Кой какво чете, part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Sep 27, 2009 10:35 pm

Завърших Невромантик. Доста ми хареса, но мисля, че на второ прочитане ще видя много повече неща от сега. :)

Започвам Вино от глухарчета. Интересно ми е дали ще научкам подходящото настроение и как ще ми въздейства. :)
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Thu Oct 01, 2009 5:07 am

Изчетох
Wizard & Glass
Книга 4а от Тъмната Кула на Стивън Кинг...
сега ще почина и продължавам с късото в Легенди и после 5а 6а и 7а книга...

Dreamfall
Merchant

Post by Dreamfall » Thu Oct 01, 2009 9:54 am

Цикъл Гейтуей.. и ужасно се забавлявам. толкова приятно депресиращ е.
- But! Now. And this is remarkable. If I change to eight tonal clusters -- [strums violin] Voila. They fly in counter-clockwise, synchronized, concentric circles as though a regimented flock. Watson, this is exceptional. I, using musical theory, have created order out of Chaos.

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Oct 01, 2009 10:20 am

Аз още се боря със "Звездна вълна се надига" :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Oct 01, 2009 12:13 pm

Super M wrote:Аз още се боря със "Звездна вълна се надига" :)
Хм, мислех че е лека за четене?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 2:37 pm

Mindcrime wrote:
Абе интересна твърда научна фантастика е, ама "лека" не бих я нарекъл. И на мен ми беше леко зор докато я дочета.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Oct 01, 2009 2:53 pm

passer-by wrote:
Mindcrime wrote:
Абе интересна твърда научна фантастика е, ама "лека" не бих я нарекъл. И на мен ми беше леко зор докато я дочета.
Сравнено например с Азимов и да речем Кларк как е? По тежко/леко?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 2:55 pm

Субективно е, но за мен - по-тежко от Азимов (той ми е доста четивен бтв) и горе-долу на нивото на Кларк или малко по-лека. Идеята с делфините е адски добре развита, но на моменти историята ми беше леко скучна/тромава.

Виж и Евъргрийна в бр.47.
The Best of Mozart

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Oct 01, 2009 3:01 pm

passer-by wrote:Субективно е, но за мен - по-тежко от Азимов (той ми е доста четивен бтв) и горе-долу на нивото на Кларк или малко по-лека. Идеята с делфините е адски добре развита, но на моменти историята ми беше леко скучна/тромава.

Виж и Евъргрийна в бр.47.
Изясни ми се.
Щото и на мен Азимов ми е доста четивен, за разлика от Кларк който на моменти ми е твърде "научен" и в доста по малки дози "фантастичен" докато при първия е обратното :)
Това исках да си изясня, мерси минувачо!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 01, 2009 4:44 pm

Подпочнах Flashforward. Засега не ме е зарибила особено, но и идеята още не се е развила като хората, така че си чакам чинно.
And you can't dance with a devil on your back...

cordelia
Adept

Post by cordelia » Thu Oct 01, 2009 5:10 pm

Джеймс Уайт - Галактическа болница. Минувача ме зариби с поста си в една друга тема и така...
Конуей малко ме дразни, надявам се да не е постоянно явление. Това е първата книга, в която извънземните раси са ми симпатични.
The good face pain. But the great - they embrace it.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 5:12 pm

Е, завладяващото развитие на персонажи не е най-силната страна на поредицата, макар че майор О'Мара ме кефи. По-скоро радват медицинските загадки, различните типове first contact и адски увлекателните описания на вида и поведението на най-разнообразни извънземни раси. :)

Бих казал, че Sector General набляга повече на сюжета, отколкото на персонажите, които са най-вече гледни точки за описание на случващото се и прокарване на послания.

Конуей го има в първите шест книги, а следващите шест са от гледната точка на разни извънземни.
The Best of Mozart

Super M
Warmage

Post by Super M » Thu Oct 01, 2009 5:58 pm

Super M wrote:
Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"

Passer By добре се е изразил. Поне до средата, докъдето съм стигнал, историята е доста накъсана между много персонажи, които, обаче, трудно могат да те накарат да се вълнуваш за съдбата им. Стилът е изпълнен с доста технически термини и то навсякъде - независимо дали става дума за описание или екшън сцена, което забавя скоростта при четенето, защото изисква повече осмисляне. При един от малкото абзаци, в които се описваше просто небето, въздъхнах облекчено, сякаш този досег с природата ми беше липсвал, въпреки че цялото действие се развива в обкръжението на непозната и враждебна природа.

И все пак - книгата е добра. Историята, светът и цялостният замисъл са интересни и сами по себе си доста пленителни. Стилът на писане има определени недостатъци, но не мога да кажа, че е непременно лош.

За момента книгата е към 7 от 10
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Thu Oct 01, 2009 6:00 pm

Реших да пробвам The Lies of Locke Lamora, но и още мъча The City and the City на Миевил.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Thu Oct 01, 2009 9:08 pm

Super M wrote:
Super M wrote:
Аз още се боря със "Звездна вълна се надига"

Passer By добре се е изразил. Поне до средата, докъдето съм стигнал, историята е доста накъсана между много персонажи, които, обаче, трудно могат да те накарат да се вълнуваш за съдбата им. Стилът е изпълнен с доста технически термини и то навсякъде - независимо дали става дума за описание или екшън сцена, което забавя скоростта при четенето, защото изисква повече осмисляне. При един от малкото абзаци, в които се описваше просто небето, въздъхнах облекчено, сякаш този досег с природата ми беше липсвал, въпреки че цялото действие се развива в обкръжението на непозната и враждебна природа.

И все пак - книгата е добра. Историята, светът и цялостният замисъл са интересни и сами по себе си доста пленителни. Стилът на писане има определени недостатъци, но не мога да кажа, че е непременно лош.

За момента книгата е към 7 от 10
Хм, мерси за хубавото обяснение.

Това обаче ме замисли над нещо друго. Тази книга(която все още не съм чел) на много места(вкл. тук) е споменавана като едно от must read четивата за всеки уважаващ себе си фантасто-четящ. Сега, аз съм изчел доста фантастика и това не може да ме изплаши като стил понеже, съм чел и доста по "тежки" неща като стил, но ако говорим за един прохождащ в стила, като чета, това по скоро би го отблъснало, ако аз примерно му го предложа като нещо с което би трябвало едва ли не да се прохожда в жанра.

П.С. Ама то в крайна сметка си завси до човека де!