Преводачески проблеми
- Interpreter
- Forsaken
Зависи в кое издание на Катул, МорвенMorwen wrote:Валери, ще ме ивиняваш, но изразът употребен от Катул е точно cacata carta, провери сам.

Edit: тц, по-правилната форма е charta, Жоро, но все пак Торн наблягаше на миналото страдателно причастие от caco, cacare

- Interpreter
- Forsaken
1. Valerius, както е оригиналът на името ви – II склонение, мъжки род, в генитив – Valeri
2. Carta, charta – няма да споря, факт е, че думата я има и в двата варианта, но във всички текстове, дето проверих, е с „с”
Лек едит, че сега ви изчетох мисълта докрая - думата и означава хартии, и книги, както и писания, записи и прочие. Сега по-лесно ли е за превод?
3. Да бе, и на мен ми стана смешно.
За дисфункцията не се притеснявайте много-много, по-добре се научете да гледате какво пишете по форумите.
2. Carta, charta – няма да споря, факт е, че думата я има и в двата варианта, но във всички текстове, дето проверих, е с „с”
Лек едит, че сега ви изчетох мисълта докрая - думата и означава хартии, и книги, както и писания, записи и прочие. Сега по-лесно ли е за превод?
3. Да бе, и на мен ми стана смешно.
За дисфункцията не се притеснявайте много-много, по-добре се научете да гледате какво пишете по форумите.
Last edited by thorn on Tue Feb 12, 2008 6:41 pm, edited 1 time in total.
- Interpreter
- Forsaken
- Interpreter
- Forsaken
- Interpreter
- Forsaken
Само да вметна, че навремето по история бяхме учили за Charta magna. Ся, разбира се, историята не е като едно време, тъй че не споря. Но мога ли смирено да попитам целта на настоящата словесна битка, както и причината й? Съвсем определено ми се губи. Ако просто е въпрос на тийн-заяждане, да включвам арсенала с все джинса и джиблиета в него, че да разтоваря?