Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Aug 05, 2012 9:48 pm

мняяя демоноида пак е зачезнал ;(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Aug 05, 2012 10:11 pm

От доста време го няма - съсипаха ги с хакерска атака.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Aug 12, 2012 10:05 am

Днес си направихме едно голямо пътешествие от около 1000 километра от другата страна на планината в British Columbia, за да се нагледаме на гледки и красоти. По случайност най-накрая попаднахме и на перфектния път за тоге! :mrgreen: Имаше си остри завои, комбинирани с дълги прави общо около 25км. Много подобен е на изкачването към Алеко на Витоша. Въпреки голямата височина (от 1000 до около 1500м), колата дърпаше много добре нагоре с турбото и завоите за препоръчителна скорост 20км/ч ги взимах с 50-60 без грижи. Надолу вече като проучих терена карах предимно с 80-120 и някой-друг power slide на завоите, за които жената мрънкаше да не съм прецакал гумите. :) Абе определено беше много по-голям кеф, отколкото който и да е трак.

На път обратно вече беше здрач и се влачихме зад някакъв ТИР с 50 км/ч без никакъв шанс за задминаване, когато зад мен се появи ултимативния враг - Subaru WRX STI (срещу когото принципно нямам шанс, защото е най-надупеното версия все пак). Сигурно 10-15 минути се мъчихме, докато най-накрая стигнахме до лентата за задминаване. Настъпих яко газта, отвявайки камиона и Subaru-то зад мен като видя и той се въодушеви, та след броени секунди се изравнихме на около 140км/ч, което ми е максималният толеранс за превишаване на скоростта тук и накрая онзи отпраши напред с много повече.

Абе много забавен ден. Гледките и красотите също си струваха.
Last edited by AlDim on Sun Aug 12, 2012 10:24 am, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Aug 12, 2012 10:20 am

Невероятна е природата в тая страна! Тоя път видяхме Скалистите планини откъм Бритиш Колумбия. Там е по-топло заради окена и планините са потопени в растителност. При нас в Албърта са както името им предполага - Скалисти. И те са безумно красиви, ама по един суров ледников начин. А долу в Колорадо в САЩ е по-сухо и растителността е по-малко и не толкова тучна. Тук на различни нива на планината гледахме различни неща днес. По-надолу имаше continental rainforest с огромни столетни кедри и папрати. Нагоре се разходихме през едно блато с типична блатна местна растителност. А накрая се забихме в едни субалпийски райони, които точно в момента цъфтят и беше разкошна зашеметяваща шарения. Там ни изядоха и някви лоши комари, ама гледката от високото на една голяма река дето се плацикаше през планината, сис труваше всяка пъпка. Как миришеше тая планина на всичките тези места... Що ли не можем да си бутилираме въздух оттам и да си напълним къщата с него???

Вечеряхме в една old fashion diner, ма все едно то филм вадена!!! Барабар с джукбокса и червените седалки...

После вече като съвсем се стъмни докато карахме по магистралата, видях падаща звезда.
Абе, денят немаше празно!
А колата (Мишо-акулата) е фантастична! Обожавам я! Цялата и предница е в кафяви петна от убити насекоми сега обаче.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Mon Aug 13, 2012 8:42 am

Amelia wrote:По-надолу имаше continental rainforest с огромни столетни кедри и папрати. Нагоре се разходихме през едно блато с типична блатна местна растителност. А накрая се забихме в едни субалпийски райони, които точно в момента цъфтят и беше разкошна зашеметяваща шарения. Там ни изядоха и някви лоши комари, ама гледката от високото на една голяма река дето се плацикаше през планината, сис труваше всяка пъпка. Как миришеше тая планина на всичките тези места... Що ли не можем да си бутилираме въздух оттам и да си напълним къщата с него???
... снимки? :drool:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Aug 13, 2012 8:53 am

Някой ден ще качим. Кумата като ни беше тук на гости изръшкахме разни яки места из Албърта, та и от там трябва да ви покажа снимки. И малко от САЩ...

Oui. Je suis garbage.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Fri Aug 17, 2012 4:24 pm

Изпращайте номинации за 28 септември - Деня на правото да знам!
Краен срок: 16 септември 2012 г.

За десети пореден път Програма Достъп до Информация ще връчи годишните награди за принос в областта на свободата на информацията.
Тази година категориите за наградите са шест:
Позитивни награди “Златен ключ”
1. Гражданин, най-активно упражнявал правата си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ);
2. Журналистически материал, свързан с правото на достъп до информация;
3. НПО, най-активно упражнявало правата си по ЗДОИ;
4. Институция, най-добре организирала предоставянето на достъп до информация;
Антинагради:
1. “Катинар” за институция, която нарушава правата на гражданите и възпрепятства свободния достъп до информация;
2. “Завързан ключ” за най-абсурдно и смешно решение по ЗДОИ

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Aug 19, 2012 6:54 pm

Windows 8 е жена. Няма друг начин по който да се обясни начина по който тази операционна система може да те изкара от кожата ти за секунди. И да е толкова по добра от 7 че да не можеш да я изхвърлиш.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Aug 19, 2012 8:43 pm

The Dragon wrote:Windows 8 е жена. Няма друг начин по който да се обясни начина по който тази операционна система може да те изкара от кожата ти за секунди. И да е толкова по добра от 7 че да не можеш да я изхвърлиш.
С какво точно е по-добра? Аз освен task manager-а в досегашните билдове не забелязах едно нещо, което да си струва промяната за нормални компютри.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Aug 21, 2012 9:04 am

Май не съм успял да се похваля тука - преди пет дни обраха апартамента ми, докато спях - хедкаунта е три лаптопа, фотоапарат с два обектива, цялата ми раница с документи, банкови и всякакви други карти, флашки, лекарства, айпод, айфон и какво ли още не, и най-непрежалимото - харддиска с 95% от всичките ми снимки и доста друга информация, събирана последните пет години.

Все още не зная на кой свят съм, за техниката изначално не ми пука толкова, но още не мога да се отърва от надеждата да се намери тоя пуст харддиск :(

В апартамента ми се чувствам безкрайно негостоприемно, съседите ми са кретени и немалко вероятно участници. Онзи ден залепих едно листче с молба за каквато и да е информация на входа - за десет минути ми го бяха смачкали и хвърлили в кошчето... Полицията едва ли ще си мръдне пръста, но днес ще опитам пак да им повлияя по някакъв начин.

Откъм положителната страна, видях, че две растения, оставени във вода, са ми пуснали корени. За пръв път ми се случва, обикновено гътясват.. дано да не ги уморя, като ги пресадя.
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue Aug 21, 2012 9:14 am

Отвратително е, Жоро. Ужасно съчувствам. Полицията оглед и взимане на отпечатъци не направи ли поне, бахти :(
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Aug 21, 2012 11:54 am

Баси гадното. :( Can't say I feel ya brah, but you have my support
Last edited by Claymore on Tue Aug 21, 2012 4:12 pm, edited 1 time in total.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Aug 21, 2012 2:25 pm

Жоре, предлагам директно да натопиш някои от съседите си. Минимум като съучастници. Може пък да вземеш да преобърнеш някой камък, дори да не нацелиш точните.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 21, 2012 5:42 pm

Е, Жоро, ебаси!!!
Пиши ги бегали и си инсталирай тежка врата със секретни брави и решетки на прозорците. Ебало си е майката!

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Aug 21, 2012 8:26 pm

Честно казано не ми се седи в тая квартира, така и не успях да харесам мястото, а и съседите ми са неприятни като цяло.

Добре, не е толкова драма, сто хиляди снимки, които ще погледна още четири пъти, но поне си знаех, че са там :( а и кой знае още какво, за което в момента не се сещам.

Съседите няма как да натопя някой конкретен за съжаление, иначе моментално. Може и да не са баш те, може някой пезвенк да им е идвал на гости, ама все тая...
This is it. Ground zero.