Споделете пак
Moderator: Moridin
Защо не разпечате няколко опровержения на най-известните технически градски легенди, за които ви питат? Ама на някакви официални бланки, примерно, събрани в наръчник на клиента на незнам кой магазин и като ви се изрепчат поне да им показвате, че не е е чисто ваша заблуда... Бтв, като се има предвид на какви игноранти съм попадала в магазини за техника, понякога е логично клиентът да не ти вярва.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Първо, защото *точно* това, което клиентът иска, просто не съществува.moonlight wrote:А ти що не му продаде каквото иска, и да ходи да се бие в стената?AlDim wrote:..."NO!!! I HAVE A TECHNICIAN WAITING FOR ME TO BRING A CABLE RIGHT NOW! WHY CAN'T YOU GIVE ME A USB TO USB CABLE?!?"
"I am sorry, but that does not exist." (Поне не за това, което той си мисли, но да не навлизаме в подробности)
Ако говорим за нещото, за което АлДим казва, че няма да му свърши работа, то...
Второ, защото ако му продадат нещо, което не му върши работа, той *със сигурност* ще се върне обратно в магазина и ще поиска да говори с управители, че и нагоре, по една от две причини: или защото "това вашето просто не работи", или защото "ами те ми казаха, че това ще ми свърши работа, а то изобщо е е за тази цел!" (да, ще забрави напълно всичко, което е говорил при предишното си посещение).
Трето, защото това, за което АлДим казва, че няма да му свърши работа, всъщност е доста рядко срещано и те може просто да го нямат в наличност или изобщо в каталога си

Пффффф. Чудя се дали можех да мисля толкова студено и цинично и преди да се набутам в този шашав банков проект.
...................................
От друга страна, при положение, че това е темата за споделяне...
...остават ми ТРИ ДНИ, докато изляза от този шашав, откачен, недопланиран, недоуправляван, ужасно преработващ и стресиращ проект, в който прекарах последните десет месеца от живота си и който изискваше от мен (както и от другите работещи по него) да му посветя на практика цялото си време, включително и това, което минаваше за свободно, а нерядко и това, което уж беше замислено като за сън! Три дни на говорене с хора, довършване на документация и т.н.... и това е - и се връщам към живота и приятелите си!

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- RRSunknown
- Elder God
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Така де, че има - има, ама не могат да се ползват точно за това, за което онзи човек го е искал
Т.е. могат да се ползват само за устройства, които са специално пригодени за това - най-често за устройства, които по някаква причина имат "обърнат" USB-порт - но това при всички случаи ще бъде изрично описано и във всички *други* случаи тези кабели не вършат работа.

Eric: I use my sword to detect good on it.
- Interpreter
- Forsaken
Хубаво де, а не може ли да се направи една такава малка програмка, каквито имаше за паралелните портове, да кажеш по нея кой е slave и кой master, и да се свърши работата? Може пък онзи техник да е имал такова нещо.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Идея си нямаш колко "бизнесмени" от фермите наоколо (че и в центъра, доколкото съм чувал...) са с компютри на по 10-15 години. Все още има хора с Win 95/98. Така че crossover кабела поне знам, че няма да ми го върнат със злоба. 
А Type-A към Type-A кабели има, както намекнах и в горния си пост. Проблемът е, че а) те са ултра редки, б) противоречат на най-базовите USB спецификации в) определено не могат да вържат два компютъра за трансфер на данни. Това да вържеш две дупки на компютрите ти не е като да си опънеш тръбичка, по която да ти "текат" данните, но идиотите това не могат да го схванат естествено. В края на краищата на всички им е ясно, че интернетът е "a series of tubes"!

А Type-A към Type-A кабели има, както намекнах и в горния си пост. Проблемът е, че а) те са ултра редки, б) противоречат на най-базовите USB спецификации в) определено не могат да вържат два компютъра за трансфер на данни. Това да вържеш две дупки на компютрите ти не е като да си опънеш тръбичка, по която да ти "текат" данните, но идиотите това не могат да го схванат естествено. В края на краищата на всички им е ясно, че интернетът е "a series of tubes"!
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Ами, то това с трансфера не става ли и така:
http://www.teamviewer.com/bg/index.aspx
В смисъл, без изобщо да е нужен кабел?
http://www.teamviewer.com/bg/index.aspx
В смисъл, без изобщо да е нужен кабел?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- The Dragon
- Elder God
Ъъъъ .... изисква мрежова връзка Team Viewer-а. А тогава има много по елегантни начини за трансфер.
В случая проблема е че USB протокола не е симетричен а има дирекция - т.е. имаш controller и controlled. На едно PC всички портове са контролиращи. Та когато се опиташ да вържеш PC-PC става мазало - много вожд и никакъв индианец. Затова не можеш да вържеш само на мед. Трябва ти по средата един чип който транслира сигналите и лъже вождовете и от двете страни че от другата страна е индианеца.
От друга страна вече това е ненужно решение - на една трета от цената на това чудо можеш да вземеш usb wireless адаптор и да ги вържеш ад хок. Или най простия начин ако двете машини са близо и не са макове - взимаш харда на единия и го връзваш на другата машина.
В случая проблема е че USB протокола не е симетричен а има дирекция - т.е. имаш controller и controlled. На едно PC всички портове са контролиращи. Та когато се опиташ да вържеш PC-PC става мазало - много вожд и никакъв индианец. Затова не можеш да вържеш само на мед. Трябва ти по средата един чип който транслира сигналите и лъже вождовете и от двете страни че от другата страна е индианеца.
От друга страна вече това е ненужно решение - на една трета от цената на това чудо можеш да вземеш usb wireless адаптор и да ги вържеш ад хок. Или най простия начин ако двете машини са близо и не са макове - взимаш харда на единия и го връзваш на другата машина.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.