Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat May 16, 2009 11:21 pm

Бтв, Ангели и демони (ъъъъ, Шестото клеймо май беше книгата?) е писана преди Шлифера, обаче не добива популярност. Събитията в Шлифера се развиват след туй чудо. Обаче понеже книгата не добива популярност преди оня хипермегагигаултрабестселър, та никой не се сеща да я филмира. И така.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sat May 16, 2009 11:31 pm

Шестото клеймо е в България заглавието да, и е остро по-добра от на Леонардо Шлифъра му. Ама шанс :) Като я прочетох исках да хвана самолета за Рим ВЕДНАГА. В краен случай на стоп...

Филма още не съм го гледал от страх колко ще окепазят книгата в него :( Но май ще се престраша тази седмица след бач някой ден
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat May 16, 2009 11:33 pm

А специално що се отнася до книгите, "Шестото клеймо" ми хареса повече от "Шифъра". Филмът по Шифъра не го гледах, а май и Ангели и Демони ще го прескоча. Том Ханкс ми допада само във "Форест Гъмп" и донякъде в оня романтичния с Мег Райън. Иначе той и Кевин Костнър са ми meh.

П.П. С уточнението, че още не съм гледал "Спасяването на редник Райън". Сега го почвам.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun May 17, 2009 6:28 am

passer-by wrote:С уточнението, че още не съм гледал "Спасяването на редник Райън". Сега го почвам.
Изгледах го.
Покъртително добър филм и прекрасно упражнение на тема "Показвай, не обяснявай". Спилбърг си го може и туйто.

Том Ханкс тук не ме подразни. Историята ме погълна.

Някои хора викат, че това била поредната американска пропаганда. На мен изобщо не ми подейства така. А и срещнах твърдения, че бил по истински случай.

Чудесен филм. Не е чак на нивото на "A Bridge Too Far", който си остава най-добрият филм за Втората Световна война от тези, които съм гледал, но е сред челните места.
Трябва най-сетне да си пусна дисковете на "Band of Brothers". Първо обаче "Девета рота".
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun May 17, 2009 9:51 pm

passer-by wrote:
passer-by wrote:С уточнението, че още не съм гледал "Спасяването на редник Райън". Сега го почвам.
Изгледах го.
Покъртително добър филм и прекрасно упражнение на тема "Показвай, не обяснявай". Спилбърг си го може и туйто.

Том Ханкс тук не ме подразни. Историята ме погълна.

Някои хора викат, че това била поредната американска пропаганда. На мен изобщо не ми подейства така. А и срещнах твърдения, че бил по истински случай.
Е, то за мен си е пропаганда. Само че идеално заснета и истински дозирана такава (с някои дребни изключенийца). Вероятно по-любимият ми филм от Списъкът на Шиндлер, далеч по-удачно снимания, според мен, и може би най-сносното изпълнение на Том Ханкс. А и една от любимите ми теми на Джон Уилямс.

От тва, което изгледах днес:
New in Town -ZOMG! трябва вече да пуснат добрия стар сюжет "градско момиче отива на село и селяндурите там го имат за идиот, докато то не се обвърже с алфа мъжагата там"
30 Days of Night -егати провлаченото действие и егати ужасната тъпня! То трябваше да плаши, не да разсмива :shock:
Scool of Rock -една от малкото съвременни комедии, които всъщност успяват да ме разсмеят...вероятно я гледам за 8 път :oops:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun May 17, 2009 11:56 pm

мда, Jack Black си е машина
a btw 30 days of night е фрапантно глупав дори и за vampire movie.
язък му за невероятните... първи 15 минути и за Бен Фостър

Basketball Diaries
Определено постигна пълен ефект върху мен. Много ми допадна във всяко едно отношение. Намирам го за изключително близък до истината и просто веднага се сещам за 5-6 причтелчета от махалата и какви ги вършеха в тази посока. Единият умря отдавна, единия е в затвора, другите представа си нямам.
Но същите неща общо взето.
Препоръчвам го силно, ако ви допада наркоманския жанр.
Не е психаря като Requiem for a Dream, например, но разказва повече
Актьорската игра, режисурата и сценария са много напред.
9+/10

Cruella
Commoner

Post by Cruella » Mon May 18, 2009 12:37 am

passer-by wrote:П.П. С уточнението, че още не съм гледал "Спасяването на редник Райън". Сега го почвам.
"Спасяването на реддник Райън" -адски добър филм, докато в самия край не виждаш американското знаме да се вее поетично, което би трябвало да предизвика явно някакви патриотични сълзи у американците. Те това ми скапа настроението от целия филм.
Иначе яка пропаганда си е "Пърл Харбър", баси. Като изключим сладката свалка, целият филм по-скоро ме ядоса.
Marfa wrote:Бтв, Ангели и демони (ъъъъ, Шестото клеймо май беше книгата?) е писана преди Шлифера, обаче не добива популярност.
Чела съм му и 4те. Абе "Шестото клеймо" си добива популярност, но не в България. Именно поради популярността е пренесъл същия герой в "БШифъра". Иначе, за мен филма поокепази книгата, в която много по-добре са обяснени нещата. А Том Ханкс изобщо според мен не е подходящият актьор за тази роля. Него обаче много си го харесвам във Форест Гъмп и The Terminal (където супер сладко говори български, щото има някъв роднина българин, който го е учил за ролята).
Ооо, сега виждам. Колкото до Баскетболните дневници- мерси че ми напомни какво да си сваля. Филмът е по истински случай и Леонардо много прилича на истинския поет Джим не -знам-кой-беше. Иначе и аз имам опит с приятели и мога да кажа, изигра перфектно абстиненция. Тъпото е, че е прекрасен актьор, а всички го асоциират с Титаник.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon May 18, 2009 10:23 am

