Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 28, 2009 8:46 pm

Бе много специфичен вкус се иска, за да те кефи тоя филм. Ма аз го обожавам :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Jun 28, 2009 9:24 pm

Тъй, изгледах Омраза (La Haine) днес и докато не ми се стори онова грандиозно мега-куул нещо, което ми се видя като го гледах за първи път, смятам, че филмът е ужасно страхотен и като цялостен продукт (създава доста добро усещане за автентичност), и като режисура. Много яко изпълнение на Касел, освен това. :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 29, 2009 12:20 am

Аз дори не знаех, че има Боговете сигурно са полудели 4 (3 нищо не струваше в сравнение с предишните.)
Иначе и аз гледах Предложението и не разбирам с какво е по-лош от масата романтични комедии правени в последно време. В смисъл, възприемам го като guilty pleasure и всъщност знам, че е жестоко предвидим и направен по калъп, ама не виждам защо да е по-лош от Булчински войни, Шаферът или Беки Б.
Гледах и Nick and Norah's Infinite Playlist (след препоръка) и наистина съм благодарна за препоръката. Бтв, странно е как в този филм на пръв поглед не се случва почти нищо, а всъщност се случва толкова много.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Jun 29, 2009 7:21 pm

Morwen wrote: Иначе и аз гледах Предложението и не разбирам с какво е по-лош от масата романтични комедии правени в последно време. В смисъл, възприемам го като guilty pleasure и всъщност знам, че е жестоко предвидим и направен по калъп, ама не виждам защо да е по-лош от Булчински войни, Шаферът или Беки Б.
Просто има нещастието да е подхванал тема, която занимаваше една от любимите ми романтични комедии, а тук е твърде плоско неинспирираща и лишена от чар. Освен това не мога да трая Санди, а пък Райън ми действа като противозачатъчно. Иначе да, на нивото на първите две неща от списъка ти е. ;) (сега, третото няма да го обсъждаме, че съм леко пристрастна... :oops: )

Радва ме това, че все повече и повече хора се зарибяват по Ник & Нора. Останалите -какво чакате?! :mrgreen:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jun 29, 2009 8:53 pm

Last Year at Marienbad - за втори път. The ultimate film snob movie.
Препоръчва се на хората, смятащи филмите на Линч за твърде елементарни и недостатъчно наративно заплетени. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Mon Jun 29, 2009 11:13 pm

Demandred wrote:Last Year at Marienbad - за втори път. The ultimate film snob movie.
Препоръчва се на хората, смятащи филмите на Линч за твърде елементарни и недостатъчно наративно заплетени. ;)
Най-гениалният филм изобщо. Интерпретирането му обаче съвсем не е толкова непосилна задача, колкото в случая с някои от на Линч произведенията.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Jun 30, 2009 9:36 pm

Everyone Says 'I Love You' -много обожавам Уди Алън, страхотно си падам по мюзикъли, а това нещо има честта да съчетава двете неща по твърде приятен начин. Един от guilty pleasures за мен от реклота `96. Ужасно е неустоим! :D

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Jul 01, 2009 11:15 pm

Ice Age 3:Dawn of the Dinosaurs.Eм стааааше.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Jul 03, 2009 8:11 pm

"Х2". Оказа се, че този филм най-много ме кефи от цялата поредица. С все проблемчетата. Просто някакси... Тъй си е, де, най радва. И екшън-изпълненията бяха доста по-добри, отколкото ги помнех - можеби съм споделял недоволството си от тях тук, а може и да не съм. Готиничък, да... Третият и той, даже сигурно повече, ама...

"Огледалната маска" по сценарий на Нийл Геймън. Този филм е болен. Ама много. След него сънувах странни сънища... Не, сериозно, цялата продукция изглежда като приятния сън на някой особено побъркан художник с твърде развинтено въображение. На моменти това даже идва в повече, но филмът като цяло е много добър. Направо да не повярваш какво са постигнали с микроскопичния бюджет от четири милиона долара...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jul 05, 2009 12:42 pm

Снощи по БНТ даваха "Всемогъщият Брус". Божичко, колко е... ...тъп. Направо не можах да повярвам, честна дума. Идеята е относително сносна и от това можеше да излезе приличен филм. Само дето Джим Кери преиграваше толкова брутално, че беше направо болезнен за гледане. Сериозно, досега не бях гледал филм, в който откровено да го мразя. Харесах го в "Ейс Вентура", "Маската", дори в "Лъжльото" и "Батман завинаги", но тук просто ме отврати. Имам чувството, че режисьорът е спал през цялото време и изобщо не се е сетил да му каже "Абе, СПРИ СЕ БЕ!". Няма как човек да съчувства на жалкия му животец, когато вижда, че той се държи по този начин. Как да изпиташ някакво състрадание, когато виждаш, че човекът предизвиква всичко с кретенското си поведение и нежеланието си да покаже поне малко самоконтрол? Ама не, дай да крещим и да се кривим, пък зрителят ще се кефи, `щото сме Джим Кери... `ми не, не се кефим, премного съжалявам.
Изписах толкова думи за Кери, защото освен Брус, други персонажи на практика нямаше. Морган Фриймън в ролята на Бог беше доста безличен, то не че имаше много качествени реплики да каже. Горкичкият Евън(Стив Карел), за когото на няколко пъти ни беше казано, че е гадняр, не направи абсолютно нищо, за да докаже това твърдение, освен дето беше по-добър репортер от главния герой, а Дженифър Анистън... Никаква, просто никаква. Произволно момиче от улицата да бяха хванали, щеше да направи същата роля. Може би и по-добра...
3/10, като две са за идеята.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun Jul 05, 2009 10:02 pm

tigermaster wrote:Само дето Джим Кери преиграваше толкова брутално, че беше направо болезнен за гледане. Сериозно, досега не бях гледал филм, в който откровено да го мразя. Харесах го в "Ейс Вентура", "Маската", дори в "Лъжльото" и "Батман завинаги", но тук просто ме отврати.
Кери преиграва точно толкова и в останалите си филми. Иначе този не му е най-добрият като хумор наистина (посредствен е), но точно преиграването да те е отблъснало... Предполагам просто не си бил/а в Джим Кери настроение

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Jul 06, 2009 11:17 am

pnv_Creator wrote:Кери преиграва точно толкова и в останалите си филми. Иначе този не му е най-добрият като хумор наистина (посредствен е), но точно преиграването да те е отблъснало... Предполагам просто не си бил/а в Джим Кери настроение
Аз го знам, че преиграва навсякъде, но все ми се струва, че тук беше особено много. А може би проблемът е, все пак, в липсата на качествени второстепенни персонажи.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Jul 08, 2009 9:42 pm

Успях да изгледам Бари Линдън на голям екран...няма такъв кеф! Това беше оргазъм с продължителност 184 минути; най-красивото нещо дето съм гледала под формата на филм... :P

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Wed Jul 08, 2009 11:12 pm

Vivian wrote:Успях да изгледам Бари Линдън на голям екран...
Къде?

Тоя филм е красив защото е сниман без осветление. Само на свещи и факли и каквото там е имало по времето на действието и на слънчево осветяване ...

Аз пък гедах "The thing from outer space" 1951 и "The thing" 1982...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Jul 08, 2009 11:25 pm

^ В Париж...Иначе, всъщност и изкуствено осветление е имало, противно на масовото схващане, но е достатъчно оскъдно, че да не си личи и е само и единствено с цел образите малко от малко да се различават. ;) Красивото мисля е постигнато и от имитациите на всички картини от оня период.

The Thing е доста як.