I, Robot
Не само, чете ли ми и статията изобщо? Просто ми носи някакво излъчване, което свързвам с Азимов. От изброените от теб филми САМО AI може да се каже, че е по-добър, при това ако не бяха лиготиите в края и излишната милозливост на маса места. Иначе Рипорта, двете Матрици, третия Терминатор, пък от квото чувам и АВП-то, толкова ИЗОБЩО не могат да му стъпят на малкия пръст, че не мога ти опиша колко хич не ми се почва тоя спор :р
And you can't dance with a devil on your back...
Такааа, понеже ме обвинявате, че не съм чел внимателно треда, си направих труда да извадя всички постове на Роланд по темата:

Невероятната визия? Страхотните и ненатрпаващи се ефекти? Качествената музика? Доста добрия и непротиворечащ си с Азимов сюжет? А не, сетих се, вероятно ще да е било просто фактът, че това е най-яката фантастика за последните няколко години... Да, това беше, да.
"Общо" е малко разтегливо понятие в случая, имайки предвид, е реално филмът не е нещо, което Азимов *би* написал, но си е факт, че не й противоречи, което вече е достатъчно за мен, имайки предвид колко е як като цяло. За "единствен" също можем да поспорим, сещам се за най-малкото три броя Харолд Пьотър...
Глей ся, пич (Марф демек :р), никой не го бута за единствен и класически, но това не му пречи да е хубав. Сюжетът му НЕ Е клиширан, всъщност идеята си е много оригинална и отново е по Азимов. А за мечето ти, че не си противоречало с въпросния, е пълна лиготия от твоя страна, както добре съзнаваш, щото то не претендира да е suggested by "Аз, роботът". Всичко си му беше наред на филма, че и отгоре, ма дай ся да се праим на елитарни :/
Това е от статията, ако съм пропуснал нещо посочете го:Ами лично за мен "Аз, роботът" е по-добър от втория X-men, а като атмосфера не е по-лош от първия. И това кой с кво се оправдавал - мен филмът ме изкефи ужасно много изобщо не само като сравнение с останалите боклуци.
Естествено, нищо не минава неоплюто, а сюжетът на "Аз, роботът" далеч не е перфектен. На първо място, макар и да почива на по-късни идеи на Азимов, представена *точно* по този начин, концепцията е малко неправилна. Защото реално изкуственият интелект на машините при Азимов не е нещо, което е длъжно да се подчинява на Трите закона, но е в състояние да ги осмисля и развива. Той *Е* Трите Закона, те са част от него, а не нещо отделно. И като такива, са абсолютно непроменими и неотменими, поне във времето, в което се развива действието на филма.
Та аз питам:Та този филм е многократно повече Азимов, отколкото "Властелинът" на Джаксън е Толкин, дори и сюжетно да е по-различен!
Не виждам в горните постове да има нещо като отговор, само твърдения, че е в духа на Азимов и това е...И нещо не разбрах защо смяташ, че "I, Robot" има нещо в духа на Азимов, освен името и 3-те цитирани закона на роботиката?

- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
ФИЛМЪТ е в духа на Азимов.А духа ... ми кажи ми - "това, това и това според мен са в духа на Азимов"... та да знам за какво да гледам.
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
Аха, заяждане е. Ма споко, аз нали съм добричък, не се връзвам. Обаче щото съм се вживял в тая толкова готина роля на Милия Възпитател®, да те светна, че нямаше да е заяждане, ако беше писал "СПОРЕД МЕН (без главните букви) в Терминатора има бла бла бла".
А иначе, че романтиката е маса други неща, съм съгласен, просто в Терминатора и тях ги няма. Едно, че няма хора, между които да я има романтиката (ако изключим първа част, където романтика ПАК няма, щото всичко е твърде напрегнато, психирано и динамично, че да има), и друго, че просто предапокалиптичната полупустина визия на втория не я позволява. За евтините имитации на заварка между Наште® в третия филм изобщо не ми се говори, повече романтика в тоя филм имаше в погледа на Кристана Локен.
А иначе, че романтиката е маса други неща, съм съгласен, просто в Терминатора и тях ги няма. Едно, че няма хора, между които да я има романтиката (ако изключим първа част, където романтика ПАК няма, щото всичко е твърде напрегнато, психирано и динамично, че да има), и друго, че просто предапокалиптичната полупустина визия на втория не я позволява. За евтините имитации на заварка между Наште® в третия филм изобщо не ми се говори, повече романтика в тоя филм имаше в погледа на Кристана Локен.
And you can't dance with a devil on your back...
Rol, нищо не разбираш, как можа да пропуснеш еталона за романтичен герой Бате Арни с шестцевната картечница в едната ръка, направо "Титаник" и цялата филмография на Мег Райън на малкия пръст не могат да стъпят на Терминаторите по романтика поради тази тази причина.

Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
-
- Paragon
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
btw AvP филмът си го намерих качен в дата.бг ма не знам с к'во качество е пък тегля бавно от там и ако случайно качеството е лошо- казвайте че не ща да се прецаквам

-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..