The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Mar 07, 2009 1:11 am

Само имай предвид, че Х-Форса е бая кръвопролитен. Това е тайният отряд за "мокри поръчки" на Сайклопс. Wolverine, Wolfsbane, Warpath и X-23 са в екипа - показаха ги на една цяла страница в края на един епизод от Месая комплекса, ако се сещаш. Смятай какво става. These are not your daddy's X-Men. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Mar 10, 2009 4:01 pm

Прочетох X-Force, Vol. 1: Angels and Demons. Нищо гениално, но приятно мрачен, кървав и безкомпромисен, а артът е убийствен. Досега съм чел само един брой на един от Спайди спин-офите, на който Валери се беше празнил, с арт от тоя художник. Определено си разбира работата.

След това минах Uncanny X-men: Devided We Stand, който се оказа изненадващо приличен. Някаква мацка, за която никога не съм чувал, която връща цял град в 60-те. Всички са хипите, включително нашите хора :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Mar 15, 2009 7:06 pm

X-Factor vol. 6: Secret Invasion (#33-38, She-Hulk #31).

След опит на Сайрин да удуши Вал Купър.
- That woman has some serious issues.
- Issues? She has the trade paperbacks.

X-Factor влизат в запустяла къща. Подът поддава и всички без М се озовават в подземието.
- What th'hell!?
- The floor appears to have collapsed beneath your feet.
- Oh, y'think? Gee, and here I thought we just fell through a plot hole!
The Best of Mozart

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sun Mar 29, 2009 6:06 pm

http://www.schlockmercenary.com/

току що го номинираха за Hugo заради една исторрия от миналата г...
Пък аз съм се хванал да го проследя от самото му начало в архива...
доста забавно засга...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Apr 06, 2009 4:39 pm

Нямах си работа и взех че изчетох 300 на компютъра.
Само за загубих времето - едно към едно беше с филма като изключим че във комикса разни изроди и зомбита просто липсват- само хора са си.
Но пък иначе долнопробен арт + безвкусни и глуповати лафове развалят всякаква идея. Спартанците са представени като някакви тотални чворове.

Едит: Минах и Watchman. Някой запознат може ли да ми сподели кои са другите качествени неща на Алън Мур защото в еуфорията от Уочмен си намерих някаква грамадна колекция от негови неща и нямам идея кое си струва и кое не.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 08, 2009 11:54 pm

Настоятелно моля феновете на Uncanny X-Men да погледнат този линк и по-точно постове 73, 77 и 81. :neutral: :roll:
http://forums.comicbookresources.com/sh ... 493&page=5
Уточнявам, че за мен няма значение с кой комикс или книга е направено това. Самата постъпка ми е противна.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 09, 2009 2:01 am

Отвратително :(
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 09, 2009 2:10 am

RRSunknown wrote:Нямах си работа и взех че изчетох 300 на компютъра.
Само за загубих времето - едно към едно беше с филма като изключим че във комикса разни изроди и зомбита просто липсват- само хора са си.
Но пък иначе долнопробен арт + безвкусни и глуповати лафове развалят всякаква идея. Спартанците са представени като някакви тотални чворове.

Едит: Минах и Watchman. Някой запознат може ли да ми сподели кои са другите качествени неща на Алън Мур защото в еуфорията от Уочмен си намерих някаква грамадна колекция от негови неща и нямам идея кое си струва и кое не.
Като качество на историята и не толкова на рисунките - V for Vendetta, League of Extraordinary Gentlemen.

Като качество на рисунките, но все пак и на историята - Promethea. Това му е може би най-личната творба, понеже е запален по магията. Непременно го изчети, макар че на компа не знам как ще оцениш в пълна степен последния 32-ри епизод. :mrgreen: Пък и някои други. Това за мен е най-впечатляващият пример за качествена комбинация между кадърен сценарист и кадърен художник. Наравно ми е с Watchmen, макар и по други причини.

Само тези четирите съм чел, иначе чувам доста похвали за неговите епизоди на Swamp Thing, Supreme и Top Ten.

Доста хора са впечатлени и от From Hell, обаче предупреждават, че това е адски тежък комикс. Става дума за историята на Джак Изкормвача и викториански Лондон (има филм по него с Джони Деп, но бил доста олекотен. Гледал съм го, хареса ми).

П.П. Друг път като имаш такова питане, не си едитвай стар пост, а пиши нов. За малко щях да пропусна въпроса ти, а други хора като thorn може и да не са го видели. :)

П.П.П. Даваш ми добра идея какво да потърся в демоноида. Помня, че мернах някакъв голям пак с Алънмурови неща - може би същият, който си дръпнал (без епизодите му от Swamp Thing, но те сигурно се намират отделно, защото били страхотни) :wink:

П.П.П.П. А някакви впечатления от комикса Watchmen да споделиш?
The Best of Mozart

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 09, 2009 11:28 am

П.П.П.П. А някакви впечатления от комикса Watchmen да споделиш?
имай предвид че филма не съм го гледал - комикса го прегледах когато един приятел който изобщо не чете комикси ми каза че заради хайпа покрай филма намерил някъкъв комикс и се зарибил. И после почна да ми разказва за психолога и Роршак. И аз реших да видя за какво става дума.
Честно казано подходих в началото със грешно предубеждение- от това което бях чувал за филма знаех че става дума за някакви супер герои тип Супермен в свят с руснаци ХЕХЕ - даже си мислех че нашите ще борят руснаците. Голяма грешка - нищо общо нямаше- всъщност първия шок беше че супергероите изобщо не са супер - нямат никави сили и подобно неща. Просто бяха някакви маскирани които са си играли на Батман.
Оттам нататък имаше развитие и представяне на героите всеки от които имаше собствена история и характер различаващи се от другите- а лично мене това ме радва - не търся безидеен екшън и други типично комиксови клишета. Много реални персонажи са се получили въпреки "отклоненията им". И много интересно и реалистично представяне какво БИ станало ако наистина имаше такива маскирани персонажи. Като добавим и философията и разсъжденията се получава много мой тип история.
За арта мога да кажа че дизайна на персонажите беше много правилен а за останалото - че не ме дразнеше с някакви странни пропорции и цветове.
Края ми беше леко тъп но пък оригинален.

