Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Mar 14, 2013 7:43 pm

След 2 дни работа във Варна, много скърцане със зъби и псувни по адрес на местната администрация, най-сетне съм обратно у дома. Искрено съчувствам на варненци. Не знам в България да има град с по-ужасна инфраструктура. Повече там с личната си кола не стъпвам.

От момента, в който слизам от магистралата почва някакъв ад. Във Варна пътя е не просто лош, път НЯМА. Осеяно е с плоскости от асфалт с размер 1 квадратен метър, по-които караш. Това е. Като в центрофуга. Направо карам и имам чувството, че града ми бие шамари. От ляво, от дясно, в гъза. Никой не го ебе за тебе, хората мигачи не използват, секат ти пътя само за да спрат 20 метра след теб. След 10 минути лунгуркане по вълнообразните плоскоски, които на места са направо дълбини, и всеячески избягвайки непрекъснатия поток от дупки, които заплашват да направят джантите и окачването ми на мармалад, стигам до дестинацията си - Ardes BG, лъскаво магазинче, до лъскаво кафененце, до паркинг, по-който асфалта се е издул през цялото му продължение, сякаш всеки момент ще повърне.

До тук добре. Свършвам си работата в Ardes и, уви, имам други задачи из града, които изискват да щъкам с колата. Психически подготвен се впускам отново в ада, този път без да се изненадвам от пътищата и шофьорите. След 30 минути лутане, леви завои, които пускат по 3-4 коли на минута, дълги еднопосочни еднолентови улици и т.н., стигам до друго заключение. Архитектите проектирали тази безсмислена плетеница от пътища 100% са били пияни. Няма никаква логика. Най-широките пътища обикалят града вместо да го пресичат, а за да влезеш в по-централните части минаваш през еднопосочни еднолентови тесни пътчета, задръстени от коли и затлачени от трафика. На един светофар, в моята лента има толкова голяма дупка, че ми се налага да я заобиколя в насрещното. Специално, като тази е нашарен целия град, макар не толкова големи. Правоъгълни дупки останали след полагане я на кабел, я на тръби, никой не си е направил труда да ги запълни. За финал издухания ми хотел е до студентските общежития. Там нещата са още по-зле. Едни калища, едно чудо. Хванах се за главата.

На другия ден след още малко занимания в Ardes, най-сетне нямам повече задачи, откривам най-релаксиращия си музикален диск и с удоволствие се изплъзвам обратно извън града. В момента, в който стъпвам на магистралата и стрелката на скоростомера посочва 140 км/ч, ме залива облекчение. Край.

Някой трябва да си плати за това. Не може 2013 година един от най-големите градове в България и морска столица, и пълен с хубави мадами, да е в толкова окаяно състояние. Как изобщо ги избират тия кметове там и какво правят? В Бургас гербаджиите сипаха цифра пари в града и за моя изненада той всъщност на моменти е дори доста приятен и просторен. Какво се случва във Варна? :neutral:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 14, 2013 8:02 pm

Ми нищо, какво да се случва. Кметски избори нямаме от втория мандат на Киро Дупката, щото на никой друг не му се занимава. А той през последните си два мандата просто спря да управлява града. През предишните все пак понаправи туй-онуй, ама накрая реши, че и без това ще си кметува с орлите, та по-добре да не се мори. Накратко. Има и дълга версия, но ми е прекалено изнервено, за да пиша с подробности.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Mar 14, 2013 10:54 pm

Служебната кола преди малко ме докара на работа под мощен порой, а по радиото вървеше песента "Let It Rain". :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Mar 15, 2013 8:14 pm

Тука ни се еба мамата тотално.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Mar 16, 2013 1:25 am

И аз тъй чух :(
This is it. Ground zero.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Mar 31, 2013 1:35 am

Вчера някакъв клиент се обади по телефона в копирния център с може би най-болния въпрос, който съм чувал някога.
Видите ли, кучето му умряло, та той ни пита дали може да донесе МЪРТВИТЕ КУЧЕШКИ ЛАПИ, за да ги сканира. На self-serve скенера. Искал да останат като спомен за ползване от ДЕЦАТА МУ. Не, нямало да донесе ЦЯЛОТО КУЧЕ. САМО ЛАПИТЕ. Ама не, в ЧЕРНА ТОРБА щял да ги сложи, нали няма проблем?!

НАЛИ?!?!

...................................

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Mar 31, 2013 5:09 am

Пролетта идва и всичките психопати се активизират....
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 31, 2013 6:32 am

AlDim wrote:Вчера някакъв клиент се обади по телефона в копирния център с може би най-болния въпрос, който съм чувал някога.
Видите ли, кучето му умряло, та той ни пита дали може да донесе МЪРТВИТЕ КУЧЕШКИ ЛАПИ, за да ги сканира. На self-serve скенера. Искал да останат като спомен за ползване от ДЕЦАТА МУ. Не, нямало да донесе ЦЯЛОТО КУЧЕ. САМО ЛАПИТЕ. Ама не, в ЧЕРНА ТОРБА щял да ги сложи, нали няма проблем?!

НАЛИ?!?!

...................................
Е ако наистина цени паметта на кучето, ще дойде, ще си купи принтер и ще си ги сканира сам.
And you can't dance with a devil on your back...

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Mar 31, 2013 7:38 am

И ние така си мислехме, ама човекът е fiscally responsible. Рязането на кучешки лапи е нищо, при положение че ще спести 90 долара!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Mar 31, 2013 10:28 am

Надявам се, че децата му ще го надживеят. Лошата новина е, че той е сред нас и броди по улиците.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Mar 31, 2013 11:26 am

Все пак се е обадил да пита поне... :shock:

деба форума 3ти път ми пуска дабълпостинги са за 10 минути...

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Mon Apr 01, 2013 12:53 pm

Да, можеше да се изтъпани и да размаха лапките ... как да му откажеш тогаз ... :?

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 03, 2013 1:09 pm

Баща ми беше пионер на висящите стоки - всяка зима на станцията в самоков окачваше стотина кила суджуци да висят и да се сушат, а аз минавах и ги ядях :)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Apr 04, 2013 3:34 am

Мисля, че съседът над нас е изобретил нова сексуална техника, която включва подхвърляне на някаква едра мебел. Гардероб, може би.

Сексуалните му навици са интересни - активизира се около 6 следобед. Ебе веднъж, за около 15-ина минути. Почива 5 и после ебе още веднъж, тоя път в продължение на 20 минути. На този втория път се почва с подхвърлянето на гардероба. Тогава ритъмът става по-накъсан и ударите са едни такива тежки. Прави активни почивки от по 1-2 минути, с леки тласъци, през които се чува само равномерното скърцане на пружините на леглото. Подозирам, че не му е лесно да съгласува бутално-възвръщателните движения с подхвърлянето на гардероба и затова.

Интересното е, че подът изолира звука - не чувам кантски писъци като от съседите отсреща, където не ни делят стени, а две врати и коридора. Съседите отсреща също имат интересни сексуални навици - те правят секс в 3 сутринта и обичат да го правят до входната врата, поне ако съдим по децибела на женския писък. Ама са от вътрешната страна, щото не ги виждам в коридора като надникна през шпионката. Проверих, нали. Иначе можех да се закълна, че са дошли да се оправят директно пред вратата ни. Съседката не съм я виждала, само съм я чувала. Имало е моменти, в които съм била на път да й повикам линейка, щото звучи като да я боли жената. Съседът съм го виждала - прилича на това, което човек си представя като чуе словосъчетанието "епичен полов атлет", така че жената я разбирам що вика. Ма нещо не съм чувала писъци от страст през последните месеци - почвам да се притеснявам за тях.

ПП. Докато писах това ритъмът горе се смени с нещо, което чувам за пръв път. Сега освен гардероба, вече сигурно подхвърлят и нощното шкафче. Интересното е, че има някаква далечна периодика и в този звук - странната поредица от трясъци се повтаря на всеки 10-тина секунди. Представям си го така - четири тласъка с таз, подхвърляне на шкафчето, тласък с таз, подхвърляне на гардероба, гардеробът удря шкафчето във въздуха, тласък с таз, гардеробът пада, шкафчето пада и после пак отначало: четири тласъка с таз...

Започвам да обмислям евакуация в хола, щото ми се струва, че таванът ни изживява последните си мигове и тея скоро ще паднат при мен.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 04, 2013 4:05 am

Научният работник си е научен работник. Image

Изказвам предпазлива хипотеза за едрогабаритна партньорка.

Христино, издай книга най-после, моля те!!! Алек Попов ряпа да яде!!!
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)