The Comics Topic
Само имай предвид, че Х-Форса е бая кръвопролитен. Това е тайният отряд за "мокри поръчки" на Сайклопс. Wolverine, Wolfsbane, Warpath и X-23 са в екипа - показаха ги на една цяла страница в края на един епизод от Месая комплекса, ако се сещаш. Смятай какво става. These are not your daddy's X-Men. 

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Прочетох X-Force, Vol. 1: Angels and Demons. Нищо гениално, но приятно мрачен, кървав и безкомпромисен, а артът е убийствен. Досега съм чел само един брой на един от Спайди спин-офите, на който Валери се беше празнил, с арт от тоя художник. Определено си разбира работата.
След това минах Uncanny X-men: Devided We Stand, който се оказа изненадващо приличен. Някаква мацка, за която никога не съм чувал, която връща цял град в 60-те. Всички са хипите, включително нашите хора
След това минах Uncanny X-men: Devided We Stand, който се оказа изненадващо приличен. Някаква мацка, за която никога не съм чувал, която връща цял град в 60-те. Всички са хипите, включително нашите хора

And you can't dance with a devil on your back...
X-Factor vol. 6: Secret Invasion (#33-38, She-Hulk #31).
След опит на Сайрин да удуши Вал Купър.
- That woman has some serious issues.
- Issues? She has the trade paperbacks.
X-Factor влизат в запустяла къща. Подът поддава и всички без М се озовават в подземието.
- What th'hell!?
- The floor appears to have collapsed beneath your feet.
- Oh, y'think? Gee, and here I thought we just fell through a plot hole!
След опит на Сайрин да удуши Вал Купър.
- That woman has some serious issues.
- Issues? She has the trade paperbacks.
X-Factor влизат в запустяла къща. Подът поддава и всички без М се озовават в подземието.
- What th'hell!?
- The floor appears to have collapsed beneath your feet.
- Oh, y'think? Gee, and here I thought we just fell through a plot hole!
The Best of Mozart
http://www.schlockmercenary.com/
току що го номинираха за Hugo заради една исторрия от миналата г...
Пък аз съм се хванал да го проследя от самото му начало в архива...
доста забавно засга...
току що го номинираха за Hugo заради една исторрия от миналата г...
Пък аз съм се хванал да го проследя от самото му начало в архива...
доста забавно засга...
- RRSunknown
- Elder God
Нямах си работа и взех че изчетох 300 на компютъра.
Само за загубих времето - едно към едно беше с филма като изключим че във комикса разни изроди и зомбита просто липсват- само хора са си.
Но пък иначе долнопробен арт + безвкусни и глуповати лафове развалят всякаква идея. Спартанците са представени като някакви тотални чворове.
Едит: Минах и Watchman. Някой запознат може ли да ми сподели кои са другите качествени неща на Алън Мур защото в еуфорията от Уочмен си намерих някаква грамадна колекция от негови неща и нямам идея кое си струва и кое не.
Само за загубих времето - едно към едно беше с филма като изключим че във комикса разни изроди и зомбита просто липсват- само хора са си.
Но пък иначе долнопробен арт + безвкусни и глуповати лафове развалят всякаква идея. Спартанците са представени като някакви тотални чворове.
Едит: Минах и Watchman. Някой запознат може ли да ми сподели кои са другите качествени неща на Алън Мур защото в еуфорията от Уочмен си намерих някаква грамадна колекция от негови неща и нямам идея кое си струва и кое не.
Настоятелно моля феновете на Uncanny X-Men да погледнат този линк и по-точно постове 73, 77 и 81.
http://forums.comicbookresources.com/sh ... 493&page=5
Уточнявам, че за мен няма значение с кой комикс или книга е направено това. Самата постъпка ми е противна.

http://forums.comicbookresources.com/sh ... 493&page=5
Уточнявам, че за мен няма значение с кой комикс или книга е направено това. Самата постъпка ми е противна.
The Best of Mozart
Като качество на историята и не толкова на рисунките - V for Vendetta, League of Extraordinary Gentlemen.RRSunknown wrote:Нямах си работа и взех че изчетох 300 на компютъра.
Като качество на рисунките, но все пак и на историята - Promethea. Това му е може би най-личната творба, понеже е запален по магията. Непременно го изчети, макар че на компа не знам как ще оцениш в пълна степен последния 32-ри епизод.

Само тези четирите съм чел, иначе чувам доста похвали за неговите епизоди на Swamp Thing, Supreme и Top Ten.
Доста хора са впечатлени и от From Hell, обаче предупреждават, че това е адски тежък комикс. Става дума за историята на Джак Изкормвача и викториански Лондон (има филм по него с Джони Деп, но бил доста олекотен. Гледал съм го, хареса ми).
П.П. Друг път като имаш такова питане, не си едитвай стар пост, а пиши нов. За малко щях да пропусна въпроса ти, а други хора като thorn може и да не са го видели.

П.П.П. Даваш ми добра идея какво да потърся в демоноида. Помня, че мернах някакъв голям пак с Алънмурови неща - може би същият, който си дръпнал (без епизодите му от Swamp Thing, но те сигурно се намират отделно, защото били страхотни)

П.П.П.П. А някакви впечатления от комикса Watchmen да споделиш?
The Best of Mozart
- RRSunknown
- Elder God
имай предвид че филма не съм го гледал - комикса го прегледах когато един приятел който изобщо не чете комикси ми каза че заради хайпа покрай филма намерил някъкъв комикс и се зарибил. И после почна да ми разказва за психолога и Роршак. И аз реших да видя за какво става дума.П.П.П.П. А някакви впечатления от комикса Watchmen да споделиш?
Честно казано подходих в началото със грешно предубеждение- от това което бях чувал за филма знаех че става дума за някакви супер герои тип Супермен в свят с руснаци ХЕХЕ - даже си мислех че нашите ще борят руснаците. Голяма грешка - нищо общо нямаше- всъщност първия шок беше че супергероите изобщо не са супер - нямат никави сили и подобно неща. Просто бяха някакви маскирани които са си играли на Батман.
Оттам нататък имаше развитие и представяне на героите всеки от които имаше собствена история и характер различаващи се от другите- а лично мене това ме радва - не търся безидеен екшън и други типично комиксови клишета. Много реални персонажи са се получили въпреки "отклоненията им". И много интересно и реалистично представяне какво БИ станало ако наистина имаше такива маскирани персонажи. Като добавим и философията и разсъжденията се получава много мой тип история.
За арта мога да кажа че дизайна на персонажите беше много правилен а за останалото - че не ме дразнеше с някакви странни пропорции и цветове.
Края ми беше леко тъп но пък оригинален.
като цяло- много съм доволен - ще си потърся още такива неща , дано да намеря.
П.П.С. Честно казано не мога да разбера защо всички се кефят чак толкова на Роршах - вярно ценен персонаж е но за мене си беше някаква противна твар.
б.т.в. Почнах Сендмен - засега рисунъка изключително много ме дразни но го търпя заради сторито, надявам се в следващите части след първата да го посменят малко.
Голямата, глупавата грешка на Роршах беше накрая - заради нея
Той е просто животно, което вижда света в черно и бяло. Мен ме кефи, понеже е различен, гениален, когато се наложи (ах, оня момент с дребосъка в затвора...) и понеже е тотално отдаден на това, което смята за добра кауза. А и понеже е толкова добре направен, че ми ставаше мъчно за него на моменти. В други моменти обаче е достоен и за презрение - да речем когато влезе с взлом в апартамента на болния от рак дядо (а де, името забравих) и почна да му се кара, че имал нелегални оръжия. Или когато отказа да се предаде на полицията.
На мен той ми е най-тъжният герой в Уочмен и не ми е противен, но не успях и да го харесам. То май не се и очаква...
- Spoiler: show
Той е просто животно, което вижда света в черно и бяло. Мен ме кефи, понеже е различен, гениален, когато се наложи (ах, оня момент с дребосъка в затвора...) и понеже е тотално отдаден на това, което смята за добра кауза. А и понеже е толкова добре направен, че ми ставаше мъчно за него на моменти. В други моменти обаче е достоен и за презрение - да речем когато влезе с взлом в апартамента на болния от рак дядо (а де, името забравих) и почна да му се кара, че имал нелегални оръжия. Или когато отказа да се предаде на полицията.
На мен той ми е най-тъжният герой в Уочмен и не ми е противен, но не успях и да го харесам. То май не се и очаква...
- RRSunknown
- Elder God
