Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Sep 03, 2009 4:24 pm

Сваряваш липов цвят, оставяш да изстине, прецеждаш и промиваш очето често - на 2-3 часа, докато няма подобрение. Всеки ден правиш нова запарка.
Това което описваш обаче си звучи плашещо и е по-добре да вземеш някакви антибиотични капки и/или мехлем.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 03, 2009 4:25 pm

Ми то не е на мое коте, а човекът с котето не може да си позволи да го заведе на ветеринар (че много скъпо излиза дори само за преглед) или да купува антибиотици. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Thu Sep 03, 2009 4:58 pm

Да деиства тогава с запарка от липа, около левче е по аптеките пакета пък за едно оче не е много количеството нужна запарка, но трябва да го промива наистина начесто, за да има ефект.
Аз съм го прилагала на себе си, че имах един период наскоро, през който бях нон стоп с възпалени очи и доста често сутрин и с разни секрети, та деиства, но трябва да си постоянен.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Sep 03, 2009 5:10 pm

То ако беше в България нямаше да е толкова голям проблем да се отиде на ветеринар, обаче в чужбна е много скъпо.

Ще видим дали ще намери липов цвят в аптеката. Иначе не знам как му е хрумнало да промива окото на котето с вода със сол. О_о
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Thu Sep 03, 2009 7:23 pm

Водата със сол е Много Лоша Идея (тм). Да се откаже веднага. Отварата от липа не знам дали ще помогне, но 100% няма да навреди. Може да пробва със физиологичен серум, ако се продава по чуждестранните аптеки свободно. Бих предложила и едни капки за очи (човешки, за котешки не мога да гарантирам че действат), но не мисля, че ще може да ги купи без рецепта навън, защото съдържат антибиотик, но ако пък му излезе късмета - Tobradex е търговското им име в БГ, белгийско производство са, та може и в другите страни от ЕС да са със същото име. Да слага по 2 капки до 3 пъти на ден (през равни интервали от време за предпочитане), не повече. Ако до 3 дни няма резултат, да прекъсне лечението с тях.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Fri Sep 04, 2009 1:08 am

Tobradex са много добри при разни възпаления, но надали ще ги намери без рецепта в чужбинско.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Sep 04, 2009 9:55 pm

Преди около 4 минути замалко да се обеся с косата си...без да искам. :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri Sep 04, 2009 11:32 pm

Тобрадекс-а ми го предписаха преди няколко месеца срещу ечемик, какъвто ми бе излязал. Виж Тобрекс го ползвам при възпаления на очите, каквито понякога имам. Най-добре да заведе котето на ветеринар, тия домашнолечебни работи не се знае дали стават за животно.

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sat Sep 05, 2009 9:20 am

За антисептик, за който не би трябвало рецепта, се ползва поне при хората сребърен нитрат - май 2% беше. Промиването обаче е сложна работа, защото трябва да се обърне клепача и да се промива внимателно и за кратко време, и то само от вътрешната му страна, за да не изгори роговицата, веднага след това се промива с физ разтвор. Сега понеже е животно, а не човек, никакви пропорции не мога да се ангажирам да дам. Тoва със солта вероятно е опит да промива с нещо като физиологичен разтвор, което не е лоша идея. Ако не знае пропорциите за физ разтвора - 9 грама сол (което е около 2 чаени лъжички) в 1 литър вода се разтварят, но наистина най-добре да си вземе от аптека стерилен. Най-важното е да промива очите на животното, за да отстранява секрета, антибиотикът също си трябва, щото това дето описва прилича на катарален конюнктивит, но да пробва само с промивки с физ разтвор няколко дни, има шанс да си мине и така.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Sep 05, 2009 1:37 pm

Rise Against са най-великата група!!! They blow my mind!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Sep 07, 2009 2:04 pm

Бръкнах си в окото с шипа на чадъра, докато събарях един манекен в магазина :(
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Sep 07, 2009 6:47 pm

Метрото, метрото! МЕТРОТО!!!!

Работи цялото...не вярвах, че ще го доживея този ден... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Sep 07, 2009 7:05 pm

Vivian wrote:Метрото, метрото! МЕТРОТО!!!!

Работи цялото...не вярвах, че ще го доживея този ден... :neutral:
И аз не вярвах, но след като 23 години живея до него се оказа, че вече всъщност ми е през центъра.

Когато сме се местили тук, баща ми казал на майка ми, че ще ходи с метрото на работа като го построят. Преди 8 години нашите се изнесоха в друг квартал, май им писна да чакат ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Tue Sep 08, 2009 1:02 am

Станцията СУ..... е много издържана. След като гледах архитектурните полюции, които представляват "Г.М. Димитров" и най- вече "Жолио Кюри" (която прилича на социалистическа баня, баси, да не говорим, че като погледнеш между панелите на окачения таван се вижда как се рони вече варта, наплескана по тавана и боядисана), университетската направо ми зарадва окото. И окаченият модул около лампите е доста идеен. Също добре са направили паркчето пред станцията. 10+ Ужасът е, че сега и свекърите и тъстовете могат да ни идват за 20 мин на гости.... Трябва да монтирам още една ключалка... и картечна установка.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Sep 08, 2009 2:06 am

Още една добра новина:
Европейската комисия отблокира днес 19 млн. евро от програма САПАРД, съобщи вицепремиерът Симеон Дянков. Цифрата потвърди и говорителят на комисаря по земеделието Майкъл Ман, който уточни, че ако страната ни предостави информация за добросъвестни проекти, могат да бъдат отблокирани още 90 милиона.
Източник е сайта на БТВ.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com