Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jul 01, 2013 5:47 pm

Най-вече е безкрайно всепомитащо бавно. После уиндоусът бил тежал.

Отделно и някои UI решения на популярните софтуери са майко мила, но там вината не е на убунтуто.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jul 02, 2013 12:36 am

Moridin wrote:Най-вече е безкрайно всепомитащо бавно. После уиндоусът бил тежал.

Отделно и някои UI решения на популярните софтуери са майко мила, но там вината не е на убунтуто.
Айде сплитни в една тема за линукс.

Добре - защо да го еба ползваш Убунту като за начало? Минт е доста по читава и Cinnamon и XFCE и LXDE са по нормални от малоумието наречено Unity. А и за разлика от другите линукси почти не се налага да ползваш терминал.

За скоростта - ами не знам. Моя линукс на въртящ се диск в момента се държи като windows 8 на ssd. Игрите ми вървят на около 2-3% по бавно (трамбовам през Magrunner в момента и то под wine)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Jul 03, 2013 10:24 am

До какво водят социалните простотии по новинарските сайтове:
Починал е Стоян Ганев.
292 души препоръчват това.
:vomit:
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Veritas
Scholar

Post by Veritas » Wed Jul 03, 2013 10:37 am

Ставам аз днес от сън и марш в банята, гледам котака се запънал на вратата там, настръхнал, и вие и ръмжи, влизам в банята, а там в мивката - плъх. Педя и половина парче.
Събудих мъжо, звъннах и на съседа и след няколко минути експресен семейно-комшиен съвет заключихме, че трябва да е влязъл през отвора дето е за вентилация и трябва да има перка там ама няма, ама няма щото вече повече от година все забравяме да вземем и дупката си стои и зее. Междувременно огромното животно скочи на тавана и си припълзя към въпросната дупка, та в момент на вдъхновение решихме вместо да го трепем да го изгоним откъдето е дошъл, натикахме го вътре с метлата и запечатахме отвора; утре първа точка от дневния ред: вентилаторче за баня. пфффф ама че емоция за рано сутрин...

п.п. чест му прави все пак на моя дзвер, че не избяга, една предишна котка дето имах драсваше като луда, види ли мишче...
The truth shall make ye fret.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jul 10, 2013 9:04 pm

Днес ми звъняха нагли БТКкарки (вивател) от София да се опитват да ме зарибяват с промоции за скапания си ADSL. Може би момичето няма вина - просто на късмет се е обадило, но както бях набрал направо я сгънах по телефона - като почнах да и обяснявам, че трасето им изобщо не работи, че някой умник от пощата ми е прецакал чифтовете и не мога изобщо да им ползвам нормално услугата и само ми мънкаше насреща, че била от маркетинга и не разбирала от техника. Дали съм се обадил - да ве, ама резултата е бил нула а с техници няма как да се засека при положение, че разботните ни времена съвпадат на 100%.
Опита се досмънка, че щяла да провери когато я довърших с фатала, че вече работя в най-големия интернет доставчик в габрово, осигурили са ми подземна оптика със 80 мегабита двупосочна връзка без пари като служител на фирмата
и няма нужда да се мъчат.

Тук вече чух някакакво ехо по телефона как някакви хора (нейни колеги) се хилят и се гаврят с операторката която се опитваше да привърши разговора от поне минута-две.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 12, 2013 1:53 pm

Ах какъв кеф е шибани комунистченца, дето са на 1 плесник живот и притежават около 2 мозъчни клетки да ми се карат и да се държат все едно ме притежават. И нищо да не мога да направя по въпроса. Ако му шибна един в мусурата, точно след 10 минути идват въоръжените му мутри, не че им трябват пистолети за да ме смелят.

Fuck I hate this country!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 12, 2013 7:16 pm

Нас шефа ни е дал карт бланш да ги отсвирваме такива и на свой ред да се държим нагло с тях.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri Jul 12, 2013 11:55 pm

Той ни е абонаментен клиент, но при обслужването на хотелите му и дори личните му шитни по принцип не комуникираме директно с него, а предимно с персонал, мутри и т.н.

Ма днеска дошъл пред магазина и нещо го мързи да си слезе от джипа, и свири, а аз естествено не го чувам, щото съм с клиенти в магазина и той звъни на моя шеф, който звъни на мен да изляза да взема някаква торбичка с лаптоп. :lol:

Не ме дразни толкова как се държа, колкото факта, че е едно изключително глупаво и елементарно същество, но е милионер/бизнесмен и България е пълна с такива не можещи нищо "бизнесмени".

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Fri Jul 12, 2013 11:57 pm

Бизнесмен и патриот демек ...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Jul 20, 2013 12:29 pm

Три малки чаши "Астика" снощи... Дори мен не ме хваща от толкова бира принципно, при все че хич не нося на алкохол. Не се и напих, де, обаче за сметка на това се събудих преди около два часа с такова зверско главоболие, каквото не бях изпитвал в последните години. Повече няма да купувам такава бира.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jul 24, 2013 10:17 am

Малцина знаят, че днес е официалният ми имен ден. Това на Коледа не е баш официално щото. Та днес се чества Св. Великомученица Христина и една приятелка беше пуснала нейното житие във Фейсбук откъдето го прочетох. За пръв път. Ето го:
http://www.pravoslavieto.com/life/07.24_sv_Hristina.htm

Като оставим настрана ибаааааааахти християнската пропаганда, ВТФ СЕ Е СЛУЧВАЛО В ГЛАВАТА НА ТЕЯ ДЕТО СА ГО ИЗМИСЛИЛИ, ЗА ДА ГО ИЗМИСЛЯТ ТАКОВА??? В смисъл, ew! :vomit:
За пореден път се убеждавам, че грайндкор групите трябва да зарежат всякви напъни да измислят авторски текстове и вместо това просто да пеят части от разните там религиозни книги.

А най-якото е, че тая са я пекли, секли, давили и ненам кво още, но накрая умира, щото я пробождат с железни копия. Някво супер антиклимактично, таковата.

Помня, че в осми клас учехме житията на светците в час по литература, ама явно са ни подбрали някви по-културни и цензурирани текстове, в които имаше само невинни неща като дране на живо, изгаряне и т.н. Някак се радвам, че не си спомням нищо от тях.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Jul 24, 2013 10:56 am

Ми нали се сещаш че това си е средновековния слашър флик :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jul 28, 2013 4:39 am

Направих си първия DIY мод на колата, като й смених скапания пластмасов Blow-off Valve с металния от Evo X. Инсталацията беше елементарна, само дето една метална джвъчка, която затяга вакуумната тръбичка реши да падне нейде под двигателя, така че нямам надежда да я видя отново. Всичко си бачка идеално, но скоро трябва да намеря заместител. Може би ще сложа един zip tie, та да съм по-JDM*.

* Japanese Domestic Market
Spoiler: show
Image

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jul 28, 2013 9:08 pm

Мисля да унищожа малоумното псе на съседите. Проклетото не спря да лае цял следобед.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Jul 29, 2013 12:38 am

Жена ми държи да споделя, че вчера продадох монитор, USB hub, surge protector и клавиатура на Доналд Съдърланд. So there.