Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Dec 11, 2012 3:11 pm

Някой има ли идея как се отразява second hand smoking-a на бременните?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Tue Dec 11, 2012 8:33 pm

За бременните не знам.
Аз на 18 минах последна комисия преди да отида войник и доктора след рентгена ми каза - момче, млад си още - намали ги или спри ако можеш да пушиш ...
Не съм пушач му казах ...
Той вика, ела си виж дробовете на снимката. И наистина, имах и в двата по едно голямо петно ...
Майка ми и баща ми пушеха много навремето и се видя резултата от пасивното ми пушене ...
А това беше, преди да тръгна по заведения, че и известно време съм работил по тях.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 11, 2012 9:38 pm

И аз имах такова петно и даже влизах в белодробната болница заради него - пак от пасивно пушене. Оттогава някои мои роднини спряха цигарите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 11, 2012 10:32 pm

Със сигурност не се отразява добре, така че бременните трябва да го избягват.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 11, 2012 10:51 pm

Мразя да ме лови грип. Не можа ли да почака да дойдат почивните дни, вместо да ми пречи на работата сега. Днес ми се наложи да си взема болничен. Чувствам се, като гъз, но утре няма да си взема друг. Тъпото в цялата ситуация е, че всички около мен на работа и в къщи имаха някакви дребни хремички и болежки, аз изкарах маса време без да прихвана и изведнъж всичко - гърло, нос, темп.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Dec 11, 2012 11:30 pm

Еми ей така се прави епидемия - като хората ходят болни на работа. Щото, нали, работата е по-важна от здравето на всички.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Dec 11, 2012 11:35 pm

Абе права си. Ще видим как е утре сутринта. Досадно е, щото налазват празници, а болнични сега ще ограничат доходите, а те и така не са достатъчно големи. И двата избора са еднакво гадни.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Dec 11, 2012 11:49 pm

Що не си биете по една ваксина предварително като знаете, че работите с хора?

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 12, 2012 12:52 am

Аз не си бия щото не съм убедена в смисъла от тях и качеството им. Но може и да почна заради тая евентуална множествена склероза дето докторята ме плашат с нея.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Dec 12, 2012 12:56 am

Помагат - майка всяка година се разболяваше редовно от учениците , тази година досега имаше няколко вълни грипни но нея не я прихвана.

Вече за качеството - трябва да проучиш какви щамове се очакват и да избереш качествена ваксина.

Другия вариант е да се къпеш в левкоцити като мен и да избиваш всички вируси и бактерии дори и да си заразена, но това си е по-скоро на късмет да имаш такава имунна система.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Dec 12, 2012 1:06 am

Е, моята имунна система е дотолкова изтрещяла, че напада собствената ми нервна тъкан, та по-добре да не я дразня и хиперактивизирам излишно. :lol:
Единият от очните ми лекари ме съветваше да си я бия тая ваксина. Ще видя кво ще рече и невроложката някой път като ми дойде деня за преглед при нея, нейде в края на Януари. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Wed Dec 12, 2012 7:59 am

Папкайте повече чесън, по възможност български, а не китайски. Също така мед и витамини - примерно една лъжица мед и сока от един лимон на ден правят чудеса при борба с вирусчетата.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Dec 12, 2012 9:27 am

Не съм го пил от година, но когато съм пил винаги ми е помагал Цитросепт - екстракт от семена на грейпфрут. Най - добре е обаче да се пие с вода с подсладител, защото е толкова горчиво, че дави като боен газ от раз. Но когато съм го пил, нищо не ме е хващало. А ваксина не мога да си бия, защото от 3 години ми бият антиалергична ваксина и е противопоказно да се смесват.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 12, 2012 10:35 am

Понеже тоя цитросепт отдавна се спряга за магическо лекарство, навремето четох доста за него и консенсусът е, че е пълен с някакви доста тровещи (както вредители, така и твоите клетки) вещества от порядъка на белина :mrgreen: ще изровя материалите
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Wed Dec 12, 2012 11:25 am

Не забравяйте Осцилококцумунумунума! И разни други лекарства, дето действат с паметта на водата!