Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 12, 2012 11:33 am

Ципросепт май че го разследваха и излезе че е отровен :lol:
Те съдържат дезинфектанта Бензе-тониум хлорид, който е токсичен. Наличието му беше доказано в "Цитросепт", закупен от софийска аптека и изследван в лаборатория в Германия, референтна за Европейския съюз
По БНТ това не е някъкъв жълтурски сайт.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Dec 12, 2012 11:52 am

Аз в крайна сметка реших да си взема болнични. Майната им на парите. И тези ваксини ще гледам да пробвам вече.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Dec 12, 2012 2:34 pm

Не знам, и аз бях чул нещо такова, но не съм чел по - конкретно. При мен
за три - четири години употреба не е имало проблеми и не съм се разболявал, пък принципно съм много болнав. И не съм го взимал с някаква предварителна нагласа, преди някой да каже нещо за плацебо ефекта. Иначе, както казах, не съм го взимал от година и нещо, а те май някъде тогава го откриха това.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Dec 12, 2012 2:43 pm

Amikae, наесен, около септември, тествай. Баба ми от години е на ваксина и да чукна на дърво, не ми е хванала настинка или грип.

@Claymore47_Fen Относно Цитросепт-а, никъде в западна документация не намерих инфо да е токсичен, но това, което много хора не дочитат по отношение на Цитросепт-а е, че той не бива да се комбинира с медикаменти, които се метаболизират от системата на цитохром Р450 в черния дроб, тъй като грейпфрутовия екстракт инхибира елемент (ензим CYP3A4) в тази система и може да доведе до тежки интоксикации.

Тук
има списък с медикаменти, които не бива да се комбинират с грейпфрут или негови екстракти. Забележи, че включва и банални медикаменти като Лоперамид, който е основната съставка в лекарствата с/у диария. Хората често подценяват хранителните добавки и най-вече негативните им ефекти.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 12, 2012 3:21 pm

Поне в листовката, която намерих онлайн въобще не пише, че не бива да се комбинира с каквото и да е. Бтв, това явно е като лекарството на Пипи - освен за настинки, хрема, афти, възпаления на венците, половите органи, пърхот, екземи и гъбички, може да се използва и за дезинфекция на клавиатури и пода на жилището. Хайде няма нужда...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Wed Dec 12, 2012 3:29 pm

Морве, пише го под някаква малко неясна и неуточняваща степента на риск форма ТУК.

Обичам си аватара!!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Dec 12, 2012 4:21 pm

По някаква причина сайтът ми е филтриран, но ако не го пише в официалната листовка, много малко хора ще отидат и на сайта. Бтв, това не е ли "Цитросепт Органик", което твърдяха, че е различно?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 12, 2012 5:12 pm

There are conflicting scientific demonstrations of the efficacy of GSE.[1] Suspicions about the true nature of the active compounds in GSEs arose when synthetic additives were found in commercial products.[2] Suspected counterfeit grapefruit seed extracts were adulterated with synthetic preservatives.[8][9][10] When preservatives were not present in some of the extracts, laboratory tests found the natural extracts had no natural antimicrobial attributes of their own.[5] Some manufacturers of GSE have stated that their extract has compounds nearly identical to benzethonium chloride, but a 2001 study supervised by chemist G. Takeoka has documented that commercial GSE preparations contain the synthetic compound benzethonium chloride that could not have been made from GSE.[5]
http://en.wikipedia.org/wiki/Grapefruit_seed_extract

со все линковете към източниците
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Dec 13, 2012 11:42 am

Мойто било бронхит. И сега пия някакъв хап наречен Флексид. Даже римуват. :lol: :) :neutral: :(

Пиздец.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Thu Dec 13, 2012 1:45 pm

Като оздравееш си купи Респигард и почвай да гълташ всеки месецр в една опаковка са 10 капсули, които се гълтат по 1 на ден и след като свършат се прави 20 дена почивка. Могат да се гълтат и с антибиотик.

cordelia
Adept

Post by cordelia » Thu Dec 13, 2012 4:32 pm

Видях ястреб! В Пловдив.
The good face pain. But the great - they embrace it.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Dec 13, 2012 6:46 pm

Егати каръшкия ден...
И без това ходя рядко на кино, а и от бая седмици все не успявам да отделя време да гледам "Координати: Скайфол"... Днеска най-после със сестра ми отидохме... В "Арена The Mall"... И петнайсетина минути, преди прожекцията да започне, сградата беше евакуирана заради пожар. По-късно от единия охранител чух, че имало бомбена заплаха. Не че ми дреме, де...

И така ми отиде половината ден, набих се с трийсетина лева за транспорт и билети за филма, и... Дано поне ме компенсират от киното за билетите. То ще трябва, бая народ изгоря - в крайна сметка всичките вечерни прожекции бяха отменени, не само моята.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Dec 18, 2012 9:58 pm

Днеска излезнах от болницата :D
Стегнах багажа за да си ходя дома, взех болничния да го занеса в офиса... и там останах. Спешно, трябва се пише търг, няма кой, такова, онакова... добре че в ентусиазма не си бях взела вече билет закъм къщи-то... :roll:
Spoiler: show
Бтв, таквоз гнусно лекарство като туй дето го пих 7 дена в болницата, нивгаж не съм пила. То се едно пиеш нафта и газ на хапчета бре :vomit: И после цял ден дъхам на газ и ми мирише, и ми гадно на стомаха... имах чувството че ако сложа запалена клечка пред устата и ще хвърчат драконовски струи огън :(
Зарад тоя пуст Клацар 7 дни дъвках солети, бонбони, фафли, лукчета, дъвки и всякакъв боклук, и не помогна... и на изпроводяк ми го предписаха да го гълтам още 7 дена... ще ми приседне коледната трапеза, предчувствам аз :(

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Dec 18, 2012 10:40 pm

Всъщност, просто си от хората, които са склонни да екскретират повечко от лекарството през слюнчените жлези (и аз имам този лош късмет). Вероятно и други антибиотици ще имат подобен ефект при теб. Но добре, че поне вече не си е болница.

Обичам си аватара!!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Dec 25, 2012 4:47 pm

Малко набързо минавам, но напоследък нямам време хич (ама обещавам да зачета новия брой :mrgreen: ) Честито на всички рожденици и именници, които пропуснах тази година и Весела Коледа с всички добри пожелания! Междувременно на 8.09 с другарчето се оженихме, а сега разбирам, че ще ставам мама догодина 8-) Тъй че не съм ви забравила, просто света се попренареди - надявам се да наваксам някой ден :lol:
Image