Започвам Вино от глухарчета. Интересно ми е дали ще научкам подходящото настроение и как ще ми въздейства.

Moderator: Moridin
Абе интересна твърда научна фантастика е, ама "лека" не бих я нарекъл. И на мен ми беше леко зор докато я дочета.Mindcrime wrote:Хм, мислех че е лека за четене?Super M wrote:Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Сравнено например с Азимов и да речем Кларк как е? По тежко/леко?passer-by wrote:Абе интересна твърда научна фантастика е, ама "лека" не бих я нарекъл. И на мен ми беше леко зор докато я дочета.Mindcrime wrote:Хм, мислех че е лека за четене?Super M wrote:Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"
Изясни ми се.passer-by wrote:Субективно е, но за мен - по-тежко от Азимов (той ми е доста четивен бтв) и горе-долу на нивото на Кларк или малко по-лека. Идеята с делфините е адски добре развита, но на моменти историята ми беше леко скучна/тромава.
Виж и Евъргрийна в бр.47.
Passer By добре се е изразил. Поне до средата, докъдето съм стигнал, историята е доста накъсана между много персонажи, които, обаче, трудно могат да те накарат да се вълнуваш за съдбата им. Стилът е изпълнен с доста технически термини и то навсякъде - независимо дали става дума за описание или екшън сцена, което забавя скоростта при четенето, защото изисква повече осмисляне. При един от малкото абзаци, в които се описваше просто небето, въздъхнах облекчено, сякаш този досег с природата ми беше липсвал, въпреки че цялото действие се развива в обкръжението на непозната и враждебна природа.Super M wrote:
Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"
Хм, мислех че е лека за четене?
Хм, мерси за хубавото обяснение.Super M wrote:Passer By добре се е изразил. Поне до средата, докъдето съм стигнал, историята е доста накъсана между много персонажи, които, обаче, трудно могат да те накарат да се вълнуваш за съдбата им. Стилът е изпълнен с доста технически термини и то навсякъде - независимо дали става дума за описание или екшън сцена, което забавя скоростта при четенето, защото изисква повече осмисляне. При един от малкото абзаци, в които се описваше просто небето, въздъхнах облекчено, сякаш този досег с природата ми беше липсвал, въпреки че цялото действие се развива в обкръжението на непозната и враждебна природа.Super M wrote:
Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"
Хм, мислех че е лека за четене?
И все пак - книгата е добра. Историята, светът и цялостният замисъл са интересни и сами по себе си доста пленителни. Стилът на писане има определени недостатъци, но не мога да кажа, че е непременно лош.
За момента книгата е към 7 от 10
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests