М/у другото сега разбирам за пръв път някои от литературните препратки на Дж. Улф(в "Новото слънце") и изпитвам още по-голямо възхищение към него.
Кой какво чете, part II
Moderator: Moridin
-
fantasy_fan
- Scholar
В момента чета един том с разкази от Х. Л. Борхес и бих казал, че това е то: истинки разказвач.
М/у другото сега разбирам за пръв път някои от литературните препратки на Дж. Улф(в "Новото слънце") и изпитвам още по-голямо възхищение към него.
Last edited by fantasy_fan on Sat Sep 15, 2007 9:44 pm, edited 1 time in total.
Аз пък прочетох Сечението на Айнщайн и книгата е адски добра.
Дилейни се стреми да каже колкото се може повече с възможно най-малко количество думи, което от една страна е доста трудно за четене, но от друга е и голямо удоволствие.
Това ми е единствената книга, която съм му чел, но се създава впечатление за автор с огромна фантазия, който пише на много сериозни теми.
Дилейни се стреми да каже колкото се може повече с възможно най-малко количество думи, което от една страна е доста трудно за четене, но от друга е и голямо удоволствие.
Това ми е единствената книга, която съм му чел, но се създава впечатление за автор с огромна фантазия, който пише на много сериозни теми.
- Lubimetz13
- Mistborn
Аз започнах трилогията Soldier Son на Робин Хоб и прочетох първата книга от Time's Tapestry на Стивън Бакстър. И двете ги препоръчвам горещо. Робин Хоб наистина има прекрасен стил на писане, който буди голямо възхищение в оригинал, а Стивън Бакстър описва живота в древна Британия толкова правдоподобно и пълнокръвно, че те пренася назад във времето.
И освен това завършвам "Зоро" на Исабел Алиенде, много приятно четиво.
И освен това завършвам "Зоро" на Исабел Алиенде, много приятно четиво.
- Borizmeiko
- Misting
Изчетох Вавилон 17 на Дилейни. Книгата е определено много силна и с един куп интересни идеи вътре, но за съжаление си личи, че е превеждана некадърно, и ми се ще да я тествам някой ден и в оригинал...
Сега си налазвам The Iron Dragon's Daughter на Майкъл Суонуик, че в началото на лятото я зарязах, като трябваше да се чете последният Потър за норматив, и вече ме сърби да разбера как продължава
Сега си налазвам The Iron Dragon's Daughter на Майкъл Суонуик, че в началото на лятото я зарязах, като трябваше да се чете последният Потър за норматив, и вече ме сърби да разбера как продължава
And you can't dance with a devil on your back...
- Moridin
- Global Moderator
Прочетох Пелевин ("Generation P"). Мнението ми е малко противоречиво - от една страна цялата постановка, сюрреализмът, няколко цитата/монолога, както и една-две гаври, са гениални. От друга, вероятно не схващам достатъчно от руските препратки, каквито ми се струва, че има доста, плюс това на моменти книгата доста влачи, леко оставя впечатление за безцелност и е с две идеи по-вулгарна от необходимото.
Все пак, дори само заради лекцията на духа на Че Гевара за рекламата и супер добрия сайкеделик с Вавилон и саруфа, определено препоръчвам да се опознае
Все пак, дори само заради лекцията на духа на Че Гевара за рекламата и супер добрия сайкеделик с Вавилон и саруфа, определено препоръчвам да се опознае
This is it. Ground zero.
- JaimeLannister
- Forsaken
Снощи прочетох Stardust, много красива приказка, хареса ми, а Геймън в оригинал е направо вълшебен
Преди няколко дни пък прочетох най-сетне Джонатан Стрейндж и Мистър Норел - ами хареса ми, ама някак нещо ми липсваше от време на време. Но като цяло ми хареса. А още преди това пък четох Кафка на плажа - някак странна ми беше, но интересна, мисля да прочета още нещо на Мураками, определено.
- The Dragon
- Elder God
Наскоро прочетох "Въстаналият Прометей" на Робърт Антон Уилсън и в момента довършвам "Квантова психология" от същия автор. И двете са
Започнал съм и "Мостът на птиците" на Бари Хюгарт - душевен оргазъм. Този човек прекрасно демонстрира колко качествено може да се пише с малко думи. Впрочем търся под дърво и камък втората му книга - "Легенда за камъка". Ако някой чуе нещо за свободна бройка, свиркайте 
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
То има ли друг начин?passer-by wrote:Започнал съм и "Мостът на птиците" на Бари Хюгарт - душевен оргазъм. Този човек прекрасно демонстрира колко качествено може да се пише с малко думи.
Имам и двойката и тройката. Част от много малкото книги, които съм намерил за достойни да задържа.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Имаш втората значи? ... А кой ти беше адресът и кога не си си у вас?

The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля