Споделете пак
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
Айде сплитни в една тема за линукс.Moridin wrote:Най-вече е безкрайно всепомитащо бавно. После уиндоусът бил тежал.
Отделно и някои UI решения на популярните софтуери са майко мила, но там вината не е на убунтуто.
Добре - защо да го еба ползваш Убунту като за начало? Минт е доста по читава и Cinnamon и XFCE и LXDE са по нормални от малоумието наречено Unity. А и за разлика от другите линукси почти не се налага да ползваш терминал.
За скоростта - ами не знам. Моя линукс на въртящ се диск в момента се държи като windows 8 на ssd. Игрите ми вървят на около 2-3% по бавно (трамбовам през Magrunner в момента и то под wine)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ставам аз днес от сън и марш в банята, гледам котака се запънал на вратата там, настръхнал, и вие и ръмжи, влизам в банята, а там в мивката - плъх. Педя и половина парче.
Събудих мъжо, звъннах и на съседа и след няколко минути експресен семейно-комшиен съвет заключихме, че трябва да е влязъл през отвора дето е за вентилация и трябва да има перка там ама няма, ама няма щото вече повече от година все забравяме да вземем и дупката си стои и зее. Междувременно огромното животно скочи на тавана и си припълзя към въпросната дупка, та в момент на вдъхновение решихме вместо да го трепем да го изгоним откъдето е дошъл, натикахме го вътре с метлата и запечатахме отвора; утре първа точка от дневния ред: вентилаторче за баня. пфффф ама че емоция за рано сутрин...
п.п. чест му прави все пак на моя дзвер, че не избяга, една предишна котка дето имах драсваше като луда, види ли мишче...
Събудих мъжо, звъннах и на съседа и след няколко минути експресен семейно-комшиен съвет заключихме, че трябва да е влязъл през отвора дето е за вентилация и трябва да има перка там ама няма, ама няма щото вече повече от година все забравяме да вземем и дупката си стои и зее. Междувременно огромното животно скочи на тавана и си припълзя към въпросната дупка, та в момент на вдъхновение решихме вместо да го трепем да го изгоним откъдето е дошъл, натикахме го вътре с метлата и запечатахме отвора; утре първа точка от дневния ред: вентилаторче за баня. пфффф ама че емоция за рано сутрин...
п.п. чест му прави все пак на моя дзвер, че не избяга, една предишна котка дето имах драсваше като луда, види ли мишче...
The truth shall make ye fret.
- RRSunknown
- Elder God
Днес ми звъняха нагли БТКкарки (вивател) от София да се опитват да ме зарибяват с промоции за скапания си ADSL. Може би момичето няма вина - просто на късмет се е обадило, но както бях набрал направо я сгънах по телефона - като почнах да и обяснявам, че трасето им изобщо не работи, че някой умник от пощата ми е прецакал чифтовете и не мога изобщо да им ползвам нормално услугата и само ми мънкаше насреща, че била от маркетинга и не разбирала от техника. Дали съм се обадил - да ве, ама резултата е бил нула а с техници няма как да се засека при положение, че разботните ни времена съвпадат на 100%.
Опита се досмънка, че щяла да провери когато я довърших с фатала, че вече работя в най-големия интернет доставчик в габрово, осигурили са ми подземна оптика със 80 мегабита двупосочна връзка без пари като служител на фирмата
и няма нужда да се мъчат.
Тук вече чух някакакво ехо по телефона как някакви хора (нейни колеги) се хилят и се гаврят с операторката която се опитваше да привърши разговора от поне минута-две.
Опита се досмънка, че щяла да провери когато я довърших с фатала, че вече работя в най-големия интернет доставчик в габрово, осигурили са ми подземна оптика със 80 мегабита двупосочна връзка без пари като служител на фирмата
и няма нужда да се мъчат.
Тук вече чух някакакво ехо по телефона как някакви хора (нейни колеги) се хилят и се гаврят с операторката която се опитваше да привърши разговора от поне минута-две.
Ах какъв кеф е шибани комунистченца, дето са на 1 плесник живот и притежават около 2 мозъчни клетки да ми се карат и да се държат все едно ме притежават. И нищо да не мога да направя по въпроса. Ако му шибна един в мусурата, точно след 10 минути идват въоръжените му мутри, не че им трябват пистолети за да ме смелят.
Fuck I hate this country!
Fuck I hate this country!
- RRSunknown
- Elder God
Той ни е абонаментен клиент, но при обслужването на хотелите му и дори личните му шитни по принцип не комуникираме директно с него, а предимно с персонал, мутри и т.н.
Ма днеска дошъл пред магазина и нещо го мързи да си слезе от джипа, и свири, а аз естествено не го чувам, щото съм с клиенти в магазина и той звъни на моя шеф, който звъни на мен да изляза да взема някаква торбичка с лаптоп.
Не ме дразни толкова как се държа, колкото факта, че е едно изключително глупаво и елементарно същество, но е милионер/бизнесмен и България е пълна с такива не можещи нищо "бизнесмени".
Ма днеска дошъл пред магазина и нещо го мързи да си слезе от джипа, и свири, а аз естествено не го чувам, щото съм с клиенти в магазина и той звъни на моя шеф, който звъни на мен да изляза да взема някаква торбичка с лаптоп.

Не ме дразни толкова как се държа, колкото факта, че е едно изключително глупаво и елементарно същество, но е милионер/бизнесмен и България е пълна с такива не можещи нищо "бизнесмени".
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
- tigermaster
- Elder God
Три малки чаши "Астика" снощи... Дори мен не ме хваща от толкова бира принципно, при все че хич не нося на алкохол. Не се и напих, де, обаче за сметка на това се събудих преди около два часа с такова зверско главоболие, каквото не бях изпитвал в последните години. Повече няма да купувам такава бира.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Малцина знаят, че днес е официалният ми имен ден. Това на Коледа не е баш официално щото. Та днес се чества Св. Великомученица Христина и една приятелка беше пуснала нейното житие във Фейсбук откъдето го прочетох. За пръв път. Ето го:
http://www.pravoslavieto.com/life/07.24_sv_Hristina.htm
Като оставим настрана ибаааааааахти християнската пропаганда, ВТФ СЕ Е СЛУЧВАЛО В ГЛАВАТА НА ТЕЯ ДЕТО СА ГО ИЗМИСЛИЛИ, ЗА ДА ГО ИЗМИСЛЯТ ТАКОВА??? В смисъл, ew!
За пореден път се убеждавам, че грайндкор групите трябва да зарежат всякви напъни да измислят авторски текстове и вместо това просто да пеят части от разните там религиозни книги.
А най-якото е, че тая са я пекли, секли, давили и ненам кво още, но накрая умира, щото я пробождат с железни копия. Някво супер антиклимактично, таковата.
Помня, че в осми клас учехме житията на светците в час по литература, ама явно са ни подбрали някви по-културни и цензурирани текстове, в които имаше само невинни неща като дране на живо, изгаряне и т.н. Някак се радвам, че не си спомням нищо от тях.
http://www.pravoslavieto.com/life/07.24_sv_Hristina.htm
Като оставим настрана ибаааааааахти християнската пропаганда, ВТФ СЕ Е СЛУЧВАЛО В ГЛАВАТА НА ТЕЯ ДЕТО СА ГО ИЗМИСЛИЛИ, ЗА ДА ГО ИЗМИСЛЯТ ТАКОВА??? В смисъл, ew!

За пореден път се убеждавам, че грайндкор групите трябва да зарежат всякви напъни да измислят авторски текстове и вместо това просто да пеят части от разните там религиозни книги.
А най-якото е, че тая са я пекли, секли, давили и ненам кво още, но накрая умира, щото я пробождат с железни копия. Някво супер антиклимактично, таковата.
Помня, че в осми клас учехме житията на светците в час по литература, ама явно са ни подбрали някви по-културни и цензурирани текстове, в които имаше само невинни неща като дране на живо, изгаряне и т.н. Някак се радвам, че не си спомням нищо от тях.
- The Dragon
- Elder God
Направих си първия DIY мод на колата, като й смених скапания пластмасов Blow-off Valve с металния от Evo X. Инсталацията беше елементарна, само дето една метална джвъчка, която затяга вакуумната тръбичка реши да падне нейде под двигателя, така че нямам надежда да я видя отново. Всичко си бачка идеално, но скоро трябва да намеря заместител. Може би ще сложа един zip tie, та да съм по-JDM*.
* Japanese Domestic Market
* Japanese Domestic Market
- Spoiler: show
- tigermaster
- Elder God
Мисля да унищожа малоумното псе на съседите. Проклетото не спря да лае цял следобед.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог