Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 9:35 am

Днес си направих първото ходене до работа с колело. Оказа се доста по-малко инфарктно, отколкото очаквах - макар че си подбрах маршрут по малки улички като цяло, направих около километър и по булевард с много движение, нито един автомобил не ми направи проблеми. Чудя се дали средният шофьор не е взел да се очовечава... надали, но надеждата остава, дето викат хората.
Иначе работният ден определено започва много по-бодро, след като си навъртял няколко километра, вместо все още заспал да скочиш в колата и да псуваш колегите шофьори. Надявам да зарежа моето моторно возило за доста месеци напред (освен ако не вали дъжд, де :wink: ).

И, разбира се, да се похваля с новото возило - за парите си е силно доволно, доколкото си направих проучванията. Разликата със снимката е, че на моето рамката е в сиво и червено, вместо сиво и синьо.
http://www.dragbicycles.com/html/images ... _pro_b.jpg
Elves dig rocket launchers.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 08, 2008 9:42 am

А колко парички, ако не е тайна? :)
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:14 am

Жоре и ти ли ще преминеш от другата страна. :shock: Аз засега си оставам моторизиран. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 08, 2008 10:17 am

Отдавна искам ново колело аз, не сам оза хдоене до работата, ми за циклаж из парка.
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:19 am

Аз пък се замислих дали и на мен няма едно колело да ми свърши работа. От Подуене до работата ми е 30 - 40 мин пеша. С колело сигурно мога да го взема за 15, за разлика от когато съм с колата сутрин. Тогава заради задръстването и прочее пак си ми е половин час пътуването. :evil:

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Tue Apr 08, 2008 10:32 am

DELgado wrote:Аз пък се замислих дали и на мен няма едно колело да ми свърши работа. От Подуене до работата ми е 30 - 40 мин пеша. С колело сигурно мога да го взема за 15, за разлика от когато съм с колата сутрин. Тогава заради задръстването и прочее пак си ми е половин час пътуването. :evil:
ако фанеш колело,най-много да си избиеш още некой зъб!

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 10:43 am

Не е тайна, пък и го има в страниците на няколко български магазина :wink:
Колелото се води Драг Онтарио Про, струваше ми 480 лева и го взех от новия магазин на Веломания, мога да ти дам координати, ако искаш. В интерес на истината се бях насочил към Драг Онтарио, който е 415 лева и разликата е само в някои от компонентите (рамката е същата), но нямаха моя размер рамка, пък вече се бях наточил и скочих на Про-то.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Apr 08, 2008 10:56 am

Skywalker wrote: ако фанеш колело,най-много да си избиеш още некой зъб!
Ще гледам да скипна тогава. :lol: И без това така и не се научих да карам колело като хората. 8-)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Apr 08, 2008 11:00 am

не е особенно трудно :) айде да направим някое походче - на 30-40 километра извън софия някъде.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Tue Apr 08, 2008 11:11 am

Принципно съм съгласен, само да минат 2-3 седмици, че си разтегнах нещо коляното и не искам да го товаря много. Мари също си взе колело, така че може направо конвой да направим :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 08, 2008 11:49 am

Moridin wrote:От целия ми интернет работи единствено връзката с Шедоуденс :shock: :shock: :shock:
Ако ти трябва спешно да провериш нещо в некой сайт, само свиркай, ше следа темата.

За бипедалите - цялото ми детство е минало на седалката, из и около селото ми. Обаче не виждам смисъл от колело в град - и особено в Сф. Или ше те стресират и сгазят, или най-малкото им дишаш всичките мръсотиии и отрови, при което целият оздравителен ефект на упражнението се обръща.

(Аз лично се придвижвам или пеш по преки улички в центъра, или с такси/маршрутка, или безплатно с гр. транспорт, ако има пряк и удобен.)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Apr 08, 2008 12:19 pm

С колело ми е по-бързо да отида до офиса, отколкото с градски транспорт, и определено по-бързо отколкото с кола. Не че съм ходил с колело, ходил съм с ролери :)

особено при тези задръствания колелото > кола

Термита (а и аз бтв) работим на Цар Борис III - една от малкото велосипедни алеи е там :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 08, 2008 12:32 pm

thunder wrote:С колело ми е по-бързо да отида до офиса, отколкото с градски транспорт, и определено по-бързо отколкото с кола. Не че съм ходил с колело, ходил съм с ролери :)

особено при тези задръствания колелото > кола

Термита (а и аз бтв) работим на Цар Борис III - една от малкото велосипедни алеи е там :)
Ставаме 3ма на тая алея дет бачкаме, ма трее се накана тая година си зема колело най-сетне и пак ше ме домързи след първото задъхване и ше го карам колкото от офиса до Била ;р
Last edited by Xellos on Tue Apr 08, 2008 12:37 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Apr 08, 2008 12:37 pm

В някое паркче по равно за тебе е идеалка, ще ти подобри много тонуса, ще видиш.

Аз обичам много да карам, но ми е тъпо без компания. Колелцето ми е и въз старичко, ако и запазено. Иска ми се да си купя ново по-леко и по-здраво ^^, ма паричките засега не стигат и за билетчета :).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Apr 08, 2008 6:26 pm

Егати как ме изненадаха колегите днеска с яки подаръци. Не че не хапнаха добре тука ма обикновено праим некви по-скромни неща пък и не сме си първа любов офиса. :roll: Ше се гъзарим са с марков суичер на reebok :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”