Ахахаха, адашке, рутиш!Amelia wrote:Стивън Кинг за мен е много добър автор. Толкова добър, че напоследък спрях да чета книгите му, защото ми идват множко като внушения и накрая почвам да психясвам и да ги обръщам с лице надолу, понеже чувствам как от тях се излъчва Зло.
Като бях малка имах неблагоразумието да гледам един епизод на То и след това седмица и нещо ходих накичена с цялото семейно сребро, а брат ми беше инструктиран да ме чака пред кенефа, в случай, че нещо излезе от канала. Оттогава ме втриса като видя клоуни.
Докато четях Сияние, влизах в банята въоръжена с хилката за тенис на корт на вуйчо ми.
Сборникът му с разкази "По едно за изпът" ме е довеждал почти до паническа атака.
Той е единственият автор, който продължава да ме ужасява дори сега, когато съм толкова близо до 30-така. В сравнение с него разни Кунцове, Лавкрафти и прочее шитз, са си просто прочее шитз. НЯМА друг такъв.
Еми нямаше да ми влияе толкова, ако не можеше да пише. Винаги съм се потапяла нездравословно много в световете, които създава. Идеите му винаги са ми допадали. Откъм персонажи куца обаче - не съм имала нито един любим персонаж в неговите книги.

Адски съгласен с казаното, освен евентуално за персонажите. Вероятно затова и аз спрях да го чета. Още повече, че последните му книги, особено "Клетката" или как беше там - оная тип "The Living Dead", са доста под нивото на най-добрите му.
А Тъмната кула я зарязах възмутен след като утрепа единствения ми любим персонаж към края.
- Spoiler: show