Гледах "Ангели и демони" оня ден... По принцип "Стар трек" щяхме да гледаме, ама трябваше много да чакаме, пък и приятелката ми нещо има съпротиви срещу фантастиката и се навих да влезем да видим що за чудо е новото по Дан Браун....
Обожегосподипростисмърттанамозъчнитемиклетки!!!!
Честно. По- голяма простотия трудно можеше да си представя... Хеликоптери, човек скачащ с парашут, облечен с расо?, антиматерия(WTF?), Церн, Ватикана, Том Ханкс безкрайно слаб...
Не знам кво още да кажа. Толкова неубедително, съшито с бели конци нещо, което докато човек гледа през 5 минути си вика- да бе да, е те това нема как да стане...
По принцип съм анти Браун и тоя тип книжки, но "Шифърът..." ми стоеше като симатичен филм за убиване на 2 часа житейско време, а това тук ми уби половината мозък без да ми даде нищо в замяна (може би антиматерия?)...
Като се замисля единственото, което ми хареса в тоя филм беше музиката, ама тя май беше почти същата като тази от "Шифъра..."...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Mon May 18, 2009 10:55 am

Тези дни бях на гости и гледах два филма, и двата ми харесаха много, макар и по различен начин.

СРЕЩУ СТЕНАТА на Фатих Аким. Болезнен филм за самотата, лудостта, отчаяните опити за измъкване, апатията, надеждата, неоакваната любов и житейската ирония. Великолепен каст, разкошна режисура, добре подбрана и особено поднесена музика, типично за режисьора. На моменти въдействието върху мен беше като от рязък удар с нож, на моменти - като от приглушен удар с тъп предмет. Въпреки това филмът не е мрачен, обратите и надеждата изненадват в най-неочакваните моменти. Това е втория филм на Аким, който гледам, но със сигурност няма да е последния.

ДИМ/ SMOKE. Странен, топъл по особен начин. Не съм сигурна, че ми се изпада в многословие за него - не е от филмите, за които можеш да кажеш нещо, ако не си сигурен, че хората отсреща са го гледали. Все пак, препоръчвам
VMITW!

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon May 18, 2009 6:06 pm

Cruella wrote: Тъпото е, че е прекрасен актьор, а всички го асоциират с Титаник.
Мисля, че от Авиаторът насам тези неща се попромениха. :)
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Tue May 19, 2009 12:33 am

Ди Каприо е адския гений за мен. Много малко актьори мога да поставя до него.

Blow
Очаквах да гледам филм за дрога.
В последствие помислих че ще е филм за трафиканти, започна малко като Lords of War.
За мен и двете са един бегъл и неподчертан фон на есенцията на филма. Това е филм за семейните ценности, за връзката между парите и щастието и за ценностите в живота изобщо. И го намирам за перфектен.
Нулеви забележки и за актьорската игра. Беше удоволствие да се гледа Джони Деп без да се лигави до замайване, поддържащите също бяха големи.
Посланието от филма не е загатнато и не е оставено на зрителя сам да го осмисли, да достигне до него, да не говорим за интерпретация. Въпреки този принципно елементарен подход ми хареса как е направен и успя да ме "докосне".

10/10
ПП Сценаритът и режисьорът явно доста мразят жените...

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue May 19, 2009 11:15 am

И аз го гледах Ангели и Демони. Честно казано хареса ми, ама може би е, защото, както каза систъра, не съм чела книгата и не мога да кажа какво са/не са окипазили. Том Ханкс е в пъти по-добър от в Шлифера, ама продължава да си е неподходящ за ролята, мацката си беше ОК за мен. Юън Макгрегър в началото не можах да го възприема в тази му роля, ама към края, като взе да се вижда, че
Spoiler: show
той е баш лошия в дъното на всичко
, взе да си пасва на мястото. Като цяло добро филмче за кино.

п.п Май събрахме достатъчно мнения за него за отделна темичка (само съджествам, де :wink: )
Image

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu May 21, 2009 9:26 pm

Гледах Ангели и Демони.

Слаб и тъповат филм! Чудесната музика може би замазва малко недостатъците на филма, но въпреки всичко ми беше ужасно скучно. Толкова безидейност... Как не можаха да направят разкриването на тая загадна поне мъничко интересно. Търчене на ляво и на дясно, и много приказване и една голяма скука.

Доста се подразних за тия 6 лева, които дадох за да гледам тоя боклук. Да не говорим, че само докато го видях БАТ МакГрегър и нещо познах края на филма. И пускат и следващата седмица тоя глупав филм, вместо Star Trek. :<

Pikel
Commoner

Post by Pikel » Thu May 21, 2009 11:23 pm

Аз току що изгледах третата част на "Мумията" и мога да кажа, че филма е доста глупавичък и даже и за убиване на време не става (това си е мое мнение де), а и тоя император само на суркат не се превърна накрая.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat May 23, 2009 10:00 pm

17 Again -доста сладко изживяване, което ДОСТА напомня като усещане на Freaky Friday примерно, но все пак е свежарско и сладуресто. Много слушаем саундтрак, адски ефективна роля на Ефрън. Филм, който става и за почитателите на Властелина на Пръстените...*многозначителен поглед* :lol:

Night at the Museum 2 - някак си по-слаб от първия...като ония редовните втори части на филми дето са донесли МНОГО пари: скъпо-струваща смеска от сцени, които излизат от главата ти с напускането на киносалона.