VISTA :(

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
AlDim
Elder God

Post by AlDim » Wed Apr 18, 2007 1:32 am

Миии... Windows XP. Vista няма нищо повече от нея, което да ме интересува.
Инак това, че операционните системи стават все по-алчни си е шибания, от която няма да се отърсим. Но не пречи да си мрънкаме :P

п.п. Btw една от най-голямите шибании на Vista - преебава OpenGL поддръжката с мощ. Производителността пада 10-30%

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 18, 2007 9:23 am

AlDim wrote:Миии... Windows XP. Vista няма нищо повече от нея, което да ме интересува.
Инак това, че операционните системи стават все по-алчни си е шибания, от която няма да се отърсим. Но не пречи да си мрънкаме :P

п.п. Btw една от най-голямите шибании на Vista - преебава OpenGL поддръжката с мощ. Производителността пада 10-30%
Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.

А XP не е модерна операционна система. Ама хич - някъде на 6 годиники е вече.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Apr 18, 2007 10:20 am

Длъжен съм да призная, че след връщането към ХР, въпреки всички драйвери, които свалихме от сайта на Тошиба, нито тъчпада проработи, нито тъпата китайска клавиатура се оправи, тъй че поне в това отношение явно не ми е виновна Виста-та.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 18, 2007 10:24 am

Хах. Аз съм морално удовлетворен :mrgreen:

Но все пак сори за Тошибата. Бтв това подлежи на гаранция, тормози ги.
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 18, 2007 10:57 am

Ми то мноого зависи и от предклавиатурното устройство как ше бачка машината ;) Тошиба Sattelite ли ти е тия с апромоционалните в технополиса? Тоя е с драйвери за почти всичко на ATI, който естествено не идват с дискче а тряя от сайта който не работи като хората.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Apr 18, 2007 12:11 pm

Xellos wrote:Ми то мноого зависи и от предклавиатурното устройство как ше бачка машината ;) Тошиба Sattelite ли ти е тия с апромоционалните в технополиса? Тоя е с драйвери за почти всичко на ATI, който естествено не идват с дискче а тряя от сайта който не работи като хората.
Бе не е от технополиса, но все тая, Satellite L 30 е, да, но не утоняват под-серията и се държеше ного нормално докато не включих шанхайския г...брък :(

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Apr 18, 2007 12:18 pm

Абсолютно същия мизерник е в офиса. Ше ти изровя линка с драйверите читавите ся че не ми е под ръка самия. не са от официалния сайт на ати щото там архива е повреден.

тествай с тия

http://www.toshiba.co.th/download/support.html
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 19, 2007 12:01 am

Шибания. И аз пцувах и точих драйвъри от нет-а, ма тъчпада си работи сега. Пробвай да помрънкаш на тия от които си го купил за драйвъри.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Apr 19, 2007 7:45 am

The Dragon wrote:Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.
Излагаш се с мощ.
Всички игри с Doom 3 енджина къде ги слагаш, хмм? Quake 4, Prey, предостоящия да излезе Quake Wars? За тях 20-30% е гигантски спад.
Ами Neverwinter Nights и Knights of the Old Republic? Или огромното количество по-алчнички игри базирани на модифициран Quake 3 енджин?

:roll:

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Apr 19, 2007 8:41 am

Amelia wrote:Шибания. И аз пцувах и точих драйвъри от нет-а, ма тъчпада си работи сега. Пробвай да помрънкаш на тия от които си го купил за драйвъри.
При мен - не, умрял си е. Просто ще ми го сменят, като се прибера.
Но във всяко друго отношение машинката си заработи доста по-добре, тъй че благодаря много на Кселос :)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Apr 19, 2007 10:04 am

AlDim wrote:
The Dragon wrote:Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.
Излагаш се с мощ.
Всички игри с Doom 3 енджина къде ги слагаш, хмм? Quake 4, Prey, предостоящия да излезе Quake Wars? За тях 20-30% е гигантски спад.
Ами Neverwinter Nights и Knights of the Old Republic? Или огромното количество по-алчнички игри базирани на модифициран Quake 3 енджин?

:roll:
Ми да ти кажа Ридик - може би най-тежката OpenGL игра която се сещам си ми вървеше на 1200х1024 със де що има сеттинг на макс и пееше. Quake 4 след като съм стар фен на енджина и му знам карантиите си се настрои и игра перфектно. Това че играта беше боклук - теме на други разговори :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri Apr 20, 2007 9:30 am

Значи последно имало OpenGL игри след Quake 3? :o Че и пеели милите (хорово предполагам)!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Apr 20, 2007 9:53 am

AlDim wrote:Значи последно имало OpenGL игри след Quake 3? :o Че и пеели милите (хорово предполагам)!
И виж колко са на брой. D3 engine така и не се наложи :( От тази година май само The Darkness И Quake Wars да са на OGL, като за първата не съм сигурен, понеже ще излиза и на 360. Убеди някой бизнесмен, че заради 2 игри си струва да се хвърлят няколко милиона долара допълнително за писане, тестване и билдове и рискувай няколкомесечно закъснение на вече закъснял с 3 години проект. За да вървят с 20% по-бързо.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Apr 20, 2007 10:42 am

Бтв сравнително е по темата - Даркнес трейлърът е УМОПОМРАЧАВАЩО грозен....Смисъл този енджин понасмуква стабилно.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 23, 2007 4:56 pm

Графичен стандарт за Vista пригоден и за XP

23 Април 2007, 10:20
Източник: TechNews.bg
Любителски проект за пренасяне на графичната технология DirectX 10 върху Windows XP се увенча с успех.
Ползата от подобна разработка се свежда до това, че потребителите ще могат да пускат DirectX10 игри на своя съществуващ хардуер и операционна система, т.е. без да се налага да правят ъпгрейд към Vista и нова видеокарта, поддържаща DirectX 10. 19-годишният Коди Брошъс, организатор на проекта Alky, пусна в интернет демонстрация на своята библиотека, която позволява да се стартират DirectX 10 игри на XP системи. Освен това ще бъдат възможни и DirectX 10 игри и на Windows Vista системи, които нямат видеокарта, поддържаща новия графичен стандарт. Библиотеките на Коди представляват своеобразни компилатори на командите на DirectX 10 в команди на DirectX 9. Очаква се в близките месеци пълнофункционално решение за пускане на DirectX 10 приложения на Windows XP системи с видеокарти от предишно поколение. Подробности за проекта Alky са достъпни в блога на разработчика. Демонстрацията позволява да се пускат примерни програми от DirectX SDK на Windows XP.
:twisted: