Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 17, 2009 10:39 pm

Яко чесън и ше се опраиш.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Oct 17, 2009 10:43 pm

Може да съм вампир и да не ми понесе. :P
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Oct 17, 2009 10:44 pm

от 12 на обяд съм се захванал да оправям колата и чак сега се качих в нас и дано поне утре всичко да е наред като изсъхнат всичките му там силикони,дето ги мазах,че иначе утре ме чака пак нещо подобно.

просто се изкривих днес,няма такъв весел уикенд :neutral:

а вивиян да рупа ремантадин,5 кинта е в аптеката,един еднодневен курс и ебава мамата на всякакви наченки на грип :wink:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Oct 17, 2009 10:49 pm

Vivian wrote:Може да съм вампир и да не ми понесе. :P
Поне ще сложиш край на мъките. :twisted:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 18, 2009 9:21 pm

Ще живея. И като гледам, няма да се разболея. Или поне не и тази седмица! :D
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Oct 20, 2009 8:40 pm

Днес обикалях по магазините, за да си търся обувки. Трудно и мъчително занимание. В този конкретен случай и забавно по оня абсурден начин, който просто оставя човек в пълен потрес.

Влизам аз в поредния магазин, в който впрочем се продават САМО обувки. Гледам и потъвам все по-дълбоко в отчаянието си, и в един момент продавачката, която благоразумно не ми беше досаждала, след едно банално "заповядайте..." ми задава въпроса: "Обувки ли търсите?" Аз мигам няколко секунди в опит да обработя сложния въпрос и след това още доста по-дълго се борих с изкушението да й отговоря: "Не, търся салам, защо не предлагате?"

Това разбира се беше единствения светъл момент в броденето ми по магазините. Мразя да пазарувам обувки. Мразя!
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Oct 20, 2009 9:48 pm

А аз боготворя моментите, в които пазарувам обувки. Разкошни са. На теб просто ти липсва политика при справянето с нищожествата, обитаващи магазина по цял ден. :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 20, 2009 9:49 pm

Orf wiv' their 'eads! :wink: :mrgreen:
Spoiler: show
Queen of Hearts Excalibur-style.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 21, 2009 12:02 am

Пазаруването спира да е такъв кеф, когато трябва да правиш сложни сметки, целящи да идентифицират оптималния вариант, да контактуваш с неприятни хора и да мериш купища неща, които са правени просто за биологичен вид с друга физиология. Но ако поне два от тези фактори отсъстват се внезапно дава нова перспектива...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Oct 21, 2009 3:30 pm

Абе имах днес един случай, от който ми прекипя леко...

Събудиха ме в 6 сутринта на пожар (баща ми излязъл с ключовете от съседния апартамент, а майка ми излязла по-рано за работа, за да се разсвирвала) съседите от долния етаж, които притежават два апартамента в съседство (както моя и този на леля ми в съседство на моя етаж), за да ми съобщят с много драматичен тон, че целият им хол бил плувнал във вода и цяла нощ е текло там от нас.

Притесних се много, а и нямаше как да вляза да видя какво се случва, току виж някоя чешма е оставена отворена (все пак баба ми е на 96 години и може да е сътворила някоя беля с лекота), защото нямах ключ.

За щастие баща ми се прибра точно в момента, в който аз се приготвях за лекция в 8ч.

Прибрах се по обяд, за да разбера, че радиаторът е прокапал (прокапал в смисъла на 1 капка на всеки 10 секунди) върху паркета и паркетът е подгизнал на едно място с диаметър около 20см. В момента се суши. Разбрах обаче, че съседите не са пуснали баща ми в техния апартамент, за да види какви са щетите, така наречените 'плуващи във вода килими и таван'.

Представих си как ми казват да им платя щетите и измислят някаква колосална сума за 'ремонт' на нещо, което не е точно така.

В такъв случай КАК точно да получа ... 'справедливост' в смисъла на 'да не плащам за щети, които струват 5 пъти по-малко от това, което въпросните твърдят'. Ясно е, че в дома им не мога насила да вляза, ясно е, че дори да вляза няма да ми позволят да снимам, ясно е, че трябва да влезе някой, който е упълномощено лице, което да установи степента на щетите, но докато такова лице дойде по законов път, всичко ще е или поправено или преекспонирано физически (по-големи щети и т.н. и т.н. от действителността).

Ама много се ядосах. На нашия под я има, я няма 10 см влага, а на мен ми се звъни на пожар, че едва ли не холът на съседите плува във вода.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Oct 21, 2009 3:58 pm

Като за начало не плащай абсолютно нищо.
Работата намирисва на изнудване тип "ако мине", особено щом не искат да ви покажат хипотетичните щети.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Wed Oct 21, 2009 3:59 pm

Ми... някой да ме поправи, ако греша, но не важи ли и у нас това с "невинен до доказване на противното"? Все пак не се ли предполага *те* да представят доказателства за подгизването?
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Oct 21, 2009 4:06 pm

Бидейки пропаднал в живота си неосъществен филолог, нямам никаква яснота по това правно каква е процедурата в България. Как се постъпва и т.н. и т.н.

Но да, определено няма да плащаме, засега, но са се зарекли да се съдим. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Wed Oct 21, 2009 4:14 pm

Нормални хора не биха завели дело за максимум 1 м2 навлажнен таван, с вещи лица и т.н. Разноските по ремонта едва ли ще надхвърлят 100 лв.

Явно са решили да изкарат лесни пари от вас за ремонта на цяла стая/апартамент. Тъй като и моите познания по право клонят към нулата, нямам идея доколко подобен иск би просъществувал в съда, как се доказва вината и на кой се присъждат съдебните разноски.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 4:26 pm

Няма да стане тяхната. Значи, първо трябва вещо лице да установи щетите и доколко те имат общо с вас. Тоест, инак всеки може да ливне две кофи вода в хола си, а после да тръгне да съди комшиите. Вещото лице не може да установи щетите без ваше присъствие, а освен това трябва да е упълномощено и от двете страни, за да не се окаже, че братчед им, дето е ВиК-инженер, е наминал и им е казал, че да, вие сте си направили басейн в хола им. Тоест, ако наистина толкова им се е дощяло да се съдите, трябва да допуснат вас и/или упълномощен от вас представител в хола си, който да установи що за щети имат и дали въпросните щети произхождат от вас. Докато обикалят и обясняват колко ужасно им е пострадал апартаментът, без да показват нищо, няма защо да се косите.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.