като цяло- много съм доволен - ще си потърся още такива неща , дано да намеря.

П.П.С. Честно казано не мога да разбера защо всички се кефят чак толкова на Роршах - вярно ценен персонаж е но за мене си беше някаква противна твар.

б.т.в. Почнах Сендмен - засега рисунъка изключително много ме дразни но го търпя заради сторито, надявам се в следващите части след първата да го посменят малко.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 09, 2009 12:09 pm

Странно на мен Роршах през цялото време ми изглеждаше morally right, нищо че идеологически защитаваше не моите идеи.

Сендмен и мен в началото ме дразнеше рисунъкът, но после изцяло го забравих :) а и те там има доста стилове по-нататък
This is it. Ground zero.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Apr 09, 2009 12:38 pm

Голямата, глупавата грешка на Роршах беше накрая - заради нея
Spoiler: show
Манхатън го уби и си беше напълно прав. Нищо нямаше да се подобри, ако хората научеха за Вейдт, напротив дори...
Което за мен е и причината часовникът на най-последната страница вече почти да не се вижда от кръвта.

Той е просто животно, което вижда света в черно и бяло. Мен ме кефи, понеже е различен, гениален, когато се наложи (ах, оня момент с дребосъка в затвора...) и понеже е тотално отдаден на това, което смята за добра кауза. А и понеже е толкова добре направен, че ми ставаше мъчно за него на моменти. В други моменти обаче е достоен и за презрение - да речем когато влезе с взлом в апартамента на болния от рак дядо (а де, името забравих) и почна да му се кара, че имал нелегални оръжия. Или когато отказа да се предаде на полицията.

На мен той ми е най-тъжният герой в Уочмен и не ми е противен, но не успях и да го харесам. То май не се и очаква...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Apr 09, 2009 1:16 pm

Роршах не е правил грешка - той беше длъжен да постъпи така. Роршах винаги си спазва принципите - именно затова той твърди че Валтер и Роршакх не са едно и също.

А лично на мен винаги ми изглеждаше неправ морално - замислете се все едно някой луд да реши че не го кефи как теглиш пиратски комикси от нета понеже това противоречи на принципите му и те причака с една бухалка. Ето затова не ме кефи Роршах като характер - но не ме кефи като характер е много различно то това да го възприемам като персонаж - много силен персонаж е при всяко положение.

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Thu Apr 09, 2009 2:36 pm

Нарекох го грешка, защото се опита да приложи принципите, по които беше живял досега, към нещо, което виждаше за първи път
Spoiler: show
тоест действие, което не е нито зло, нито добро - той се опита да го приравни към своите виждания и не успя. Напомня ми на оня робот, дето четеше мисли в един разказ на Азимов - накрая просто се изключи.
Това не е грешка на принципите, а негова грешка... Никога не е бил длъжен да направи каквото и да било, тогава също имаше избор.

Между другото, защо плачеше той накрая според вас?

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Thu Apr 09, 2009 3:11 pm

Виждам, че тази тема е реанимирана напоследък, така че викам да хайпна малко разни неща.

The Unwritten на Майк Кери, който за тези от вас, които не са го чували, е авторът на "Луцифер", който за тези от вас, които не са го чували, е мивкокъртещ спиноф на Сандмън-а, се очертава да бъде невероятно добро (така се очертава, щото авторовите проекти на този писател са доста различни от глупостите, които го карат да прави в Марвел) и аз лично съм си приготвил вазелина и тоалетната хартия вече. Силно препоръчвам да се запознаете с линка горе.

Освен това най-накрая прочетох Pride of Baghdad на Брайън Вогън, който е и автор на Ex Machina (както и Y: The Last Man, което обаче е вече в безвъзвратното минало), и беше много, много смислено. Което ме наведе над мисълта, че толкова много отлични заглавия на едно място може би не са случайност.

А, да, прочетох и издаденото от Dark Horse Archenemies, което беше сърцеразтракващо дебилно, много ми хареса, и The Umbrella Academy, което, макар и да се списва от певеца на MCR, съм склонен да препоръчам на всички фенове на Уочмен или The Boys.

Та да. Тва е. Препоръките ми.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 25, 2009 2:01 am

X-Men - The Times and Life of Lucas Bishop.

Минисерия в три епизода, която разкрива защо Бишъп толкова мрази новороденото мутантско бебе и дава неговата гледна точка при събитията от Messiah Complex и последвалите събития, които водят към кросоувъра между Cable и X-Force Messiah War.

Задължителна за феновете на въпросните събития. Желателно е да се прочете и уан-шота за Лайла Милър в бъдещето (след събитията от X-Factor в Messiah Complex).
The Best of Mozart