A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jan 19, 2011 12:16 pm

Да, и това е крап :Р
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jan 19, 2011 5:18 pm

"Winter is coming", Жоре, понеже съм убеден, че си забравил, е девизът на Старките. То не е толкова омг оминъс оумън, а нещо като мантра в стил "тря се стегнем, баце". И звучи мега точно ВСЕКИ път, когато го кажат, впрочем.

А последният трейлър е убийствен, защото показва всичките герои с яко пасващи им реплики. Какво като няма сюжет вътре, той затова е чукурнайсти на брой, а не първи, нали?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jan 19, 2011 5:42 pm

Silver wrote:Ролик, тъй като физически няма как да ме наплюеш като се върнеш в Бг, само ще отбележа, че от Амелия би излезнала една чудесна чалгарка по най-сериозните дефиниции на това направление в... изкуството. :lol:

Също искам да отбележа и удовлетворението, че досега из промо-материалите на Троновете държат сериозния тон и не си позволяват лепването на кичозни поп-рок лайненца като надъхващ музикален фон. До премиерата сигурно ще видим още 1-2 трейлъра, дано и там положението да е такова.
Не правиш много секс, нали? :lol:

Иначе, аз нищо не знам за Играта, щото не съм чела книгата, но трейлърът ми се стори брутално як - с трона и всички, които минаха през него мантрувайки си личния интерес - ми Game of Thrones в крайна сметка. Нямам търпение да го видя, да вземе да излиза вече, че ми писна да го чакам.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Wed Jan 19, 2011 7:26 pm

Видно е, че за пореден път те интересува не темата, а пълноценността на сексуалния ми живот. Това, което си добавила, за да замаскираш ненужността на присъствието си тук, можеше да го направиш и в някой от предните си постове. Не се излагай така кифладжийски занапред. Аз съм дотук с офтопика.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 02, 2011 2:55 am

And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Feb 05, 2011 2:02 am

Ето това е най-смотаното нещо, което можеше да се случи:
http://www.westeros.org/GoT/News/Entry/ ... _Composer/

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 05, 2011 4:57 am

Все тая, според мен музиката не е кой знае колко важна за точно тази продукция (даже според мен колкото по-малко е, толкова по-добре), а и този тип съм сигурен, че ще се справи много добре.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Feb 05, 2011 11:17 am

Отново не знаеш какво говориш, следователно по-добре недей.

На всички ни е ясна и мотивацията да сменят Уорбек, ясно е и защо взимат този лайнар в последния момент. След като на теб явно не ти е, по-добре питай, вместо да се излагаш с подобни неосмислени контри.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 9:19 pm

Ок, а каква е?

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Feb 05, 2011 9:57 pm

Елементарна:

Принципно бачкането с оркестър е скъпо начинание за сериал, па бил той и с бюджета на Троновете (примерно Джакино се пробва с Изгубени, но онова звучеше като някакво камерно селскостопанско оркестърче с две цигулки, кавал и чело - после на мейкингите наистина се оказа така). Затова и се зарадвах на Уорбек, който може и да не е кой знае какво (въпреки Оскара си), но поне не затъва в безобразни синтетики и се очакваше Троновете да имат собствена музикална опаковка, която да го отличава от останалите фентъзи глупости. Вероятно някой умен продуцент с право или не е останал недоволен от написаното от него, или изведнъж се е сетил как писането за симфоничен оркестър за поне 10 часа филмов материал ще им излезе майка и баща, и са го отрязали.

И се случва това, което стана с Троя (пак проект писан от магарето Бениоф) - замяна на композитора десетина седмици преди премиерата с някой, дето пипа бързо. Резултатът там - недоносчето на Хорнер, което е някакво направо безумно смешно в сравнение със "старовремския" епос на Гейбриъл Яред. Резултатът тук - търсене на услугите на Цимерски роб (в случая - от подчертано некадърните му), който може да бръкна до лакът във вече готовите семпълчета от времената на Media Ventures, да ги изтупа и закърпи, и да ги пльосне за фентъзито. Мда, това се връзваше чудесно за "Сблъсъка на титаните" или "Железния човек", проблемът обаче е, че Троновете не са (или поне не трябваше да са) като продукция на Брукхаймър. При положение, че нищо долетяло от Remote Controls не звучи като свирено от оркестър (въпреки, че в общия случай е, и след това е омазано при миксинга, за да не личи), не е много лесно да се стопли, че цялата музика на Джавади ще е скалъпена на комп от висококачествени миди библиотеки и никой няма да разбере за разликата.

Най-гнусното в цялата работа е, че това определено е залитане в посока мазна Холивудщина, при това от сериал, който ще се напъва за синематична ауди-визия. И ако идеята им да се доближат до филм откъм аудио е това да наемат тоя некадърник, дето една сносна тема не е написал през живота си, то направо не ми се мисли какво ще се случи като почнат да пляскат филтрите в/у кадрите на Алик Сахаров, и да забързват-забавят действието в екшън сцените, все едно гледаме лайно на Старз.

Изпари ми се целия мерак за тоя сериал, а той не беше хич малко.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 10:11 pm

Е, ти сам си разказа играта, бе, човек :mrgreen: Кадансови битки няма да има, мога да си заложа главата за това, просто нищо около информацията за тоя сериал не подсказва такива работи. За филтрите също съм скептичен, че ще се прекалява с тях. Недей се фърля върху кухненския нож още :wink:

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Feb 05, 2011 10:22 pm

Сега може ли да прочетеш пак изречението за кадансовите битки и да обърнеш внимание на думата "ако". :) А и не е като да нямаше смотани евтини филтри досега в трейлърите (забележи сцената с отсичането на главата в последния тийзър и в промото на ХБО за 2010-2011).

Най-елементарното нещо на света е да скапеш фентъзи, пък било то и с потенциал. Решението да наемат Джавади ясно показва, че се целят към някаква малоумно широка аудитория по най-неправилния начин.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 10:28 pm

Изпари ми се целия мерак за тоя сериал, а той не беше хич малко.
Тук не виждам условни наклонения, аз това ти изречение коментирах ;)
А иначе не съм убеден дали изборът на тоя пич показва това, което мислиш, че показва.

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Sat Feb 05, 2011 10:36 pm

И къде, Трип, в това изречение намери нещо за кадансови битки и филтри?

Не си убеден, че показва, защото вероятно не си му слушал буламачите.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Feb 05, 2011 11:19 pm

E, не съм ги слушал, факт. Иначе на играта "тълкувай изречението ми" не можеш да ме биеш :mrgreen:
И ако идеята им да се доближат до филм откъм аудио е това да наемат тоя некадърник, дето една сносна тема не е написал през живота си, то направо не ми се мисли какво ще се случи като почнат да пляскат филтрите в/у кадрите на Алик Сахаров, и да забързват-забавят действието в екшън сцените, все едно гледаме лайно на Старз.
"Ако" тук не е част от никаква условна конструкция, а е синоним на "щом". А "като", съгласи се, не изказва толкова евентуално опасение, а силна убеденост, а оттам и целият ти абзац.