Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Fri Jul 10, 2009 12:30 am

The Thing за мен е най-доброто на Карпентър след In the mouth of madness.

Иначе, гледах Ice Age 2 и Ice Age 3

Двойката ми е най-малко любима от трите, прекалено наблегнато на "приключения" и "драма", все неща, които не ме вълнуват в такава продукция.

Тройката ми хареса доста, при все че я гледах дублирана на БГ, а много мразя. Бих казал че дублажа не беше никак лош, макар и да не мога да усетя какво се губи. Катерицата взема доста повече екранно време, а тя е далеч най-якото нещо вътре.
Иначе е малко тъжно колко взаимствани са от Shrekгероите вътре:
Незначителен spoiler
тиранозавърката е 1:1 с драконката, малките динозавърчета приличат на малките дракончета и ужасно много като движения, погледи и звуци наподобяват The chubchubs.
Новият герой до голяма степен повтаря котарака в чизми
Малко прекалиха с драмата "семейство и приятели", но айде, такъв му бил модела...

Оценката ми е силно положителна като цяло

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 10, 2009 12:15 pm

"Черното куче" с Патрик Суейзи. Така се прави тъп филм. Не, сериозно, наистина е МНОГО тъп, само дето е и адски забавен. И каскадите са много хубави.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Jul 10, 2009 9:44 pm

Ghosts of Girlfriends Past: тва се оказа по-зле и от The Proposal...толкова беше дървено, несмешно и не-романтично, че по ендо време се чудех дали просто да не изляза. А Гарнър е просто отвъд рабзиранията ми като всичко. Кой е успял да я превърне в звезда??? Кой я харесва? Тя е като сестра на Дженифър Анистън... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jul 12, 2009 10:27 am

Adventureland: донесе ми почти толкова кеф, колко Nick & Norah. :) Ужасно яки изпълнения от двамата главни актьори -Джеси Айзенбърг и Кристен Стюърт и много, много готин сценарий.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Tue Jul 14, 2009 12:50 am

17 again
За разлика от Roland и Roamer, на мен не ми хареса никак.

До толкова безидеен и клиширан беше, че не само знаеш какво ще стане във филма, не само знаеш какво ще се случи в дадена сцена отнейното началото, а направо можеш да предвидиш отделните реплики преди да са ги казали.

Смешните моменти са тъжни.
Драматичните моменти са смешни.
Засмях се вътре максимум 5 пъти, като половината бяха просто леко повдигане на крайчеца на устните.

Актьорската игра беше цялостно слаба, особено потресаваща беше тази на Michelle Trachtenberg (дъщерята).

Ако трябва да отлича нещо във филма, това определено е Thomas Lennon, който въпреки куците реплики и незабавните сцени успяваше да е смешен сам по себе си.

Филмът не е ужасно дразнещ по някакъв начин, просто няма никаква идея от него. Разбира се освен многото "послания" вътре. (искам си 100те минути обратно).
4/10
Last edited by pnv_Creator on Tue Jul 14, 2009 1:00 am, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jul 14, 2009 12:54 am

Абсолютно съгласен с мнението за Отново на 17, маса жалка работа беше. Освен това гейчето е ужасяващо неприятно.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Jul 14, 2009 12:33 pm

Покрай новата тема за Хаус се присетих за един от любимите си анимационни филми и го гледах снощи за втори път. Ей този:
http://www.imdb.com/title/tt0091149/
"The Great Mouse Detective", тоест. Велик е, сериозно говоря. Въпреки че е очевидно дисниево филмче с всички отличителни белези, не е захаросано-лигавият мюзикъл, с който съм свикнал да свързвам анимациите на "Дисни". Атмосферата е доста мрачна, има убийства, а и само една песен - в която, всъщност, разбираме що за психопат е Ратиган. А той е направо очарователен. Не съм гледал филмите на Винсент Прайс, обаче все си мисля, че тази роля може да се нареди до най-добрите му роли. 10/10.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Jul 15, 2009 5:24 pm

^ Винаги ми е бил един от топ 5 Дисни филми още от детските ми години! Разкошен е! :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jul 15, 2009 9:18 pm

Най-сетне изгледах Коралайн. Е нечовешки яко направен е просто. :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 15, 2009 9:26 pm

Не забравяй че Лиско дебне :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 15, 2009 9:50 pm

Гледах Wanted, и какво да ви кажа, толкова малоумия на едно място не бях виждал откакто си причиних едно от творенията на маестро Бол. Просто монументално глупав сюжет, който за щастие мии беше основно забавен, а не досаден, най-вече с напъните си за сериозност и послание при все цялата си абсолютна нелепост. Иначе екшън сцените биваха, макар и да си личеше, че наш Тимур е мегафен на матрицата и Джон Ву и е копирал с две ръце.[/b]
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jul 15, 2009 10:44 pm

Demandred wrote:Гледах Wanted, и какво да ви кажа, толкова малоумия на едно място не бях виждал откакто си причиних едно от творенията на маестро Бол. Просто монументално глупав сюжет, който за щастие мии беше основно забавен, а не досаден, най-вече с напъните си за сериозност и послание при все цялата си абсолютна нелепост. Иначе екшън сцените биваха, макар и да си личеше, че наш Тимур е мегафен на матрицата и Джон Ву и е копирал с две ръце.
Аха. С две леви ръце. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jul 15, 2009 10:50 pm

LOL, сега видях, че наш Тимурчо сериозно замисля да филмира Moby Dick, което вече тотално избива рибата (и водните бозайници също ;)).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jul 18, 2009 5:05 pm

"Ронин" с Робърт де Ниро и Жан Рено. Бях го гледал преди няколко години по телевизията и си спомнях само, че ми беше харесал твърде много. Добър филм се оказа, макар и не чак толкова, колкото ми се искаше. Много добра операторска работа, бтв. 7.5/10.

"Черното лале" с Ален Делон е друга бира. По-малко претенции, повече смях, хубави каскади... Личи си отдалеч, че е филм на почти петдесет години, де, но е много забавен и би доставил страхотно удоволствие на всеки, който обича добрите приключенски филми.

Същото важи и за "Le Capitan" с Жан Маре и Бурвил. Само дето хореографията на битките е дори по-добра - всъщност по нищо не отстъпва на повечето съвременни филми, макар като цяло произведението да изглежда като театрална постановка. Бтв, герои като този на Жан Маре някакси ми липсват - смел, жертвоготовен, честолюбив, плосък като лист хартия архетип без нито една отрицателна черта, но въпреки това доставящ страхотно удоволствие. Някакси... Понякога имам чувството, че живеем в свят на антигерои и "готини пичове". Би било добре да се върнем малко назад.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Jul 18, 2009 5:47 pm

Дем, изпитах същото, когато преди два-три месеца бях нападната в автобуса на път за Варна от въпросния шедьовър. Направо си емало бамата барабар с фалциращите куршуми и Великия Стан.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.