Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- Maledictus
- Warmage
Да, наистина има такъв трилър, бях забравил.... "Реквиема" ще да е сатанинска меса, а голямата меса....
Но пък може да се хванем за Конспирацията Толкин : Небесни истини в митологията на Средна земя! Ключът към Царството небесно скрит из страниците й! Толкин разобличава Църквата!!!!!!
Преди малко Ян ме засече на щандчето ни на автогарата и си поприказвахме за днешното ми откритие. Докато подреждах книгите в обекта след ревизията на някой съвестен колега, попаднах на книга-игра, НОВА, която се казва "Ромски лабиринт"!!!!!!!!! РОФЛ!
Но пък може да се хванем за Конспирацията Толкин : Небесни истини в митологията на Средна земя! Ключът към Царството небесно скрит из страниците й! Толкин разобличава Църквата!!!!!!
Преди малко Ян ме засече на щандчето ни на автогарата и си поприказвахме за днешното ми откритие. Докато подреждах книгите в обекта след ревизията на някой съвестен колега, попаднах на книга-игра, НОВА, която се казва "Ромски лабиринт"!!!!!!!!! РОФЛ!
Е тази я мярнах много отдавна, просто е гениална: пристигаш от село у Софията и трябва да избереш дали да отседнеш у чичо си Методи (примерно) или да отидеш на квартира... По-нататък не се задълбочих 

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
Фондация "Отворено общество"? 
Звучи интересно. Ако някой я е изиграл, нека сподели впечатления.

Звучи интересно. Ако някой я е изиграл, нека сподели впечатления.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- Maledictus
- Warmage
От няколко дни чета сборника Viriconium на M.John Harrison и съм адски впечатлен. Прекрасен стил, бях чел какви ли не хвалби по този параграф преди да подхвана този автор, и бях леко скептичен дали не са пресилени, но още от първите страници се оказа, че не е така. Ако трябва да го сравня с някой друг автор в това отношение, ще е Gene Wolfe, като на моменти напомня леко и на Mervyn Peake, което за мен е почти перфектна комбинация.
Малко не ми е ясно защо поредицата се води фентъзи, имайки предвид, че действието се развива далеч в бъдещето след упадъка на високотехнологична цивилизация, останките от които все още се експлоатират и са от рода на енергийни ножове и летящи машини, а поне засега магия тотално липсва, но на кой му пука жанра, важното е, че е омагьосващо, най-вече като атмосфера.
Малко не ми е ясно защо поредицата се води фентъзи, имайки предвид, че действието се развива далеч в бъдещето след упадъка на високотехнологична цивилизация, останките от които все още се експлоатират и са от рода на енергийни ножове и летящи машини, а поне засега магия тотално липсва, но на кой му пука жанра, важното е, че е омагьосващо, най-вече като атмосфера.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
хм, да, Лукяненко има способността да омагьосва така. ^^RAT400 wrote:днеска си бях забравил ключовете и си купих "Нощен Патрул" да ми запълни времето, докато едни добри хора, дето им се вика родители, дойдат и ме пуснат...
в момента съм на трета част и май цяла нощ ще чета.
В момента чета "Последният сребърник" на Блейлок. Но или чета твърде разсеяно, или действието ми се развива много бавно, или стилът не ми допада, 'щото съм много далече от това да я дочета скоро...
А глътките свобОда, тъй ехтящи
оказаха се... мъничко отровни
оказаха се... мъничко отровни
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Прочетох "Илион" ("Ilium") на Дан Симънс. Страшно ми хареса!
След час ще отида да си купя и "Олимп".
Започнах "Илион" с малко подозрения, защото навремето "Хиперион" нещо хич не можа да ме грабне, трудно го прочетох, а продълженията май изобщо не ги и започвах. Но това... това се оказа нещо съвсем различно - то бива хумор, бива препратки, бива поезия, бива размах на идеи, бива, амаааа...

Започнах "Илион" с малко подозрения, защото навремето "Хиперион" нещо хич не можа да ме грабне, трудно го прочетох, а продълженията май изобщо не ги и започвах. Но това... това се оказа нещо съвсем различно - то бива хумор, бива препратки, бива поезия, бива размах на идеи, бива, амаааа...

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Хиперионският кантос е величествена книга, когато се прочете накуп, но си трябва нагласа.
ГОРЕЩО ти препоръчвам, макар да знам, че няма да ме послушаш, да НЕ прочиташ Олимп. Тая книга омаза тотално всички мега яки концепции от първата.
По-скоро сега, като си се нахъсил на Симънс, пробвай пак Хиперион и прочети и втората книга. Ендимионите кучета ги яли, но от първия кантос по-високо във фантастиката за мен нема
ГОРЕЩО ти препоръчвам, макар да знам, че няма да ме послушаш, да НЕ прочиташ Олимп. Тая книга омаза тотално всички мега яки концепции от първата.
По-скоро сега, като си се нахъсил на Симънс, пробвай пак Хиперион и прочети и втората книга. Ендимионите кучета ги яли, но от първия кантос по-високо във фантастиката за мен нема

And you can't dance with a devil on your back...
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Хм, да ви кажа, заедно с тези три мнения тук станаха четири, които ми казват едно и също - а различно още не съм чул
И то с мрррзела ми да се вдигна от стола и с бурята навън се получи така, че не се разходих да си взема "Олимп"
Лошата страна е, че докато се прибера вкъщи довечера, няма да имам какво да чета, ама то май няма да имам и много кога.

Eric: I use my sword to detect good on it.