излязла по-рано за работа, за да се разсвирвала) съседите от долния етаж, които притежават два апартамента в съседство (както моя и този на леля ми в съседство на моя етаж), за да ми съобщят с много драматичен тон, че целият им хол бил плувнал във вода и цяла нощ е текло там от нас.
Притесних се много, а и нямаше как да вляза да видя какво се случва, току виж някоя чешма е оставена отворена (все пак баба ми е на 96 години и може да е сътворила някоя беля с лекота), защото нямах ключ.
За щастие баща ми се прибра точно в момента, в който аз се приготвях за лекция в 8ч.
Прибрах се по обяд, за да разбера, че радиаторът е прокапал (прокапал в смисъла на 1 капка на всеки 10 секунди) върху паркета и паркетът е подгизнал на едно място с диаметър около 20см. В момента се суши. Разбрах обаче, че съседите не са пуснали баща ми в техния апартамент, за да види какви са щетите, така наречените 'плуващи във вода килими и таван'.
Представих си как ми казват да им платя щетите и измислят някаква колосална сума за 'ремонт' на нещо, което не е точно така.
В такъв случай КАК точно да получа ... 'справедливост' в смисъла на 'да не плащам за щети, които струват 5 пъти по-малко от това, което въпросните твърдят'. Ясно е, че в дома им не мога насила да вляза, ясно е, че дори да вляза няма да ми позволят да снимам, ясно е, че трябва да влезе някой, който е упълномощено лице, което да установи степента на щетите, но докато такова лице дойде по законов път, всичко ще е или поправено или преекспонирано физически (по-големи щети и т.н. и т.н. от действителността).
Ама много се ядосах. На нашия под я има, я няма 10 см влага, а на мен ми се звъни на пожар, че едва ли не холът на съседите плува във вода.
Събудиха ме в 6 сутринта на пожар (баща ми излязъл с ключовете от съседния апартамент, а майка ми излязла по-рано за работа, за да се разсвирвала) съседите от долния етаж, които притежават два апартамента в съседство (както моя и този на леля ми в съседство на моя етаж), за да ми съобщят с много драматичен тон, че целият им хол бил плувнал във вода и цяла нощ е текло там от нас.
Притесних се много, а и нямаше как да вляза да видя какво се случва, току виж някоя чешма е оставена отворена (все пак баба ми е на 96 години и може да е сътворила някоя беля с лекота), защото нямах ключ.
За щастие баща ми се прибра точно в момента, в който аз се приготвях за лекция в 8ч.
Прибрах се по обяд, за да разбера, че радиаторът е прокапал (прокапал в смисъла на 1 капка на всеки 10 секунди) върху паркета и паркетът е подгизнал на едно място с диаметър около 20см. В момента се суши. Разбрах обаче, че съседите не са пуснали баща ми в техния апартамент, за да види какви са щетите, така наречените 'плуващи във вода килими и таван'.
Представих си как ми казват да им платя щетите и измислят някаква колосална сума за 'ремонт' на нещо, което не е точно така.
В такъв случай КАК точно да получа ... 'справедливост' в смисъла на 'да не плащам за щети, които струват 5 пъти по-малко от това, което въпросните твърдят'. Ясно е, че в дома им не мога насила да вляза, ясно е, че дори да вляза няма да ми позволят да снимам, ясно е, че трябва да влезе някой, който е упълномощено лице, което да установи степента на щетите, но докато такова лице дойде по законов път, всичко ще е или поправено или преекспонирано физически (по-големи щети и т.н. и т.н. от действителността).
Ама много се ядосах. На нашия под я има, я няма 10 см влага, а на мен ми се звъни на пожар, че едва ли не холът на съседите плува във вода.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- beliefcontrol
- Paragon
Бидейки пропаднал в живота си неосъществен филолог, нямам никаква яснота по това правно каква е процедурата в България. Как се постъпва и т.н. и т.н.
Но да, определено няма да плащаме, засега, но са се зарекли да се съдим.
Но да, определено няма да плащаме, засега, но са се зарекли да се съдим.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- beliefcontrol
- Paragon
Нормални хора не биха завели дело за максимум 1 м2 навлажнен таван, с вещи лица и т.н. Разноските по ремонта едва ли ще надхвърлят 100 лв.
Явно са решили да изкарат лесни пари от вас за ремонта на цяла стая/апартамент. Тъй като и моите познания по право клонят към нулата, нямам идея доколко подобен иск би просъществувал в съда, как се доказва вината и на кой се присъждат съдебните разноски.
Явно са решили да изкарат лесни пари от вас за ремонта на цяла стая/апартамент. Тъй като и моите познания по право клонят към нулата, нямам идея доколко подобен иск би просъществувал в съда, как се доказва вината и на кой се присъждат съдебните разноски.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.
Няма да стане тяхната. Значи, първо трябва вещо лице да установи щетите и доколко те имат общо с вас. Тоест, инак всеки може да ливне две кофи вода в хола си, а после да тръгне да съди комшиите. Вещото лице не може да установи щетите без ваше присъствие, а освен това трябва да е упълномощено и от двете страни, за да не се окаже, че братчед им, дето е ВиК-инженер, е наминал и им е казал, че да, вие сте си направили басейн в хола им. Тоест, ако наистина толкова им се е дощяло да се съдите, трябва да допуснат вас и/или упълномощен от вас представител в хола си, който да установи що за щети имат и дали въпросните щети произхождат от вас. Докато обикалят и обясняват колко ужасно им е пострадал апартаментът, без да показват нищо, няма защо да се косите.