За новите юзъри - кой съм аз и какъв вятър ме довя дотук :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:05 am

Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Казвам се Кристина, на някои от тук съм позната, на други не. ;) Ще бъда първа година студентка в СУ, специалност Кореистика.

Всъщност не намирам смисъл да казвам каквото и да е повече за мен. Ако имате някакви въпроси, задавайте.
Задава се есен. Колко кехлибарено! ... Сезони. Колко сезони? Години. Колко години?... Надежда. Колко надежда?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 11:07 am

Те въпросите си намират отговора в ежедневното общуване ;)

Добре дошла :)
And you can't dance with a devil on your back...

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:21 am

Roland wrote:Те въпросите си намират отговора в ежедневното общуване ;)

Добре дошла :)
Благодаря за "приветстването". :) Ежедневното общуване напоследък ми куца.. Настроението ми е .. дъждовно.. от мен капят някакви спомени и правят вадички в душата ми. Дълбоки и кални. Много кал..
Задава се есен. Колко кехлибарено! ... Сезони. Колко сезони? Години. Колко години?... Надежда. Колко надежда?

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 11:28 am

Човек може и в калта да види романтика, ако му изнася ;)

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:40 am

Романтика. Колко възбуждащо! Спомени и сенки. Колко черно, колко прозрачно и сиво. Бледнее. Празна бутилка от червено вино. Колко самотно!

П.П.: Ако продължаваш да ми отговаряш, това ще се превърне в грандиозен и епичен спам! :?

Акиказе - от японски - есенен вятър.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 16, 2007 11:42 am

Akikaze wrote:Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Казвам се Кристина, на някои от тук съм позната, на други не. ;) Ще бъда първа година студентка в СУ, специалност Кореистика.

Всъщност не намирам смисъл да казвам каквото и да е повече за мен. Ако имате някакви въпроси, задавайте.
Аз имам. Кои (фентъзи) автори те кефят и кои са ти смешни? Ето тази тема viewtopic.php?t=2679&start=285 би била подходяща за място за отговора, но можеш да си пуснеш и своя. :)

А, а, и още един! Имате ли уводен курс и почнахте ли го вече? :idea: Вероятно - не, щом използваш бъдеще време.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 11:57 am

shayhiri wrote:
Akikaze wrote:Привет от слънчева София! :) Още малко остана докато небето не се намръщи и не заплаче отново, затова така се радвам на обстановката в момента. Друг е въпросът защо си седя вкъщи?

Аз имам. Кои (фентъзи) автори те кефят и кои са ти смешни? Ето тази тема viewtopic.php?t=2679&start=285 би била подходяща за място за отговора, но можеш да си пуснеш и своя. :)

А, а, и още един! Имате ли уводен курс и почнахте ли го вече? :idea: Вероятно - не, щом използваш бъдеще време.
Имам любими автори, но те са извън фентъзи жанра. Не мисля да ги споменавам при положение, че въпросът е друг, но Павел Вежинов заслужава внимание! Любим автор! На ръба между реалността и фантазията писателят е изградил един желан и възможен свят като коректив на всичко несъвършено в нашия все още несъвършен свят. И този свят не е фантастичен - той зависи от нашата вяра, от нашите пориви, от нашето човешко доверие. :?

Както и да е, съжалявам, че ще ви разочаровам, но не съм чела толкова много фентъзи, че да имам изграден вкус и предпочитания за автори. :) Но ако ми препоръчате нещо, може би ще попрочета.

Относно уводния курс - не, японисти и кореисти нямат. Слава на Бога, поне по мое мнение. И без това едвам смогвам с работа и другите неща. :?

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Sep 16, 2007 12:04 pm

Нямаме, да. 8-) Японистика, първи курс. Не е като да приритвам да почвам и аз, но все пак ми е интересно. :lol:

И аз не съм чел кой знае колко фентъзи, но това не ми пречи да се заяждам с авторите. Даже ми направиха тема за целта админите.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Akikaze
Smallfolk

Post by Akikaze » Sun Sep 16, 2007 12:16 pm

shayhiri wrote:Нямаме, да. 8-) Японистика, първи курс. Не е като да приритвам да почвам и аз, но все пак ми е интересно. :lol:
На няколко пъти ми се е случвало да си задавам въпроса защо съм момиче и защо на мен, мисля, че последният беше когато видях, че съм първа в Кореистика, 5.20 по немски език. Ако бях момче, щяхме да сме колеги. Преживях го. Факт. А и явно не бива аз да ходя в Япония. На няколко пъти опитвам за държавна японска стипендия, да уча на частно, сега последно Японистика ми беше първо желание. И като се замисля, силно вярвам в съдбата. Определено. Преди години, на курс по английски седях до друга Кристина, която беше Кореистика първи курс и беше кандидатствала с немски език. Тогава си мислех, че трябва да си супер смотан, за да не влезеш Японистика, но после действителността ме премаза и за година и половина всичко се обърна. В много отношения. И пак опираме до пола - не се обърна. Седя си момиче и това е. :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 16, 2007 12:17 pm

Момиче works, не бой се 8-)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Sep 16, 2007 12:47 pm

Хех, здравей! Добре дошла и ако есенния вятър не може да раздуха дъждовните облаци ненам кво друго може ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Sep 17, 2007 3:39 pm

Добре дошла, Есенен Вятър!! :mrgreen: Точно търсех някой, който да ги стегне малко тея облаци!! :wink: :lol:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon Sep 17, 2007 9:00 pm

Добре дошла, Акиказе :)

Усмихни се и изхвърли празните бутилки вино - дойде сезонът на червеното :D

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Sep 18, 2007 10:22 am

Привет :)
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Sep 20, 2007 6:28 pm

Здравейте, казвам се Христо, на 36 години съм. Чета фантастика и френски комикси откакто се помня, а американски комикси - от 1986 г.

Любими поредици - Promethea by Alan Moore and J.H.Williams III(горещо препоръчвам - завършена поредица в 32 епизода, която за мен е най-доброто съчетание между сценарист и художник, което съм виждал), Fables, Transmetropolitan, 100 Bullets, Sandman (любим епизод засега - #18 "A Dream Of A Thousand Cats"), Y the Last Man, Ex Machina, Midnight Nation, X-Men, New Mutants, Excalibur v.1, X-Factor by Peter David, Fantastic Four, Avengers, Runaways... за тези се сещам в момента.

Следя Shadowdance от няколко години, някъде от 15-ия брой. Та това е засега, другото - по съответните теми. :D :D :D
Last edited by passer-by on Thu Sep 27, 2007 10:55 am, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)