I, Robot

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Sep 02, 2004 8:48 pm

Не само, чете ли ми и статията изобщо? Просто ми носи някакво излъчване, което свързвам с Азимов. От изброените от теб филми САМО AI може да се каже, че е по-добър, при това ако не бяха лиготиите в края и излишната милозливост на маса места. Иначе Рипорта, двете Матрици, третия Терминатор, пък от квото чувам и АВП-то, толкова ИЗОБЩО не могат да му стъпят на малкия пръст, че не мога ти опиша колко хич не ми се почва тоя спор :р
And you can't dance with a devil on your back...

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Fri Sep 03, 2004 8:51 am

Такааа, понеже ме обвинявате, че не съм чел внимателно треда, си направих труда да извадя всички постове на Роланд по темата:
Невероятната визия? Страхотните и ненатрпаващи се ефекти? Качествената музика? Доста добрия и непротиворечащ си с Азимов сюжет? А не, сетих се, вероятно ще да е било просто фактът, че това е най-яката фантастика за последните няколко години... Да, това беше, да.
"Общо" е малко разтегливо понятие в случая, имайки предвид, е реално филмът не е нещо, което Азимов *би* написал, но си е факт, че не й противоречи, което вече е достатъчно за мен, имайки предвид колко е як като цяло. За "единствен" също можем да поспорим, сещам се за най-малкото три броя Харолд Пьотър...
Глей ся, пич (Марф демек :р), никой не го бута за единствен и класически, но това не му пречи да е хубав. Сюжетът му НЕ Е клиширан, всъщност идеята си е много оригинална и отново е по Азимов. А за мечето ти, че не си противоречало с въпросния, е пълна лиготия от твоя страна, както добре съзнаваш, щото то не претендира да е suggested by "Аз, роботът". Всичко си му беше наред на филма, че и отгоре, ма дай ся да се праим на елитарни :/
Ами лично за мен "Аз, роботът" е по-добър от втория X-men, а като атмосфера не е по-лош от първия. И това кой с кво се оправдавал - мен филмът ме изкефи ужасно много изобщо не само като сравнение с останалите боклуци.
Това е от статията, ако съм пропуснал нещо посочете го:
Естествено, нищо не минава неоплюто, а сюжетът на "Аз, роботът" далеч не е перфектен. На първо място, макар и да почива на по-късни идеи на Азимов, представена *точно* по този начин, концепцията е малко неправилна. Защото реално изкуственият интелект на машините при Азимов не е нещо, което е длъжно да се подчинява на Трите закона, но е в състояние да ги осмисля и развива. Той *Е* Трите Закона, те са част от него, а не нещо отделно. И като такива, са абсолютно непроменими и неотменими, поне във времето, в което се развива действието на филма.
Та този филм е многократно повече Азимов, отколкото "Властелинът" на Джаксън е Толкин, дори и сюжетно да е по-различен!
Та аз питам:
И нещо не разбрах защо смяташ, че "I, Robot" има нещо в духа на Азимов, освен името и 3-те цитирани закона на роботиката?
Не виждам в горните постове да има нещо като отговор, само твърдения, че е в духа на Азимов и това е... :)

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Fri Sep 03, 2004 9:59 am

ти как искаш да се обясни, че е духа на Азимов?
То си е така просто:)
Ако си чел книгата и си гледал филма ще разбереш :wink: :wink: :wink:
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

mitkohr
E'lir

Post by mitkohr » Fri Sep 03, 2004 11:07 am

Ами чел съм книгите и съм гледал филма .. и според мен общото е само името и цитирането на 3-те закона на роботиката ... :)
А духа ... ми кажи ми - "това, това и това според мен са в духа на Азимов"... та да знам за какво да гледам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2004 11:13 am

Сори, бро, нямам начин да ти дешифрирам общото си усещане от филма, можеш просто да се съгласиш с него или да не се съгласиш. Излъчването на филма за мен си беше Азимово, кво да напрая. Sue me.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Fri Sep 03, 2004 11:28 am

А духа ... ми кажи ми - "това, това и това според мен са в духа на Азимов"... та да знам за какво да гледам.
ФИЛМЪТ е в духа на Азимов.
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

coldie

Post by coldie » Fri Sep 03, 2004 5:33 pm

В терминатора има мн. повече романтика отколкото явно ти се струва Роланд.Романтиката не е само цветя и целувки.
п.с. Сега кажи,че и това е заяждане.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2004 5:37 pm

Аха, заяждане е. Ма споко, аз нали съм добричък, не се връзвам. Обаче щото съм се вживял в тая толкова готина роля на Милия Възпитател®, да те светна, че нямаше да е заяждане, ако беше писал "СПОРЕД МЕН (без главните букви) в Терминатора има бла бла бла".
А иначе, че романтиката е маса други неща, съм съгласен, просто в Терминатора и тях ги няма. Едно, че няма хора, между които да я има романтиката (ако изключим първа част, където романтика ПАК няма, щото всичко е твърде напрегнато, психирано и динамично, че да има), и друго, че просто предапокалиптичната полупустина визия на втория не я позволява. За евтините имитации на заварка между Наште® в третия филм изобщо не ми се говори, повече романтика в тоя филм имаше в погледа на Кристана Локен.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Sep 03, 2004 5:56 pm

Rol, нищо не разбираш, как можа да пропуснеш еталона за романтичен герой Бате Арни с шестцевната картечница в едната ръка, направо "Титаник" и цялата филмография на Мег Райън на малкия пръст не могат да стъпят на Терминаторите по романтика поради тази тази причина. :) :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2004 6:04 pm

За Меги съм съгласен, хамстерите са сладки, ама не са романтични, а от нейните конкретно филми ме болят зъбите после с дни.

coldie

Post by coldie » Fri Sep 03, 2004 6:07 pm

Еми "според мен" романтиката не е само любовни трепети между принца и принцесата.
Та затова така смятам.
Ми това е,и как може да се очаква при поредната ехидна забележка,да имам желание да привеждам доказателсвта в моя подкрепа,пък и точно ти Роланд,някъде четох си писал,че това си е лично усещане.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 03, 2004 6:09 pm

Забележката беше саркастична, аз не съм ехиден принципно. Ма си беше и заяждане, признавам. Пък ти вземи се вслушай ;)

Ми не знам, прав си си за усещането, просто Терминатор е последният филм, на който бих лепнал етикет "романтичен".

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Fri Sep 03, 2004 8:26 pm

Ех, деца, деца...
По мое време ни учеха, че "Романтиката днес е във машините..." :D :D :D (`звинявам се, но нямаше как да се въздържа, просто :wink: )

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Sep 04, 2004 7:30 am

сори, бро
You're now officialy an elan. Congratulations! Please, call at 505-050-505 to receieve your award and diploma. A small fee of 999$ will be held off your supplied bank account, for the arrangings of the diploma and the little red fish that comes with it.
This is it. Ground zero.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sat Sep 04, 2004 10:19 am

btw AvP филмът си го намерих качен в дата.бг ма не знам с к'во качество е пък тегля бавно от там и ако случайно качеството е лошо- казвайте че не ща да се прецаквам :wink: :wink: :wink: :wink: