Starcraft 2
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
2 експанда имах - втория противника изобщо не го разбра къде е но кел файда - там царица не съм строил - имах две царици за старта и експанда - на Блистъринг санд така или иначе базите са много близо.
Пак ти казвам - проблема ми не беше макрото - аз с макро проблеми нямам. Проблема беше в надкликването - прекрасно виждах какво прави но не можах да го надкликам.
Честно казано за пръв път ми правят такъв номер и затова много се изнервих.
Пак ти казвам - проблема ми не беше макрото - аз с макро проблеми нямам. Проблема беше в надкликването - прекрасно виждах какво прави но не можах да го надкликам.
Честно казано за пръв път ми правят такъв номер и затова много се изнервих.
Last edited by RRSunknown on Wed Aug 04, 2010 9:44 am, edited 1 time in total.
Ето ти риплея който направи тоя билд популярен http://www.youtube.com/watch?v=FV49FKutcf0
А от къде се вижда в коя лига е противника ти?
А от къде се вижда в коя лига е противника ти?
- RRSunknown
- Elder God
Между другото нека само не прекаляваме с показателността на APM. На тоя реплей горе, Терана не би заради кой знае кво микро, а заради численост и стратегията на Зерга. Това нямаше да подейства, ако имаше 2 кули на експанда(или нямаше експанд, а беше тръгнал за 1 base muta). Но си прав, срещу толкова Рийпъри на терен, който им позволява да си правят, квото искат, спийдлингите нямат шанс. Но в тази игра Зерга загуби, защото подцени Рийпърите. Помисли си, че ще може да се защити с една шепа Зерглинги и 1 кула на експанда(
) срещу толкова много Рийпъри. Е не се получи.
Това с Рийпърите определено е интересен билд, но е далеч от труден за контра. Явно обаче е доста ефективен при ранен експанд и често е подценяван. Не смятам да правя тази грешка. Дори не мисля, че ще ми трябват Роучове за да се справя с такъв натиск. Просто много лингове и повече кули, и практически им се отрязва достъпа до всичко важно. И цялата инвестиция в тях се обезмисля, давайки ми огромно преимущество в мидгейма.

Това с Рийпърите определено е интересен билд, но е далеч от труден за контра. Явно обаче е доста ефективен при ранен експанд и често е подценяван. Не смятам да правя тази грешка. Дори не мисля, че ще ми трябват Роучове за да се справя с такъв натиск. Просто много лингове и повече кули, и практически им се отрязва достъпа до всичко важно. И цялата инвестиция в тях се обезмисля, давайки ми огромно преимущество в мидгейма.
- RRSunknown
- Elder God
Е човек - зерга откъде да знае че ще му дойдат с 10 рийпъра че да слага кули - ти колко пъти си правил one base мута срещу теран
. Нали разбираш че ако направиш застраховка а не ти дойдат с рийпъри изгаряш отвсякъде. Човек очаква 1-2 рийпъра и дотам - нормална тактика но такава маса + добро управление не е стандартна тактика никой случай.

- RRSunknown
- Elder God
Рийпърите им трябва управление и стават смъртно опасни именно за зергите защото сталкърите и маринците ги ядат за закуска а зергите просто нямат такава единица която да ги спре - само кулите им ги поразяват но никой не те кара да нападаш кулите - мен ме убиха доакто му нападах базата, в показания риплй виждам също атаки по фланговете.
Чак на втори тиър с инфестори или въздушни може да си спокоен за армията си.
Чак на втори тиър с инфестори или въздушни може да си спокоен за армията си.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Е ти не искаш ли да я играеш заради ачийвмънта? Аз мисля, че трябва да ти го даде, ако я играеш така.RRSunknown wrote:Ако ползвам стария сейв няма ли да се наложи пак да играя всички мисии до края за да ми се отвори пак менюто със списъка?
Battle нета в момента умря... Явно не от нета съм дропнал. Все още не мога да се логна.
- RRSunknown
- Elder God