Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
fantasy_fan
Scholar

Post by fantasy_fan » Sat Sep 15, 2007 2:20 pm

В момента чета един том с разкази от Х. Л. Борхес и бих казал, че това е то: истинки разказвач. :)
М/у другото сега разбирам за пръв път някои от литературните препратки на Дж. Улф(в "Новото слънце") и изпитвам още по-голямо възхищение към него.
Last edited by fantasy_fan on Sat Sep 15, 2007 9:44 pm, edited 1 time in total.

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Sat Sep 15, 2007 2:27 pm

Аз пък прочетох Сечението на Айнщайн и книгата е адски добра.
Дилейни се стреми да каже колкото се може повече с възможно най-малко количество думи, което от една страна е доста трудно за четене, но от друга е и голямо удоволствие.

Това ми е единствената книга, която съм му чел, но се създава впечатление за автор с огромна фантазия, който пише на много сериозни теми.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Sep 16, 2007 2:00 am

Аз започнах трилогията Soldier Son на Робин Хоб и прочетох първата книга от Time's Tapestry на Стивън Бакстър. И двете ги препоръчвам горещо. Робин Хоб наистина има прекрасен стил на писане, който буди голямо възхищение в оригинал, а Стивън Бакстър описва живота в древна Британия толкова правдоподобно и пълнокръвно, че те пренася назад във времето.

И освен това завършвам "Зоро" на Исабел Алиенде, много приятно четиво.

Borizmeiko
Misting

Post by Borizmeiko » Sun Sep 16, 2007 3:24 am

Да, и на мене много ми харесва "Soldier Son" - прочетох първите 2 книги, и май ми хареса повече втората. В момента си тегля и третата в и-бук формат, защото поста на Любимец ме подсети че бях почнал да чета тази поредица. Мерси.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 6:48 pm

Изчетох Вавилон 17 на Дилейни. Книгата е определено много силна и с един куп интересни идеи вътре, но за съжаление си личи, че е превеждана некадърно, и ми се ще да я тествам някой ден и в оригинал...

Сега си налазвам The Iron Dragon's Daughter на Майкъл Суонуик, че в началото на лятото я зарязах, като трябваше да се чете последният Потър за норматив, и вече ме сърби да разбера как продължава :)
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Sep 16, 2007 9:55 pm

Прочетох Пелевин ("Generation P"). Мнението ми е малко противоречиво - от една страна цялата постановка, сюрреализмът, няколко цитата/монолога, както и една-две гаври, са гениални. От друга, вероятно не схващам достатъчно от руските препратки, каквито ми се струва, че има доста, плюс това на моменти книгата доста влачи, леко оставя впечатление за безцелност и е с две идеи по-вулгарна от необходимото.

Все пак, дори само заради лекцията на духа на Че Гевара за рекламата и супер добрия сайкеделик с Вавилон и саруфа, определено препоръчвам да се опознае :)
This is it. Ground zero.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Sep 17, 2007 8:01 am

Аз тъкмо почнах да чета един сборник съставен от Силвърбърг. Антология на фантастиката между 50-60 година. Освен доста непознати там са и имената на такива като Бредбъри и самия Силвърбърг. Изглежда обещаващо.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Sep 17, 2007 10:11 am

Снощи прочетох Stardust, много красива приказка, хареса ми, а Геймън в оригинал е направо вълшебен :) Преди няколко дни пък прочетох най-сетне Джонатан Стрейндж и Мистър Норел - ами хареса ми, ама някак нещо ми липсваше от време на време. Но като цяло ми хареса. А още преди това пък четох Кафка на плажа - някак странна ми беше, но интересна, мисля да прочета още нещо на Мураками, определено.

Benedict
E'lir

Post by Benedict » Tue Sep 18, 2007 7:41 pm

Тамън си свърших Свръхнова на Дилейни и съм много доволен - оригинални идеи и много силни човешки взаимоотношения. И се четеше значително по-лесно от Сечението.

Сега съм пред голяма дилема какво да чета - Ланарк на Алистър Грей, Гореща линия Офиучи на Варли и Цветя за Алджърнър на Даниел Кийс.

Ужас :roll:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Sep 18, 2007 9:12 pm

Ланарк. Уви само сюреалистичните части на книгата стават за четене. Но пък са велики.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Sep 18, 2007 10:40 pm

Ланарк е велика и ми е много любима :) Мисля скоро да я препрочитам, заради което. Вярно е, че частите с Ланарк са по-шашкащи, но и двете с Тоу ме израдваха неимоверно.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Sep 20, 2007 7:10 pm

Наскоро прочетох "Въстаналият Прометей" на Робърт Антон Уилсън и в момента довършвам "Квантова психология" от същия автор. И двете са :shock: :idea: :shock: :idea: Започнал съм и "Мостът на птиците" на Бари Хюгарт - душевен оргазъм. Този човек прекрасно демонстрира колко качествено може да се пише с малко думи. Впрочем търся под дърво и камък втората му книга - "Легенда за камъка". Ако някой чуе нещо за свободна бройка, свиркайте :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Sep 20, 2007 7:19 pm

passer-by wrote:Започнал съм и "Мостът на птиците" на Бари Хюгарт - душевен оргазъм. Този човек прекрасно демонстрира колко качествено може да се пише с малко думи.
То има ли друг начин? :wink:

Имам и двойката и тройката. Част от много малкото книги, които съм намерил за достойни да задържа.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Sep 20, 2007 7:37 pm

Имаш втората значи? ... А кой ти беше адресът и кога не си си у вас? :twisted: :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Sep 21, 2007 10:23 am

Мисля че на Славейков може да я намериш ако още го има онзи големия антиквариат в безистена. Аз си взех от там първата и втората за по десет лева преди около година и имаха още бройки.