Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Mar 04, 2013 10:55 pm

Споделям, че вече имаме фейспалмещо смайли, а аз имам чудесна причина да го използвам. :facepalm: Амикае, ако имаш възможност, махни се оттук. Както го виждам, скоро няма да стане по-добре, но за сметка на това ще се забатачи още повече.

И не си правете майтап с подобни неща, за Бога!
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Tue Mar 05, 2013 12:01 am

Ами на другите остава по-тежката задача да оправят, доколкото могат, тази държава, за да могат хилядите в чужбина (да не кажа даже милиони) съотечественици да се върнат.
Писна ми от песимизъм, отговорът с "Терминал 2" не е нито оригинален, нито забавен. Аз лично съм живял на Запад (макар и за кратко) и имам по всяко време "възможност" да се върна. Не чувствам нужда, но това е въпрос на приоритети. Затова и в други теми съм писал за родолюбието като фундаментален фактор за оцеляването на една нация и нейната държава.
'Poetry first, sausage - later!'

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 05, 2013 12:38 am

Amikae, ако те стегне чепика достатъчно, мога да те ориентирам по кои сайтове да търсиш инфо за емиграция в Канада и да отговарям на въпроси за това как стоят разни неща в провинцията Албърта. Иначе тая енергия или я впрягай някак да ти върши работа, или верно я концентрирай в това да се изнесеш от България, че другото не е оферта.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Mar 05, 2013 12:59 am

JaimeLannister wrote:Amikae, ако ще се самоубиваш, не се пали с бензин.
Мазохистичните ми наклонности се разпростират до вербални и ментални подигравки с персоната ми. Не повече от това. Ако ще се гътвам, предпочитам да се натъпча с нещо, което ще ме вземе в съня ми. :)

От доста време имам възможност да се махна. За жалост има хора, за които е важно точно сега да бъда тук. Хубавото е, че всички те са добри хора и ще ме разберат, ако бъда честен с тях. На този етап все още мога да търпя себе си тук, макар вече да е доста трудно. Ще е хубаво да не съм напълно побъркан. И все пак какъв смисъл има да съществуваш, ако не можеш да се радваш на живота? Аз не се чувствам особен родолюбец, все ми е тая за някакви измислени граници. По-скоро се чувствам землянин, отколкото българин. Единствените неща, които ме задържат тук са огромната обич, която изпитвам към семейството си.

По-скоро трудната част за мен ще е в това да подготвя всичко за заминаването си. Материално и най-вече психически трябва семейството ми да е готово, иначе няма да си го позволя никога. За мен не е толкова страшно, защото чрез интернет всеки ден ще се виждаме и чуваме, но за тях е друго все още.

Mr. Nobody, зависи много къде в България живееш и какъв допир имаш до българската реалност. А предполагам зависи и от човека. Много от вас живеят в големи градове, в които е много лесно да се скриват задколисните изпълнения, а и всеобщата мизерия не е толкова очебийна. Но аз мога да се обзаложа, за каквото поискате, че ви е изключително бедна фантазията колко точно е зле държавата ни и какви неща се случват под носовете ви.

На какво мислиш се дължи желанието ми да замина? Да не мислиш, че имам нужда от пари? Пари имам, винаги съм имал, бърша си гъза с тях понякога. Противни са. Просто знам какви неща се случват в държавата. Ще ми се да не знаех. Ще ми се да не знаех кои хора си делят държавата в момента. Ще ми се да не знаех кои мафиоти на кои политици са протежета и обратното. В България има милярдери и мултимилионери, които притежават такава власт, че самата мисъл някой да се бори с това ми се струва крайно абсурдна. Знам кои са децата им, още по-големи боклуци. Ставал съм свидетел на покъртителни неща. Хора са ми демонстрирали немислима власт.

