Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Само аз ли не мога да харесам Хиперионските ;р Пълна мъка ми е да ги чета, хем си ги зех.
Ай, успех с Кафка
Ай, успех с Кафка

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Браги, виж пак това, което съм писал за Хиперионите в viewtopic.php?p=186421#186421
Е, вярно, че това беше преди 14 години де, може оттогава насам да ми се е променил светогледът; може и да ми харесат сега, не знам, ще пробвам по някое време сигурно 

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Метни го в колата 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Прочетох The Name of the Wind на Патрик Ротфъс и хич не се впечатлих. Супер плитки сюжет и герои. Единственото забележително на книгата е скоростта, с която се минават 800те й страници. Прочетох Un Lun Dun на Чайна Миевил и в общи линии книгата беше ОК. Освен това минах и първата част на Deepgate Codex на Alan Campbell - Scar Night, интересен сетинг и идеи и нескопосано развити герои, въобще пропилян потенциал, чудя се има ли смисъл да продължавам нататък.
В момента редувам Кръвта на елфите на Сапковски, The Killer Inside Me на Джим Томпсън и Ilario - The Lion's Eye на Мери Джентъл.
В момента редувам Кръвта на елфите на Сапковски, The Killer Inside Me на Джим Томпсън и Ilario - The Lion's Eye на Мери Джентъл.
- tigermaster
- Elder God
"Сияние". Бог да ми е на помощ...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Защо? Ако говориш за романа на Кинг, той е един от най-добрите му според мен.tigermaster wrote:"Сияние". Бог да ми е на помощ...
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- tigermaster
- Elder God
Баш за него говоря. Знаеш ли колко години не смеех да посегна към тая книга заради това, което съм чувал за нея? Иначе до момента е нещо твърде интересно.passer-by wrote:Защо? Ако говориш за романа на Кинг, той е един от най-добрите му според мен.tigermaster wrote:"Сияние". Бог да ми е на помощ...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Ами ако си свикнал с Кинг, едва ли ще ти изкара чак толкова акъла.
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- tigermaster
- Elder God
Не знам, ще видим.passer-by wrote:Ами ако си свикнал с Кинг, едва ли ще ти изкара чак толкова акъла.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Като заговорихте за Кинг, сега чета "Талисманът". Както можеше да се очаква, завладяваща атмосфера и дълбок реализъм, дори и във фентъзи света.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!