Роршах не е правил грешка - той беше длъжен да постъпи така. Роршах винаги си спазва принципите - именно затова той твърди че Валтер и Роршакх не са едно и също.
А лично на мен винаги ми изглеждаше неправ морално - замислете се все едно някой луд да реши че не го кефи как теглиш пиратски комикси от нета понеже това противоречи на принципите му и те причака с една бухалка. Ето затова не ме кефи Роршах като характер - но не ме кефи като характер е много различно то това да го възприемам като персонаж - много силен персонаж е при всяко положение.
А лично на мен винаги ми изглеждаше неправ морално - замислете се все едно някой луд да реши че не го кефи как теглиш пиратски комикси от нета понеже това противоречи на принципите му и те причака с една бухалка. Ето затова не ме кефи Роршах като характер - но не ме кефи като характер е много различно то това да го възприемам като персонаж - много силен персонаж е при всяко положение.
Нарекох го грешка, защото се опита да приложи принципите, по които беше живял досега, към нещо, което виждаше за първи път
Между другото, защо плачеше той накрая според вас?
- Spoiler: show
Между другото, защо плачеше той накрая според вас?
- Lubimetz13
- Mistborn
Виждам, че тази тема е реанимирана напоследък, така че викам да хайпна малко разни неща.
The Unwritten на Майк Кери, който за тези от вас, които не са го чували, е авторът на "Луцифер", който за тези от вас, които не са го чували, е мивкокъртещ спиноф на Сандмън-а, се очертава да бъде невероятно добро (така се очертава, щото авторовите проекти на този писател са доста различни от глупостите, които го карат да прави в Марвел) и аз лично съм си приготвил вазелина и тоалетната хартия вече. Силно препоръчвам да се запознаете с линка горе.
Освен това най-накрая прочетох Pride of Baghdad на Брайън Вогън, който е и автор на Ex Machina (както и Y: The Last Man, което обаче е вече в безвъзвратното минало), и беше много, много смислено. Което ме наведе над мисълта, че толкова много отлични заглавия на едно място може би не са случайност.
А, да, прочетох и издаденото от Dark Horse Archenemies, което беше сърцеразтракващо дебилно, много ми хареса, и The Umbrella Academy, което, макар и да се списва от певеца на MCR, съм склонен да препоръчам на всички фенове на Уочмен или The Boys.
Та да. Тва е. Препоръките ми.
The Unwritten на Майк Кери, който за тези от вас, които не са го чували, е авторът на "Луцифер", който за тези от вас, които не са го чували, е мивкокъртещ спиноф на Сандмън-а, се очертава да бъде невероятно добро (така се очертава, щото авторовите проекти на този писател са доста различни от глупостите, които го карат да прави в Марвел) и аз лично съм си приготвил вазелина и тоалетната хартия вече. Силно препоръчвам да се запознаете с линка горе.
Освен това най-накрая прочетох Pride of Baghdad на Брайън Вогън, който е и автор на Ex Machina (както и Y: The Last Man, което обаче е вече в безвъзвратното минало), и беше много, много смислено. Което ме наведе над мисълта, че толкова много отлични заглавия на едно място може би не са случайност.
А, да, прочетох и издаденото от Dark Horse Archenemies, което беше сърцеразтракващо дебилно, много ми хареса, и The Umbrella Academy, което, макар и да се списва от певеца на MCR, съм склонен да препоръчам на всички фенове на Уочмен или The Boys.
Та да. Тва е. Препоръките ми.
X-Men - The Times and Life of Lucas Bishop.
Минисерия в три епизода, която разкрива защо Бишъп толкова мрази новороденото мутантско бебе и дава неговата гледна точка при събитията от Messiah Complex и последвалите събития, които водят към кросоувъра между Cable и X-Force Messiah War.
Задължителна за феновете на въпросните събития. Желателно е да се прочете и уан-шота за Лайла Милър в бъдещето (след събитията от X-Factor в Messiah Complex).
Минисерия в три епизода, която разкрива защо Бишъп толкова мрази новороденото мутантско бебе и дава неговата гледна точка при събитията от Messiah Complex и последвалите събития, които водят към кросоувъра между Cable и X-Force Messiah War.
Задължителна за феновете на въпросните събития. Желателно е да се прочете и уан-шота за Лайла Милър в бъдещето (след събитията от X-Factor в Messiah Complex).
The Best of Mozart