Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Oct 12, 2012 11:12 am

ProxyFantasy wrote:Започнах да изпробвам различни интернет глупости. Реших, че да си направя туитър е крачка към бъдещето, в което всички спамим глупости + си е тренировка по английски (колкото и малка да е тя :Д). Освен това си направих и Goodreads профил - някаква доста интересна платформа, в която хората споделят какво са чели и дават ревюта. Пак си е някаква занимавка.. Явно наистина не мога да си намеря смислено занимание...
За тренировка по английски, мога да ти препоръчам paltalk. Аз там съм си направила "публична стая" за упражняване на испански като чужд език, и всеки път като влезна има-няма 5 минути и цъфва някой испаноговорящ да си говорим през микрофона :). Програмата е ориентирана повече към аудиокомуникация, макар че има и чат, и е много полезно за развиване на "слуха". На испански това ми е най-проблематичната част, да си настроя слуха на испанска, вместо на английска вълна :)

Иначе, Goodreads rulls :)

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Oct 12, 2012 11:35 am

ProxyFantasy wrote:Явно наистина не мога да си намеря смислено занимание...
Еми да, скука, няма какво да се прави. :mrgreen:
Само да не вземеш да си губиш времето с разработка на игри :twisted:
There are no rules! I'm gonna get you!

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Oct 12, 2012 3:16 pm

Рофлмао. Всякакви такива действия ме навеждат на мисълта, че имам да правя да правя 2 проекта по КАД и сума ти други глупости... :Д

Но, да. Трябва да започнем! Мина ми времето да се оплаквам с университета.. ;/// ;(

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Oct 12, 2012 3:21 pm

moonlight wrote:
ProxyFantasy wrote:Започнах да изпробвам различни интернет глупости. Реших, че да си направя туитър е крачка към бъдещето, в което всички спамим глупости + си е тренировка по английски (колкото и малка да е тя :Д). Освен това си направих и Goodreads профил - някаква доста интересна платформа, в която хората споделят какво са чели и дават ревюта. Пак си е някаква занимавка.. Явно наистина не мога да си намеря смислено занимание...
За тренировка по английски, мога да ти препоръчам paltalk. Аз там съм си направила "публична стая" за упражняване на испански като чужд език, и всеки път като влезна има-няма 5 минути и цъфва някой испаноговорящ да си говорим през микрофона :). Програмата е ориентирана повече към аудиокомуникация, макар че има и чат, и е много полезно за развиване на "слуха". На испански това ми е най-проблематичната част, да си настроя слуха на испанска, вместо на английска вълна :)

Иначе, Goodreads rulls :)
ха, това звучи гига яко
This is it. Ground zero.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Oct 12, 2012 4:29 pm

Тъй си е. Откъм звук са добре, не ми се нацепва разговора като при скайпа, така че ако отсреща са с качествен микрофон, разговора върви много добре. А това си е ключово, за да си настрои човек слуховия апарат на съответния език. :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Oct 15, 2012 12:10 am

Споделям, че Феликс Баумгартнер скочи от 39 километра височина и оцеля. Не го гледах, щото не си падам по зрелищни опити за самоубийство, но се радвам, че осъществи мечтата си, като при това оцеля, за да се радва и се надявам следващия път да се отдаде на по-спокойни занимания като плетене или макраме.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Oct 15, 2012 12:19 am

Мда! Браво на суицидния чиляк! Нездравословен начин на живот си е избрал, ама ме кефи, щото олицетворява онзи много готин човешки въгрък в гъза, който бута човечеството напред. Хората са прекрасни, поне някои от тях!
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 15, 2012 1:46 am

Аз го гледах и не беше никакъв случаен опит а контролиран, изчислен и отработен експеримент без никакви отклонения.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Oct 15, 2012 4:59 am

Добре отработен? Щото преди него са пуснали по тоя начин от стратосферата още 1000 човека поне? :lol:
Толкова много неща можеха да се объркат, че направо не ми се мисли. Добре, че завърши благополучно.

Oui. Je suis garbage.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Oct 15, 2012 10:56 am

Е това му беше третия скок от подобна височина все пак :) Дотук само докъм 25 км височина беше скачал.

Но факт, че беше доста експериментален - цялата идея (освен редбул да се рекламира мноо ясно) беше всъщност да тестват този костюм, с който беше облечен, дали става и за по-обикновени люде като пилоти на совалки да скачат в бъдеще с него.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 15, 2012 4:46 pm

Парашута се отвори автоматично, нищо не може да стане. Единственото притеснение беше да не се завърти като скача защото при почти вакум и никакво триене щеше да натрупа голяма скорост на въртене и да изпадне в безсъзнание. Но шанса да допусне такава грешка беше минимален.

Христинке вярвай повече на математиката :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Oct 15, 2012 4:51 pm

Радостинчо, точно щото се разправям доста с математика и теоретични симулации нямам навика да им вярвам много. Еле па дотам, че да си поверя живота на тях. :lol:

Иначе верно, никога нищо не се е епрецаквало с разни автоматични механизми. :lol:

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 15, 2012 4:54 pm

В последните 30-тина години космически изследвания няма гаф. Дори марсохода беше успешен . Пък и както каза Тъндъра това му пореден скок а преди това са тествали с празна капсула.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Oct 15, 2012 5:22 pm

RRSunknown wrote:В последните 30-тина години космически изследвания няма гаф. Дори марсохода беше успешен . Пък и както каза Тъндъра това му пореден скок а преди това са тествали с празна капсула.
Изгоряха 2 совалки :) Едната кацна на магия. Мир беше на няколко пъти на косъм от смърта. Има немалко неуспешни лаунча за извеждане на сателити. Факта е че единственото нещо което не може да се обърка е гравитацията да спре да работи по средата на полета. Но не беше толкова big deal и опасен колкото го изкарват де, просто беше зрелищен.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Oct 15, 2012 5:30 pm

Имаше и два провалени полета до Марс, впрочем. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.