Това е плашещо... Но пък е предизвикателство - с всяка чашка рискуваш живота или поне здравето си. Забавно.thunder wrote:RAT400 - провери си CD-то
някъде из здравните сайтове в нета wrote:Какво се случва в организма, когато пием кока-кола
• През първите 10 минути в тялото постъпват 1 ч. л. захар (а това е максималната препоръчителна дневна доза!), но фосфорната киселина, добавяна в питието, притъпява тази сладост и позволява захарта да се усвои по-бързо от организма.
• След 20 минути съдържанието на захар в кръвта вече се е увеличило, а това води до изхвърлянето на допълнителни количества инсулин. Черният дроб реагира на това, като превръща захарта в мазнини.
• След 40 минути завършва и усвояването на кофеина. Разширяват се зениците, повишава се кръвното, черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Аденозните рецептори на мозъка се блокират и по този начин се предотвратява сънливостта.
• След 45 минути се засилва изработването на допамин - хормона, който е един от основните невротрансмитери в организма, а също така стимулира центъра на удоволствието. На същия принцип действат и наркотичните вещества.
• След 1 час фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка в червата и засилва метаболизма. Увеличава се отделянето на тези елементи с урината.
• След повече от час започва да се усеща и диуретичното действие на кофеина. С урината се извеждат екстрени количества калций, магнезий и цинк, които са необходими за здравината на костите, а също така натрий, електролити и вода. Този химичен процес прави хората раздразнителни и уморени.
Споделете
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Чувствам се все едно не съм спала в продължение на 3 дена и съм пила прекалено много текила...Проблемът е в това, че не съм правила нищо от упоменатите неща...Може би някое грипче започва да ме прилавя.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Мхм, мвърлуват си вирусните са баш на тоя климат променлив и лесно се настива и тамън.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Moridin
- Global Moderator
(1) Говорихме с Рольо колко ненавиждаме това, в което превърнахте прелестната ни тема за Животинките с поредния си куче-котешки безобразен евтино-възхищаващ-се спам и горя от нетърпение да имам времето да я резна болезнено
(2) БАСИ КОЛКО ЯКА ПЕСЕН Е PUSH IT НА GARBAGE НЕ Е РЕАЛНО

(2) БАСИ КОЛКО ЯКА ПЕСЕН Е PUSH IT НА GARBAGE НЕ Е РЕАЛНО

This is it. Ground zero.
- Maledictus
- Warmage
За пореден път се убеждавам, че "неволята учи" не е празна фраза. На сайта ми се появи вирус. В продължение на три дни писах на съпорти, поствах теми във форуми, звънях на приятели и се рових в гугъл - аз самият имам прекалено зачатъчни познания по php, html или каквото там се използва в уеб-програмирането.
Накрая (след една безсънна нощ в чудене какво още мога да направя) ми писна, реших че така и така положението е лошо и ако прецакам нещо няма да е толкова фатално сега, и се разрових в сорса. Видях нещо, което ми се стори не на място - аз имам добра визуална памет - изтрих го и всичко взе, че се оправи.
Десет минути по-късно един от приятелите, на които бях писал, ми звънна да ми каже, че може да помогне
.
Накрая (след една безсънна нощ в чудене какво още мога да направя) ми писна, реших че така и така положението е лошо и ако прецакам нещо няма да е толкова фатално сега, и се разрових в сорса. Видях нещо, което ми се стори не на място - аз имам добра визуална памет - изтрих го и всичко взе, че се оправи.
Десет минути по-късно един от приятелите, на които бях писал, ми звънна да ми каже, че може да помогне

Отговор на Елица (извинявам се че чак сега, ама три дена обикалях да си събирам някакво подобие на екипировка, а неделята след експедицията едвам мърдах):
Kурса е към клуб Хеликтит, 80 лв за четири месеца, един път седмично теория и един път седмично практика. Много е яко, тази събота ходихме в пещерата Каленска пещ, която е водна пещера, и се омърляхме като прасета вътре, да не говорим че някои и здраво се наквасиха
. Да ми е жива и здрава каската, че ми опази главата - толкоз пъти ехтеше в пещерата от поредния удар в поредния сталактит, че не е истина просто
Ама пък беше толкоз якооооо, искам пак!!!
Това тук са снимките, дето ги направих аз
А това са снимките на един от ръководителите, дето ни водиха
Kурса е към клуб Хеликтит, 80 лв за четири месеца, един път седмично теория и един път седмично практика. Много е яко, тази събота ходихме в пещерата Каленска пещ, която е водна пещера, и се омърляхме като прасета вътре, да не говорим че някои и здраво се наквасиха

Това тук са снимките, дето ги направих аз
А това са снимките на един от ръководителите, дето ни водиха