Затова и не гласувам, защото знам колко тривиално е всичко. Тези стачки, падания на правителства. В моите очи абсолютно нищо не се случва в момента. Дори някой да си направи кефа да бомби народното събрание, докато повечето политици са вътре, пак нищо няма да се промени. Така че, Mr. Nobody, ако искате да оправите България, искам да ти кажа, че ще трябва да знаете кои трябва да убиете, а вие не знаете, но те знаят.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Tue Mar 05, 2013 11:22 am

Да, за съжаление това не е само тук така, ами във всички страни от бившкия Източен блок. Имам приятели от Украйна, например, там положението не е по-розово...
Целенасочено е докарана до това положение държавата ни отвънка (и отвътре) - нещо, за което само Волен Сидеров говори открито. Затова и вярвам, че не абсолютно всички политици тук са за бесилото.

Надявам се каквото и решение да вземеш, да не съжаляваш за него :wink:

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue Mar 05, 2013 9:31 pm

Mr. Nobody wrote:Да, за съжаление това не е само тук така, ами във всички страни от бившкия Източен блок. Имам приятели от Украйна, например, там положението не е по-розово...
Целенасочено е докарана до това положение държавата ни отвънка (и отвътре) - нещо, за което само Волен Сидеров говори открито. Затова и вярвам, че не абсолютно всички политици тук са за бесилото.

Надявам се каквото и решение да вземеш, да не съжаляваш за него :wink:
С малката подробност, че г-н Сидеров само говори, а е толкова години в парламента и нищо не е постигнал. Замислете се също и, че все пак за малка държава като България информацията се разпространява лесно, и не само се знаят за дребните издънките на звездите примерно, но и за това кой политик е подкупен и кой не... Има жълти слухове и клевети, но идва един момент и в който ако се повтаря навсякъде и от всеки не е точно клевета или слух.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 06, 2013 10:18 am

Mr. Nobody wrote:Да, за съжаление това не е само тук така, ами във всички страни от бившкия Източен блок. Имам приятели от Украйна, например, там положението не е по-розово...
Айде пак с тия масони....
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 06, 2013 10:41 am

...МАСОНИТИ!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 06, 2013 11:57 am

Боби Вратарчето, най-големия масон! :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 06, 2013 12:09 pm

Amikae wrote:В България има милярдери и мултимилионери, които притежават такава власт, че самата мисъл някой да се бори с това ми се струва крайно абсурдна. Знам кои са децата им, още по-големи боклуци. Ставал съм свидетел на покъртителни неща. Хора са ми демонстрирали немислима власт.
Извън тийнейджърския ти флейбоянтизъм, би ли дал някакъв пример каква е тая чак пък толкова немислима власт на хора с интелектуалния потенциал на банани.
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Mar 06, 2013 3:30 pm

Има ли значение? Всичко, което напиша спокойно може да се приеме за художествена измислица. Изобщо не искам да казвам нещо сега тук, което някой да цитира след време, и аз да трябва да стоя зад думите си, а аз стоя зад думите си.

Между другото този тон можеш да си го натикаш стабилно знаеш къде. Според мен.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 06, 2013 3:58 pm

Жоро, дума флейбоянтизъм няма и ако има дори минимален шанс да бъдеш разбран грешно, ще бъдеш.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Mar 06, 2013 7:09 pm

Без караници с участия на модератори, плс.
Думата бтв е флейМбоянтизъм.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Wed Mar 06, 2013 9:44 pm

Moridin wrote:
Айде пак с тия масони....
Масони, мормони, йезуити, розенкройцери, неотамплиери... всички ни се изредиха баси ;д

Аз продължавам да си стоя зад тезата за наличието на конспирация за разорение на България - естествено наред и с останалите източноевропейски страни (не смятам, че сме чак толкова специални, че само нас да ни ограбят :wink: ). Разбира се, да се опитвам да убеждавам в обратното когото и да е било, ще е загуба на време.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Mar 06, 2013 9:53 pm

Нова държава със стари комунисти не се прави пък вие си вярвайте за външни намеси .....

Дори на най-ниско ниво манталитета е комунистически - тарикатлък, скатавки и корупция. Анализирайки последните събития в държавата вече съм напълно убеден, че парламента коректно и точно представлява масата избиратели.