Инак това, че операционните системи стават все по-алчни си е шибания, от която няма да се отърсим. Но не пречи да си мрънкаме

п.п. Btw една от най-голямите шибании на Vista - преебава OpenGL поддръжката с мощ. Производителността пада 10-30%
Moderator: Moridin
Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.AlDim wrote:Миии... Windows XP. Vista няма нищо повече от нея, което да ме интересува.
Инак това, че операционните системи стават все по-алчни си е шибания, от която няма да се отърсим. Но не пречи да си мрънкаме
п.п. Btw една от най-голямите шибании на Vista - преебава OpenGL поддръжката с мощ. Производителността пада 10-30%
Бе не е от технополиса, но все тая, Satellite L 30 е, да, но не утоняват под-серията и се държеше ного нормално докато не включих шанхайския г...бръкXellos wrote:Ми то мноого зависи и от предклавиатурното устройство как ше бачка машинатаТошиба Sattelite ли ти е тия с апромоционалните в технополиса? Тоя е с драйвери за почти всичко на ATI, който естествено не идват с дискче а тряя от сайта който не работи като хората.
Излагаш се с мощ.The Dragon wrote:Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.
При мен - не, умрял си е. Просто ще ми го сменят, като се прибера.Amelia wrote:Шибания. И аз пцувах и точих драйвъри от нет-а, ма тъчпада си работи сега. Пробвай да помрънкаш на тия от които си го купил за драйвъри.
Ми да ти кажа Ридик - може би най-тежката OpenGL игра която се сещам си ми вървеше на 1200х1024 със де що има сеттинг на макс и пееше. Quake 4 след като съм стар фен на енджина и му знам карантиите си се настрои и игра перфектно. Това че играта беше боклук - теме на други разговориAlDim wrote:Излагаш се с мощ.The Dragon wrote:Поддружката на OpenGL не е особенно важна поради една причина - никой от големите не го използва вече. Така че, дали Quake 3 ще ми върви с 800 FPS или 600 ми е все едно.
Всички игри с Doom 3 енджина къде ги слагаш, хмм? Quake 4, Prey, предостоящия да излезе Quake Wars? За тях 20-30% е гигантски спад.
Ами Neverwinter Nights и Knights of the Old Republic? Или огромното количество по-алчнички игри базирани на модифициран Quake 3 енджин?
И виж колко са на брой. D3 engine така и не се наложиAlDim wrote:Значи последно имало OpenGL игри след Quake 3?Че и пеели милите (хорово предполагам)!
Любителски проект за пренасяне на графичната технология DirectX 10 върху Windows XP се увенча с успех.
Ползата от подобна разработка се свежда до това, че потребителите ще могат да пускат DirectX10 игри на своя съществуващ хардуер и операционна система, т.е. без да се налага да правят ъпгрейд към Vista и нова видеокарта, поддържаща DirectX 10. 19-годишният Коди Брошъс, организатор на проекта Alky, пусна в интернет демонстрация на своята библиотека, която позволява да се стартират DirectX 10 игри на XP системи. Освен това ще бъдат възможни и DirectX 10 игри и на Windows Vista системи, които нямат видеокарта, поддържаща новия графичен стандарт. Библиотеките на Коди представляват своеобразни компилатори на командите на DirectX 10 в команди на DirectX 9. Очаква се в близките месеци пълнофункционално решение за пускане на DirectX 10 приложения на Windows XP системи с видеокарти от предишно поколение. Подробности за проекта Alky са достъпни в блога на разработчика. Демонстрацията позволява да се пускат примерни програми от DirectX SDK на Windows XP.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests