Споделете пак

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat May 19, 2012 11:52 am

Подписах.
Не знаех за тези изисквания.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Sat May 19, 2012 2:48 pm

Аз едно нещо не схващам, наистина ли са толкова малоумни тия хора ... Акъла не ми го побира ... :shock:

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat May 26, 2012 6:55 pm

Имам едно запитване.
В един сайт ми предложиха работа. По около 80-100 новини по около 200 думи на месец. Включително в тях някои по-сериозни статии. За 400 лева на месец. Първи курс журналистика. Много, много се чудя дали да приема. От една страна това не ме развива по никакъв начин като журналист, от друга, обаче, това са си 400 лева на месец, работа, като работа...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Lord
E'lir

Post by Lord » Sat May 26, 2012 7:18 pm

Двойно повече от оптимистичните надежди на стажант втори/трети курс в адвокатска кантора, основните задачи на който са "само" да прави преписи, да разнася документи, да пише договори и да се мъкне по дела.

С тия пари на практика елиминираш тежестта за вашите, която представлява издръжката ти, докато пишеш две-три преводни новинки на ден - по което време пожелаеш, от което място ти душа иска. Останалото време е за лекции и баране на топките. Плюсове са евентуалното изглаждане на писмения ти език и придобиването на елементарна ориентация в издирването на новинарски материали из интернет + един ред в CV-то ти. Първи курс тва. Бг. Алтернативи не споменаваш.

Някой трябва да те плесне зад врата или и сам можеш да вземеш адекватното решение? :D

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat May 26, 2012 7:49 pm

Определено си струва като за работа в първи курс.
This is it. Ground zero.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat May 26, 2012 9:29 pm

Всъщност го правя от 2 месеца това, просто скоро трябва да решавам дали ще го правя и за нататък.
И аз така смятам.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Sat May 26, 2012 11:19 pm

Данте май искаше просто да ни подразни. :D

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat May 26, 2012 11:31 pm

Не, човек. Просто уча журналистика и искам в бъдеще да се занимавам с нещо, което е творческо. Сам да си ги пиша нещата, да разследвам, да ходя, да създавам.
А тук искат от мен да пиша дописки, който са копи/пейст от чуждестранни сайтове, но с твои думи.
Кофти ми е така, но по-добре да работя 2-3 часа на ден от вкъщи такава дейност, от колкото да работя по 8 часа в Пикадили за същите пари.
Просто споделям, защото последната 1 седмица се чувствам доста зле от факта, че правя нещо подобно.
Но имам твърде идеалистични представи. Все от някъде се започва и работата си е работа.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat May 26, 2012 11:37 pm

Дюд, журналист в България... сириъсли. :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat May 26, 2012 11:42 pm

Дават ли ти пари за законна дейност които почти не изисква усилия и се работи от вкъщи не виждам що за човек трябва да си за да откажеш особено ако си студент и нямаш средства.

При такава голяма безработица в която вишисти са готови да въртят кирката за по 300 лева ми се струва доста разглезено да се отказваш с лека ръка.

б.т.в. Ако все пак ти е над достойнството да се занимаваш с такива дейност дай ми адреса на сайта - знам перфектно английски, писал съм статии и имам нет - едва ли ще се затрудня да върша същата работа за стотина лева на месец в свободното си време.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat May 26, 2012 11:52 pm

Не мрънкам, не съм се отказал, работя вече 2 месеца това, просто споделям

п.п
Много мразя изцепки от типа на "журналист в България, ЛОЛЗ"...

КАКВОТО И ДА Е БИЛО в България, ДЮД, срсли?

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Sun May 27, 2012 1:23 am

Според мен работата е много хубава, поне така звучи - работа от вкъщи, по специалността. Пфуу, защо не намирам и аз такива.. Спести си бачкането по 8 и повече часа на ден за същите пари, не се притеснявай това в България може и да не ти се размине така или иначе :wink: А и имаш и достатъчно време да учиш все пак, което би трябвало да ти е приоритет :)

Наистина за съжаление има много хора с образование (включително и аз в момента), които са готови да работят какво ли не на този етап. Работа все по-трудно се намира или поне хубава работа. Иначе робовладелци има колкото искаш... :roll:
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun May 27, 2012 2:46 pm

Данте, каквато и професия да хванеш, обикновено първо се минава през много хамалогия, докато стигнеш до нещо, което наистина да ти пасва. Мен ако ме питаш работата дори е приятна, колкото и да не е свръхтворческа.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 05, 2012 10:12 am

Приятелката ми обясняваше колко се кефела като спойлва Игра на Тронове на хората които не са чели книгите. На което аз невинно отговорих

"Ми че какво толкова има да оспойлиш, то нищо не се случва освен" + 5 масивни и два фалшиви спойлера от пета книга, знаейки че не я е чела.

Физиономията и беше priceless.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Vash
Paragon

Post by Vash » Tue Jun 05, 2012 1:14 pm

Правилно си постъпил. Оспойлването на невинни хора е отвратителна практика. It has to stop.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."